İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Denize Bakan Lazım

Denize Bakan Lazım Faruk

Beşiktaş İskeleden burun kısmına doğru aksam 19:00 de Sardelya Grup olarak geldi sanki,herkesin oltaları hatta butun iğneleri doluydu,15dk kadar sürdü daha sonrasını bılmıyorum.

2. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Maltepe sahilde bol miktarda zargana çıkmakta.Ancak çok ufaklar.Arada büyükleride geliyor ancak çok az...Ayrıca zargana oltasına büyük bir kefal aldım.Yanımdaki arkadaşımda 3-4 kez yaprak çinekop aldı...İnanın görmek bile güzeldi...

3. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Bir haftadır izlediğim kadarıyla en büyüğü 20-25 cm olan zarganalar var. Ama maalesef ki yurdum insanı şu anda kartal-maltepe-küçükyalı hattında 8-10 cm (kurşun kalem kadar) zarganaları tutup heba ediyor. Oysa ki bu balık (literatürde 70-80 ortalama, 100 cm maksimum diye geçmesine rağmen gözümle gördüğüm) 130-150 cm boya ve yaklaşık 1 kiloya kadar büyümekte...

Dün sahilde bu görüşümü kalem kadar tutan birisi ile paylaşmaya çalıştım ama neredeyse dayak yiyecektim. Bana "işine bah gardeşim" diyen arkadaşımız kağıda sarılı Efes`inden bir yudum daha alarak "işine" devam etti.

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    malesef öyle aynı tepkiyle ben bir kaç kez karşılaştım. bir kaç kişiden de "haklısın ama eve elim boş dönmek istemiyorum yoksa salardım cevabı" tabi bunlar bahane değil . bunlarla kovayı dolduran arakdaşlar var. yazık günah. cumartesi benim oltama gelen kreçeleri suya atarken yanımdaki amcayla aramızda geçen diyalog ;
    -neden atıyorsun suya bana ver suya atacağına.
    -napıcaksın amca ufak onlar büyüsünler biraz yazık günah.
    -ufak ama ufaklarının tadı daha güzel oluyor.
    -peki sen bunları ufakken yakalarsan ilerde balık kalmayınca ne yapacaksın.
    -balık kalmaz olurmu bu denizde her daim balık olur.
    -kaç yaşındasın abi ?
    -48
    -senin gençliğinde balık durumu neydi şimdi nasıl ?(bu lafımdan sonra uzunca bir düşündü dayı)
    sonrasında yanıma tekrar geldi ve memleket neresi felan filan derken "haklısın galiba doğru söylüyorsun. Keşke herkez senin gibi düşünse " dedi sonrasında ben takımlarımı topladım kenarda biraz da izledim heralde ahım tuttu dayı takımını kopardı sonra toparladı takımları gitti.

5. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Engin

Maksat hasıl olmuş.
    Bizim vazifemiz birazcık düşündürebilmek.
    Bu kapı açılınca herkes doğruyu bulacaktır.

Teşekkürler.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba zarganalardan söz etmişken bende bir rapor vereyim :) corbada tuzum bulunsun
    29-08-2010 pazar günü cankurtarnda oltama gelen zarganalar....klasik hırsızlı zargana takım ile tutum yem olarak,gümüş balığı flote kullandım,ama sadece cankurtaranda değil,kumkapı sahili yenikapı zaytinburnu alabildiğine cok zargana var rastgele :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 31 Ağustos 2010
  7. Oltacıselim

Oltacıselim Selim Kanbur

En İyi Avı:
    Eşkina / Kiloluk Eşkina ve Kiloluk İskorpit
    Maşşallah çok güzel av olmuş afiyet olsun :) gümüş balığı nerede bulunuyor :) nerde yakaladınız..

