İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Balık dipten ve çok yakından geldi.İlk önce taktım sandım ama sonra balık olduğunu anladım fakat su üstü ve dip olarak devamlı değişik çektim rapalayı.

2. s.burnu

s.burnu ibrahim

Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    1.95 kg baltabaş karagöz

selam, bu cümle yabancı gelmiyor :):)
    10 gün sonra = bi 10 günü daha var
    15 gün sonra = bi 10 günü daha var derken bakmışız mart ayı gelmiş :)

3. ozkan79

ozkan79 özkan

ustad bir ara yazacagım beni takip et;ilk fırsatda yazacagım

4. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Tesekkur ederim kontrol edecegim

5. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kardes bozma moralimizi ben haftaya veya ondan sonraki haftaya birseyler yakalayacagimizi saniyorum bu isin erbabi kaptan bir arkadasim var sariyerde, 10. Ay olmadan cinekop alinmaz demisti soyledigi dogru cikti diyebilirim

6. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Özkan kardeş bizim burada Küçükçekmece,Menekşede Zargana Kuyruguna ,Hamsiye gelmiyor yada çok az geliyor.En çok batak kurduna geliyor anlamadım gitti ..Kuyruguna gelse çok güzel olacak yeme para vermeyecegim..........

7. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Abiler burada kurdu kürekle çıkarıyor ama herzaman tanıdıklarım denk gelmiyor....Kurdu denizden çıkarmakda zor geliyor:))))

8. zwii

zwii suat

Favori Kamış:
    yabomax telestar IM7 surf-balzer carbo blue surf
    Favori Makine:
    cormoran big ben 7pi
    En İyi Avı:
    lüfer
    balıkçının yarını bitmezmiş:D

9. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba..yem ile top arasındaki mesafe 3 metrdeden aşağı olmasın benim kamış 4.20 yem ile top arasındaki mesafe ortalama 5 metre boyum 187;bu durumda 5 metrelik bir kösteği rahatlıkla sallayabiliyorum kamış boyunuz kendi boyunuz ve bulunduğunuz bölge sağınız solunuz çalılık kayalık beton üstü iskele üstü neyse artık atabileceğiniz en uzun köstek oranını oluştumalısınız... ayrıca kaya kurdu ile trofe zargana yakalamak nerede ise imkansızdır,kaya kurduna genelde kalem zarganalar itibar eder,erişkin zarganalar balık eti severler :rolleyes:
    ayrıca at çek yaparken zargana topdan ürkmemeli siz sarma işlemini yaparken top ile yem arasındaki mesafe ne kadar uzun olursa o kadar iyi takip alırsınız ayrıca iğneyi bağladığınız misina 0.18'i geçmesin.ben 0.16 kullanıyorum piyasada gezer zargana topu satılıyor onlardan kullanın;kamışdan gelen misinanızı önce topdan geçirin sonra fırdöndüyü takın ondan sonrada takımı fırdöndüye bağlayın...ben senelerdir bu balığı avlarım ve şunu diyebilirimki kendi eti cok saglam onlarca defa atcek yapabilirsiniz kolay kolay deforma olmaz ama zargana takip eder gelir bakar ve yeme dalmaz sonra sizde şuna bak ya yemi beğenmiyor nede büyük zargana idi gibilerinden söylenir durursunuz [​IMG]
    bu balığın eniyi yemi 1-canlı yem 2-hamsi flote 3-gümüş flote. ben taze hamsi flote tercih ediyorum R astgele

10. 3182

3182

Aynen katilmakla birlikte su ana kadar yakaladigim en buyuk zargana ki kovayi iki tur turluyordu benim bilegim kalinliginda zargana idi. Taze hamsi kullanarak yakaladim ve at cek yapmadim atip bekledim.

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    hayatında zarganamı tuttun ya bırak bu işleri :)

12. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Merhabalar...bugun uskudar.kuleli.vanikoy,kandilli.çubuklu,çakalburnu,hayalkahvesi her yeri gezdim..Saat 3 gibi çubukluda agzına kadar dolu zargana ve 4 abide 3-4 adete yakın palamut gördüm....dipten çapari ile alınmış hayal kahvesinde saat 4,30 gibi sarı kanat alan bir abi vardı...Balığa elime sürmek istedim.Fazla kurcalama kardeş yumuşar dedi ... Vay be :(:(
    Onun gibi bir adama gitmişya sarıkanat helal olsun..yazık...

