ben de dün uzun olta ve dip sırtısı yaptım lüfer/kırlangıç için soçun 0. dönüş yolunda 20 kulaçta istavrit yazdırdım biraz çapari yaptım neyse tavalık çıktı..bu sene tuzla çok verimsiz
dün akşam tuzla sahile gittim benden başka olta atan yoktu 2 saat durdum neden kimse olmadığını anladım artık mayısa kadar balık çıkmaz tuzladan
cumartesi günü tekneyle babam ve eniştem balığa çıkmışlar balık olabilecek heryeri denemişler ama sonuç sıfır..bu yüzden de pazar günü tekneyi karaya çekip sezonu kapattık..
mayısa kadar tuzla da balığa gitmeyecektim ama dayanamadım hafta sonu gittim sonuç sıfır. kırlangıç kalkan ve lüfere denedik
Denizcilik fakültesinin gemi bağladığı mendireğin dış kısmına(ada tarafı) gemi hizasında kalacak şekilde tekne ile yanaşıp teknenin burnunu kayalara bağlayın. 10-15 mt. geriye gidip arkaya çapa atıp teyneyi çapaların ortasına sabitleyip canlı teke kullanın.Flora karbon takım yapın çekeri yüksek olsun,levrek ve eşkina alırsınız.Rasgele.
arkadaslar tuzlada tutacağınız balık çeşiti malesef çok değil, genelde tuzlada akşamları eşkina çıkar, zargana, bazen istavrit çıkar, açıklarında tekne ile giderseniz mezgit avlayabilirsiniz
Merhabalar. Son zamanlarda Tuzla'da balığa giden var mı? Bilgi verirseniz sevinirim çünkü bu hafta gitmeyi planlıyorum.
Bu hafta Tuzla'da balığa gitmeyi düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar ne tip takım kullandıkları hakkında bilgi verirse sevinirim. Kıyıdan avlanacağım.
Kendi sorumu yanıtlayayım. Dün Tuzla sahilde çapari attım. Çok fazla olmamakla birlikte istavrit çıkıyor.
hava karardıktan sonra da iğnelere tavuk eti takarak şamandıralı sistemle geç saatlere kadar ava devam edebilirsin.. :thumb:
Yem olarak canlı teke kullanacaksanız bulabilir seniz boru kurdunu tavsiye ederim sonuçlarını bekliyorum