İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Selamlar ....
    Pazartesi günü sadece çubukluda bolca zargana( istavrit gibi kova doldurmuşlar ) vede toplam 4 kişide toplam 7 tane irice palamut vardı
    Salı öğlen saatlerinde kuleli,vanikoy,kandilli boş ve balık alan yoktu..Akşam saat 22 sularında çubukluya indim motorla... 2 kişi yemliye atıyodu.. hayırdır dedim? bir iki saat evvel yanımızda bir kişi çapariyle 6 çinekop çekince bizde yemliye attık dedi..23 e kadar vuruş alamadılar.. biz gittikten sonrasını bilmiyorum.
    bu arada palamut gene öğlen saatlerinde ve dipten gelmiş...BEnim biliğim palamut yemlenir, hiç durmadan devam eder, yemlenmek için dibe inmezdi. artık kafam karıştı benimde :):)Çapariye çinekop gelir,yemliye istavrit gelir,sıyırtmaya zargana gelir,kuyruk altına kefal :):):)bende şaşırdım balıklar gibi :)neyin nerde çıkcağı belli değil

Son düzenleme: 29 Eylül 2010
  2. gdilbaz

gdilbaz GÖKHAN

Şilede Lüfer başladı mı?

Merhaba Arkadaşlar şile veya ağva tarafında lüfer başladımı giden arkadaşlarımız var mı acaba .

3. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    AL benden de o kadar... :)

4. metkon

metkon Metin KONTART

5. coffee

coffee orhan

balıklar kımın umrundakı

6. deepeyes

deepeyes mert

Favori Kamış:
    shimano alivio cx surf 4.20
    Favori Makine:
    okuma espina EI-80
    En İyi Avı:
    mercan 835gr.
    gün geçtikçe tüküniyor iste..gırgır avcılığı tam bir katliam.yazıklar olsun peki bugünn yarını ne olacaak_?

7. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    İlkel insanın yaptığı gibi doğadan avcılık-toplayıcılık yapmak sadece "Balıkçı" diye isimlendirilen bir güruh tarafından yürütülüyor. Günümüzde modern ülkelerde balıkçılık kelimesinin arkasında %30 avcılık-toplayıcılık, %70 kısmı ise kontrollü ve yarı kontrollü yetiştiricilik ile eş anlamlıdır. Kapalı denizimiz olan karadeniz (ki yanlış bir söylemdir, karadeniz Türkiye`nin değildir, pek çok ülke gibi sadece kıyımız vardır.) her iş bulamayan insanın ağ ile denize açılması ve kendisine balıkçı demesi, küçük-büyük, kıyı- dip, yuva-mera ne varsa tarayıp talan etmesi sonucu önümüzdeki 10 yıl içinde koruma alanı ilan edilmek tehlkesi ile karşı karşıyadır. "Bu akşam karnımız doysun da yarına Allah kerim" veya "ben avlamasam diğeri avlayacak, niye ona bırakayım" zihniyetinin devam ettirilmesi sonucu tüm su ürünleri istatistiklerini şaşırtan verimliliğine rağmen karadeniz tükenmek üzeredir.
    Bir balık sürüsünü en modern cihazları ile belirleyen gırgırın peşinden giden onlarca yancı gırgır, av limitlerini ve zamanlarını belirleyen SİYASİ bilimadamları, Erol Taş gülüşü ile trol atan para sevdalısı tayfa... hepsini altalta koy = Gelişemeden biten Türkiye balıkçılığı.
    Ne yapalım ekmek parası diye kendi kendine vicdanını rahatlatan adama şunu diyemiyoruz: İşsizlikten ben de katil olmayı seçip insan mı öldüreyim. Sen ekmek parası diye benim ve çocuklarımın hatta tüm insanların geleceklerine balta vuruyorsun. Talan ediyorsun. Torunun denizde yüzen balık göremeyecek, eskiden karaköy sahilde kıyıdan perde tülü ile yüzlerce kasa yakalanan palamut, bu gün gemi ile 2-3 saat mesafede ve minik sürüler halinde yaşıyor. Sebebi ise sen ve senin gibi düşüncede olanlar. Vermiyorsun ve hep almaya çalışıyorsun.
    Kusuruma bakmayın.