13. 3182

3182

1 tane tutmuslugum var. :)

14. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Hımmmm ......Benim bu yazılanlara göre Zargana yakalayamam lazım.....Sıra ile yazayım.....Top ile yem arasındaki Misinam 0.20...Top kullanmıyorum 40 gr şamandıra kullanıyorum ..Bull Rag şamandırasına benziyor,atınca uzaga iyi gidiyor.... ...8 nolu iğne ile atıyorum..... Boyum 1.67 o yüzden mesafeyi 3 mt. degil 2 metrede tutuyorum....Takımı degiştirmek isterim...Kendi hatam olmamakla birlikte ama çok agır bir borç yükünün altına girdim o yüzden 2 lira bile harcarken zorlanıyorum bunlarla idare ediyorum.... Ama Menekşeden Cumartesi 15:00 ile 16:30 arası 6 tane büyük Zargana aldım..Bir tanesini takımcıya verip Lüfer takımı aldım..2 tanesini Pazar günü organizasyon için ayırmıştım ama gidemeyince Pazar günü evde yedim iyi oldu yiyecek yoktu evde zaten:))Yani Cumartesi daha daha desem tutardım hava çok iyi idi Zarganalar yemi iyi takip etti....Nefsime yenilmedim bu kadar yeter dedim:))

15. MsM

MsM Gündoğan

Ben gördüm :)

16. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Dün ambarlıda kayalıkların ordaydım 3 gibi başladım 2 tane iri boyda zargana aldım yem olarak midye kullandım 2 balığıda atar atmaz peşpeşe çektim 3. atışta top koptu gitti bende zarganaları fileto yapıp lüfere attım bekledim saat 9a kadar bikaç vuruş aldım ama sonuç gelmedi.Akşamüzeri 5-7 arası tektük çinekop yakaladı millet.Ambarlı sahili kayalıklar canlanmış gece balığa giderdim benden başkası olmazdı şimdi erkenden gidip yer kapıyorum.Gündüz güzel zargana yapıyor konuştuğum balıkçılara lüfer durumunu sordum her gece biri alır diyor bugün o alır yarın sen alırsın gece 2-3 kişi balık yakalar daha erken diyorlar.

17. d1ablo

d1ablo ender

En İyi Avı:
    izmarit :)
    başlık kıyı raporları ama rapordan çok muhabbet var lütfen bu konuda biraz daha dikkatli olalım,buraya raporlarınızı belirtin bizde ona göre tedbirimizi alalım,

18. ilkay37

ilkay37 İLKER KILIÇ

yeşilküyden haberler varmı acaba

19. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar merhaba dün akşam iş çıkışı yine biraz teke çıkartıp cankurtarana eşkina için gittim. Saat 19:30 gibi oradaydım. Fazla balık tutan yoktu birkaç kişi takımcılar vardı birde 3 5 kişi daha vardı. 22:00 a kadar takıldım 1 ufak eşkina 1 gelincik 1 de iskorpit aldım. Bana kalırsa Lüfer için bu haftasonunu beklemek lazım. Balık yavaş yavaş kıyı yapmaya başladı. Zaten bu balığın en bol olduğu mevsim ekim ayıdır. Temmuz ağustos ve eylül aylarında çok nadir oltaya gelir. Balığın asıl zamanı tam olarak ekim ayının 7 sinden sonradır. Teknelerde bile doğru düzgün balık yok. Bu haftasonu sağlam bi deneme yapmak lazım. Hem eşkina hemde lüfer için.

20. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Ben de agvadan kısa rapor vereyim; 3 günlük denemeler sonucu, lufer ve kalkan baslamamis. 1-2 adet lufer alınmış, ben de dün gece sağlam bir vuruş aldım ama hadi lufere gidelim durumu şimdilik yok, dün gece benim görüş alanım içerisinde 50 nin üzerinde tekne vadi denizde, Balik çok kit, balıkçılarda bile düzgün Balik yok. Taslik yerlerde yemli takımlar is yapıyor ama cevreyi tarayarak uygun meralar aramak lazım.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.