8. ozkan79

ozkan79 özkan

eger o bölgede zargana var ise kıyıya yakın suyun durgun oldugu heryerde gümüş var :) ama yakalamak biraz zor gunesli havalarda capariye pek itibar etmiyor,ince gumus caparisi kullandım,ahırkapıdan.ayrıca av yasagı bitti gumus balıgı yerine taze hamsi flote 10 numara ;)

9. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    Maşallah güzel av olmuş. Zarganada bulunan fosfor miktarı epey fazla özellikle ufak cocukların zeka ve kemik gelişimi açısından çok faydalı ayrıca tekirde de aynı özellikler mevcut... Afiyet olsun.... :=)

10. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Süper zarganalar can kurtarana gitsek kesin yakalarmıyız Özkan bey?

11. ozkan79

ozkan79 özkan

balık bütün sahıl şeridinde var,su üstü klasik zargana takımı atacagınızdan deniz ananın biraz sakin olması lazım lodoslu veya ne biliyim asırı rüzgarlı havalarda sansınız zor ama ama yer secimi ve tecrübe cok önemli bu balıkta...temmuz ortasından beri zargana var ve git gide irileşip fazlalaşıyor. ilgili arkadaslara duyrulur :)

12. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    bu akşam yeşilköyden lüfere denedim ve işte sonuç
    tek vuruş ama balığı alamadım,lüfere deneyecek arkadaşlara duyurulur

13. ozkan79

ozkan79 özkan

birzamanlar o yesilkoy bakırkoy zeytınburnu mıntıkasında ne lufer cıkıyordu ya...cok degıl daha bundan 10 sene oncesine kadar 15-20 li yaslarındaki cocuklar kıyıdan lufere atarlardı kovayı doldurup bakırkoyde benım calıstıgım pasajın gırısınde halka tane usülü satarlardı balıklar o kadar buyuktu ki kuyrukları kovadan dısarı sarkardı,artık luferlıkden cıkmıs kofanaya donmuslerdı ama son donemlerde o balıklar mumla aranıyor artık,
    pekı ustad sızden baska vurus alan oldumu baska olta atan varmı idi ??

14. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    yılın belirli zamanlarında hala yapıyor o balıklar:)eskisi gibi olmasada çıkıyor,benden başka kimse yoktu olta atan bir ben vardım...aşırı zargana var belkide tek vuruş almamın sebebi budur,canlı varken dibteki taze dahi olsa istavriti yemesi biraz abes kaçıyor ama balık akmaya başlamış demekki vurduğuna göre,çok sağlam bi vuruştu ama çekmesiyle yemi biçmesi bir olmuş

15. ozkan79

ozkan79 özkan

kısmet birdahakine hayırlı av haberlerini bekleriz :)
    birde eklemeden gecemiyecegim hani derler ya lüferin bir numaralı doğal yemi zarganadır diye benim kanımca cinekop olsun sarıkanat olsun lüfer olsun 1 yasını doldurmus bir zarganayı suyun içinde yakalaması cok zor bence.ama tabi bu seneki gibi akın akın zargana bol bol olursa devamlı saglı sollu lüferlerin yanından gecerse illaki ufakları yem olacaktır lüfere :D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Eylül 2010
  16. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    inşallah cümlemize kısmet olur

17. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Güzel bir haber ancak o balığın akış balığı değil de bölgenin yatak balığı olduğunu düşünüyorum ben.

18. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    güzel av olmuş , rastgele.....

Bu arada zargana balığı için pişirme önerilerinizi bekliyorum, meret tavadan tabağa geçince lastik gibi oluyor....

19. ozkan79

ozkan79 özkan

valla o işlere annem bakıyo yardımcı olamıycam ama 10 numara lezzetli :)

20. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Zargananın içindeki yağını iyice kazıyacaksın.Kalınsa filato yapacaksın tavanın içine girecek şekilde böldüktek sonra tuzlayıp iyice süzülmesini bekliyeceksin ağır ateş tavada balığın üstünü örtecek kadar yağ ile kızartıp fazla kurutmadan cıkartacaksın zargana olduğunu bilmeyen palamut der :) (LEZZET YÖNÜNDEN)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.