İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. surfman

surfman Bahadır

Favori Kamış:
    LineaEffe Surf S-Flex 4.20 m
    Favori Makine:
    OKUMA Distance Surf Pro 60
    Arkadaşlar öncelikle iyi geceler...
    Yarın akşam işten sonra avlanabileceğim bir yer arıyorum saat 21:00 dan sonra önerilerinizi lütfen benimle paylaşırmısınız.Teşekkürler...

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bugün galata'ya gidecektim yarına erteledim. Geçen haftaki gibi balık vardır inşaallah. Harıl harıl takım bağlıyorum, son gidişimde 7-8 kere takım kestirmiştim, bu sefer 0,06 berkley ip misina ile bağlıyorum hırsızları, hadi onu da kesin bakalım :))

3. fevzib@gmail.com

fevzib@gmail.com fevzi

Galatada durum nedir bilgisi olan var mı ? Bu aksam 5-6 gibi gitmeyi planlıyorum da önceden hazırlık olursam iyi olur :)

4. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina
    Galatada balık bir kaç gün önceki gibi değil seyreldi ama güzel takım ve taze yemle boş dönmezsiniz

5. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    Arkadaşlar,
    Kuleli Hakkında Bilgisi olan varmı ?
    şimdiden Bütün dostlara teşekkürler... Mutlu Yıllar.

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi kulelide hava birazcık rüzgarlıysa hiç gitme derim su felaket akıyormuş. lodosta çok iyi balık yapmış yakın mesafeden sahteyle. iki gün önce giden vardı ama 2 parça alabilmişti sadece. bunlar benim bildiklerim umarım faydası olur :)

7. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    çok teşekkürler kardeşim....

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    benim yine kafama bir şey takıldı (gerçi benim devamlı kafama bir şeyler takılıyor ya neyse...)

bu çinekopa atılan su üstü takıma yem yerine 5 cmlik sahte takılabilir mi deneyen var mı bunu acaba?

9. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Bu benimde aklıma geldi kardeş, sahteyi dipten birkaç metre yukarda tutup aşağı yukarı aksiyon yaptırılabilir hatta kuyruktaki iğneye yem bile takılabilir, aynı yöntem kaşıkla da uygulanabilir diye düşündüm ama yapanı hiç görmedim köprüde.Tabi kimsenin yapmaması yapılırsa da olmaz anlamına gelmez herhalde.Denenebilir.

10. deePblue

deePblue na

Abicim 0.22 örgüden çift kat yapıyordum araları..yine kesiyorlardı..
    bakalım senin daha sağlam olur umarım..
    ama bu elemanların kesip bozmadığı bir şey yok gibi reeling

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Pek verim alamazsın Furkan. Gece su üstü sahtesi yapılıyor ama atıp beklemek şeklinde değil, 10-20 gram kurşunla 2 kulaç bedene sahteyi takıp hafif kamışla at-çek yapabilirsin. Bazı günlerde av veren çok zevkli bir yöntemdir. Bu av türünde daha büyük ve açık renkli sahteler daha iyi sonuç verir. 9 cm'lik sahteler idealdir.

12. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Evet kardeşim eğer balık anlatıldığı gibi su üstünde ise ve her önüne gelen parlak cisme hamsi-istavrit demeden saldırıyorsa at rapalanı kap balığını..Ama su üstü takım ile değil.. Bir gece kuleliden geçiyorum sırf kalabalığı görüp durdum, ne göreyim millet kraçe ile şak-şak yapıp sallama kamışlar ile çinekop alıyor..balık girmiş kıyıya açıktan saldırıyor yüzen herşeye..ee güzel de bende sadece bagajdaki takım var yem yok..çıkarttım 60 gr sıyırtmayı, ucuna 1,5 kulaç 0.25 köstekle bağladım mavi beyaz 7 cm. lik rapalayı..at az bekle kurşun batar gibi oldu mu başla yavaşça çekiştirerek sarmaya..o gece 26 tane çinekop ile dönmüştüm eve.
    Balık çoksa ve saldırgansa rapala daha iyi iş yapıyor.
    Rast gelsin

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    çok teşekkür ediyorum kafamda iyice şekillendi yöntemler. yarın şemsipaşadayım öğlen yemlik çıkarırsak dayımla yemliye yatırırız yem az olursa bu yöntemleri deneyebilirim. :)

14. balikoltasi

balikoltasi Birol

0,30 örgüyü kesmişti tek vuruşta. 0,45 yapıyorum artık. Onunla 7-8 balık tutabiliyorum kestirmeden. Sonra onuda kesiyor.
    0,06 Whiplashi çok rahat kesecektir.