8. deepeyes

deepeyes mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma espina EI-80
    En İyi Avı:
    mercan 835gr.
    kısmetse yarın erken saatlerde çubukluya avlanmaya gideciğim..umarm güzel bi av geçirim.yarın ki çubuklu kıyı raporu benden=)

9. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    MErhabalar...Saat 15,30 gibi kulelide bir abimiz 7 çinekop aldı tek çaparide, 16,20 gibi bir abimiz 2 adet aldı o kadar
    saat 17,30 dan 20,30 a kadar çubukludaydım balik felan yoktu sadece kefal vardı...Gecerken vanikoy çubuklu çakarburnunada baktım tık yok bugun bilginize :(

10. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bugün de öğle saatlerinde Baltalimanında tekneden dip çaparisiyle biraz palamut tutmuşlar.
    Yüzünü görmeyen de çok, tabii.:)

11. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Çinekopları görebildin mi, limit üzeri miydiler?

Yoksa...:(

12. deepeyes

deepeyes mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma espina EI-80
    En İyi Avı:
    mercan 835gr.
    şimdi bu çinekop bilgisi üzerine acaba kuleliye mi geçsem =)
    yarında hava sağanak yağışlı diyor acaba ne yapsam karar veremedm duruma göre hareket ederm..ama yağmur sonrası balığın durumu güzel olablr gbi geliyor..

13. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bence çubukluya geçin derim. RAPALA deneminizi tavsiye ediyorum palamut veya lüfer-sarıkanat belki gelebilir. Tahta iskelenin oradan deneyebilirsiniz.

14. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Tam da yarın Kuleli'ye geçmek için hazırlık yapmışken bu çinekop raporları işin tuzu biberi oldu. Yarın Büyük ihtimal Kuleli'deyim arkadaşlar. Gelen olursa tanışmak isterim.... Selamlar....

Bu arada bu akşam Tarabya'dan üçer beşer çinekoplar alınıyor. Bilginize....

15. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Yeşilköy...

Merhaba arkadaşlar.Yeşilköy'deydim bu akşam.Saat 19:00-21:30 arası.Yem olarak canlı istavrit aldım,lüfere yatırdım oltamı,hava mükemmeldi,yani herşey çok ama çok müsaitti..Fakat sonuç kocaöam sıfır.Benim haricimde bekleyenler de vardı ancak maalesef ki kimseye tek bir vuruş bile yoktu.Ben bu sene hiç birşey anlamadım,Ekim ayı geldi ama lüfer ortalıkta yok.Gidişat hiç iyi değil anlaşılan.Herkese rastgele....

16. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Guzel haberler gelmeye basladi

17. deepeyes

deepeyes mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma espina EI-80
    En İyi Avı:
    mercan 835gr.
    ilk önce bi kulelyi geçmeyi düşünyrm açıkcası eğerki kulelide avlanamazsam çubukluyu düşünyrm..teşekkrler önernz için

18. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    yerden göğe kadar haklısın
    biraz discovery kanalında yayınlanan ölümcül avı seyretmek gerekiyor adamlar okyanusun ortasında yakaladıkları yengeçleri ölcüyorlar ufaklar denize geri atıyorlar biz olsak o kadar uğraşmışım gelecek seneden bana ne der ...... der ve sonunda şu anki halimize geliriz 3 tarafı deniz olan cennet ülkemizde malesem balık yook

19. mustafa_34

mustafa_34 mustafa

arkadaşlar merhaba sizidevamlı takip ediyorum ama yeni üye oldum dün yeşilköydeydim saat 10 .00 kofana aldım 24.00 bekledim tık yok ama lüfer başlıyor yeşilköye 10 senedir gidiyorum

20. deePblue

deePblue na

Akşam kalender denemelerim boş çıktı..
    tabi bunun en büyük nedeni taze yem bulamamam..Yem iğnede hiç hoş durmuyordu çünkü buzluktan çıkmıştı,balık olsam bende itibar etmezdim:)
    Ama akşamın kazancı olarak ceyhunla(cyhntskn) tanışmış olduk :) Kendisi bir akşam önce taze istavritle almıştı balığı.
    Bakalım artık, akşamlar daha bi hareketli olacak bundan sonra..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.