İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. emindedeman

emindedeman emin avcı

Yem olarak kimsenin kullanmadığı bir balık söyleyeyim size.Belkide bu arkadaşımızda aynı balığı kullanmıştır.Ben yemli avlarda genellikle kefal balığı kullanıyorum evet yanlış duymadınız kefal balığı ama taze olması şart.Aşiyanda,kabataşta,hisarönünde bu yemi çok defa denedim arkadaşlar.Lüfer zamanı bu yemle çok güzel sonuçlar aldım.Kefalin fletosunu bir güzel çıkarın boylamasına ortadan 2 ye kesin iğneye takmak için ortalama 10 cm uzunlukta kesin garanti ediyorum güzel balık alırsınız.
    Birde mezgit balığıda kullanmış olabilir arkadaşımız.Bu balığıda çok sever çinekop.Tecrübe ile sabit.;)

2. emindedeman

emindedeman emin avcı

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Mezgit'i denemedim ama kefal filetosu çinekopa çok iyi iş yapar. Zaten canlı küçük kefaller de uzun olta ile lüfer kofana avında aranılan bir yemdir.

4. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Pullarını almak gerekir mi kefalin? Hem yemi takarken sıkıntı oluyor :) hem de yemin parlamasını etkiler diye düşüünüyorum. 2-3 kere denemişliğim var yavru kefal bazen çapariye atlıyor.. Çok bir verim alamamıştım ama demek ki sorun bendeymiş :)

5. amatör91

amatör91 mehmet

En İyi Avı:
    zargana 69cm 2,500
    avrupa yakası

selam arkadaşlar gaziosmanpaşada otutuyorum bana balık tutmak için yerler söylermisiniz

6. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    yanına bir büyügünü aL ve boğazın yoLunu tut.. emirgan, hisar, kaLender ordu evi önü, kabataş, çamLıbahce.. ama dedigim gibi yaLnız gitme.. birde yaşın 13 :) oLunca.. e.. biz sana kardeş sende bize abi diyiverirsin burda pek arkadaşın yoktur geneLde abiLerin takıLır :) sevgiLerLe.. Ha bu arada pazar sabahtan yağmur var dikkat edin..

7. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer

8. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina
    şu sıralar boğaz balık açısından durgun olmakla beraber haliçte hemen her yerinde güzel çinekop yapmaktadır :)iri hamsi veya sardalya kullanarak limit üstü balık alabilirsiniz :)

9. Şabander Güngör

Şabander Güngör Şaban Güngör

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH 420
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000FB
    En İyi Avı:
    Sarayburnunda 2004 yılı 7 adet Lüfer Kaşıkla
    HALİÇTE LİMİT ÜSTÜ ÇİNEKOP YOK DENECEK KADAR AZ İRİ İSTAVRİT BÜYÜKLÜGÜNDE ÇİNEKOPLAR GELİYOR YEMLİYE HALİÇ SOSYAL TESİSLERİ ALTINDAN.

10. hkn07

hkn07 hakan

selamlar, dün akşam istanbuldaki ilk balıklarımı tutttum :) galatadan on kadar istavrit ve iki sarıkanat yakaladım kaçıdıklarım cabası, benim için iyi bir sayı. bununla birlikte sormak istediğim birkaç şey var sıkılmadan okuyup cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    1. yem olarak hamsi kullandım ama yem takma konusunda acemi olduğum için oldukça zorlandım yemi düz olarak tek batırmayla taksak olmaz mı?
    2. hamsi çok dayanıksız bir yem her çekişte yenilemek zorunda kaldım bu da zamanımın çoğunu yem takmaya çalışmakla geçirmememe sebep oldu, daha dayanıklı yem olarak ne kullanabilirim yada hamsiyi daha dayanıklı yapmanın bir yolu var mı?
    3. galatada rapala iş yapar mı (çinekop için)
    4. çinekop yemli takımım her sudan çekişimde kendi kendine dolanmış olarak çıktı problem ne olabilir?
    zamanımı neredeyse yem takma bide olta dolanması problemiyle boğuşarak geçirdim ama yinede deydi doğrusu.. herkese rast gelsin

11. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina
    hamsileri balığa çıkmadan önce evde kesip tuzlayıp dolaba atabilirsin.balığa gittiğin zaman hem zaman kazanırsın hem yemin diri olur.hamsiyi dikiş şeklinde 3 kere düzgün batırman yeterli forumda üstadların bununla ilgili videoları var bakabilirsin. takımının karışmasını istemiyosan kösteğin bedenle birleştiği kısma boncuk takıp bu sorundan büyük ölçüde kurtulursn diye düşünüyorum.ayrıca takımı hazırmı alıyosun bilmiyorum ama evde kendi hazırladğın takımlar herzaman daha iyi sonuç verir :) rapala konusuna gelince elbette yapabilir ama bu seni köprüde çok zorlar diye düşünüyorum bu yüzden köprüde rapala pek tercih edilmez genelde çapari kullanılır

12. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    arkadaşlar anadalu yakasından güncel bilgi sahibi olan varmı

13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Şu an uskudardayim radarın orası biraz kalabalık tapalar atıyorlar. Kovalarda 3 5 tane sarikanat var fakat ben burdayken balık çeken görmedim. İskeleye doğru kefal yakalayanlar var bilginize

14. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Su anda Üsküdar'da balık almaya başladılar radarın orada. Turuncu mavi 5 cm rapala kullanıyorlar

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    17.12 Kanlıca Raporu

Bu sabah arkadaşlarla gittiğimiz Kanlıca'da rapala denemesi yaptık.. Sabah suyunda yaptığımız denemelerde toplamda 8 adet dişli alındı.. 3 tanesi bana geldi (aşağıdakiler).. balıklardan ikisi limitte biri ise biraz limit altı idi ancak gözünden takma yakalandığı ve fena hırpalandığı için almak zorunda kaldım.. böylece sezon neredeyse bitecekken rapala ile sezonun ilk dişlilerini almış oldum (istavrite atmaktan diğer türleri denemeye fırsat bulamamıştım).. balıklar aşağıdaki 55 mm rapala ile alındılar ve en sonunda o güzelim rapalayı da dibe takarak Kanlıca'nın soğuk sularına hediye ettim :(

Alınan boğaz havası ve muhabbet çok güzeldi.. çok daha güzel avlar sizlerin olsun..

16. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Berkan abi tebrikler, sabah suyunda biz bunları da alamadık, 2 tane de rapala hediye ettik boğaza ancak ucuz rapalaydı o yüzden çok koymadı.
    Yeni aldığım yo zuri kırmızı kafa parlak beden rapalayı kıyamadığım için atmadım.
    Sabah boğaz kesikti, öğlene doğru alan olduysa bilmiyorum.Lodos çok fenaymış şu an boğazda.

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Onur.. yukarıdaki sahte de sonuçta 4 TL'lik bir model ancak river2sea target minow hc01'in neredeyse bire bir aynısı, çok kaliteli yapılmış.. pazartesi günü hemen gidip yenisini alacağım.. tam biz ayrılırken lodos fırtınası başlamıştı boğazda, sabah ise hava mükemmeldi.. yo zuri gibi pahalı bir modeli ben de olsam boğaz gibi yüksek akıntılı bir suda kıyıdan sallayarak tehlikeye atmazdım.. biz toplamda 8 rapala kaybettik :( istavrit te denedik ama tık yoktu, civardakiler ise tek tük birkaç istavrit aldılar, biz daha çok lüfer ve palamut alabilmek için çalıştık.. birkaç kişi palamut ta aldı..
    Sakın moralini bozma, denemeye devam.. bu aralar balık nazlı biraz..

18. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.

bu sabah saat 8 e doğru alınmıştır rapala ucuzundan üstü mavi altı beyaz yanlarına asedatlı kalemle kırmızı benek yapmıştım,boş döneceğim derken yakışıklı geldi,yer kanlıca.

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Tebrikler.. sanırım bizim hemen yanımızda palamut alan kişi sizdiniz (takımcının yanında) :) bol bol rapala harcayan da bizdik cyr

20. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    ben takımcının yanında değildim daha ilerde aynanın oraya yakındım demekki ordanda alınmış.sizi görseydim tanırdım raporlardan takip ediyorum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.