15. poyrazoruc

poyrazoruc Uğur YILMAZ

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C14 5500 XSA
    En İyi Avı:
    4.8Kg KALKAN
    kullanışlı zoka için basit çözüm ( mantar hırsızlı zoka)

Mantarlı zoka için aşağıdaki gibi bir düzenek hazırlıyorum.Denemekten zarar gelmez diyenlerimiz için ;

Şarap mantarını serçe parmak kalınlığına kadar silindir şeklinde biçimlendirip aleminyum folya bant ile çevresini yapıştırıp kapladıktan sonra ;
    Mustad 225N serisi 3 numara iğne'den yemlik balığa göre ( yemlik istavrit fleto ) 2 veya 3 adet hırsız bağlantı yapılır.Bu bağlantıda mono-örgü misina-çelik tel seçimlerinin dışında ben TESPİH İPİ kullanıyorum.Değişik renk ve kalınlıklarında piyasadan rahatlıkla bulunmakla birlikte ucuz ve kullanışlı oluyor.Bu ip sayesinde iğneler fleto yemi bozmadan düzgünce takılabiliyor.Mantarlı zoka bedeni olarak Tessa Rosa 0.31 kırmızı misina kullanıyorum.Hava karadıktan sonra bu misina farkını emin olun hissedeceksiniz.Çünki kırmızı renk bu misina karanlık suda hem görünmez hemde sağlamlığını her balıkta hissettiriyor.

Not : Mantarın etrafına sarılan hologram ne kadar düz olursa balık o kadar rahat saldırıyor.Bu sebeple aleminyum folya bantı tercih ediyorum.:rolleyes:
    Mustad 225N iğne'ler ise mantarlı zoka'da tasma atmadan kullandığım ve fazlası ile memnun olduğum tek iğnedir.

16. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Keser demek, neyse yedek takım bağlamıştım Alahtan.

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)

Furkancığım, Şemsipaşa'da gündüz yemli atmanı hiç tavsiye etmiyorum. Çünkü kesin sorun çıkar.

Radar'a doğru rapala çalışılıyor, Cami'nin önünden de çapari atılıyor. Yemli sadece gece çalışılıyor.

18. fevzib@gmail.com

fevzib@gmail.com fevzi

arkadaşlar yarın sabah erkenden 6:30 gıbı galata olmayı dusunuyorum yada ogleden sonra gıdıcem. bu konuda fıkrı olan ?
    Şu saatte git şu yemi al vs gibi ?
    bide ben yardım etme aşkıyla yanıp tutusuyorum diyen arkadaslar ozelden msn adreslerı yollarlarsa burayı fazla gereksiz mesgul etmem . şimdiden teşekkürler

19. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Öncelikle balıkavı.net ailesine hoşgeldiniz.Sorunuza gelince birincisi Köprüde av saat başı değişkenlik gösterebilir, ikincisi yanında yemli mantarlı takım, çinekop ve istavrit çaparısı alabilirsin, çevrendekilere bakıp ona göre hareket edebilirsinreeling
    Son olarak ve en önemlisi, toplam üç mesaj üç köprü sorusu...Evet bunlara cevap alamayabilirsin, burda sadece av yeri soran yeni üyelere pek cevap yazılmaz aklında olsun.Keşke önce bir selam verip kendini tanıtsaydın daha şık olurdu:thumb:

20. fevzib@gmail.com

fevzib@gmail.com fevzi

Kusura bakma daha çok yeniyim haklısın.

Ben fevzi 26 yaşında acemi balıkçıyım :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.