güzel bir fikir istanbula yakışır deniz trfiğini aksatmıyacak şekilde yapılabilir bizim belediyemiz kocaeli b.ş belediyesi sadece seka park alanında 5 tane beton 3 tane ahşap gayette büyük balık tutma iskeleleri yaptı çok güzel görünmeye değer tek eksik BALIK oda olsa çok güzel olacak eeee nede olsa türkiyenin en büyük parkı avrupanında sanırım 2. büyük parkı İNŞALLAH istanbuldada bu yönde bir girişim olur sizler için bir mailde ben atıyorum hayırlı olsun
Pendik'teki mendireği marina yapmak için elimizden aldılar, o zamandan beri doğru düzgün balık tutamıyoruz, saat 2-3'te gidip mezgit,ispari,izmarit, 5-6 'dan sonra istavrit, gece ise eşkina vs. için uğraşıyorduk ve birşeylerde tutabiliyorduk, kıyı oraya oranla daha verimsiz. Bende iskele, mendirek, duba vs. olmasını çok isterim. E-posta'yı gönderdim, fikri ortaya atan Kadri arkadaşımızı da kutlarım.
ben de attım maili gitti...benim korkum bir süre sonra mahalle aralarındaki sokaklar gibi belediye kiraya vermesin.ne idiği belirsiz biri takmış koluna görevli yazan kolluğu olmayan okuma yazması ile makbuz kesmeye çalışmasın.vallahi önceki yaşadıklarımıza bakıyorum da,sahiller birara ne idi arabanla ailenle biraz deniz havası almaya gidemez olmuştuk yanaşır yanaşmaz semaveri yanaştırıyorlardı.tabii ki bu olmasını istemediğim hemde hiç olmasını istemediğim şeyler.bildiğim kadarıyla da sahil şeridindeki lokanta,çay bahçesi vs.birsürü yeri yıktı veya çalışmasına engel oldu belediye son yıllarda.ve bu gibi şeylere de bundan sonra izin vermiyeceklerini umuyorum.düşünceniz için tebrik ederim.
Ben de destek verdim Hatta yanlışlıkla iki kez gitti posta Ütopik bir istek gibi gelsede kaybedecek bir şeyimiz yok nasılsa
eğer ulaşımı kolay yerlere böyle iskeleler konulursa, faydalanacak insan sayısını düşünürsek çok makul bir istek. şu zamana kadar yapılıp boşa gitmiş ne kadar yatırım var. bir kere yapılıp başkaca bir masrafı olmayacağı için bence çok verimli bir yatırım olacaktır.
Makul ve basit istekler bizim devlet büyüklerimizin işi değil, onlar zor görevlerin adamları. Böyle harika bir fikri kösteklemek yerine, inşallah dilek ve isteklerimize ilgi gösterirler.
fikir çok güzel ama hele ki türkiye gibi bi yerde kim maddi olarak para ayırcak zaman ayırcak uğraşacak ben pek sanmıyorum malesef.ama fikir olarak sonuna kadar katılıyorum.sonuçta bir belediyenin kalkıpta kendine kar getirmeyen bir yatırım yapabileceğini düşünemiyorum .esasında belediyeler de bunu kendi lehylerine kullanabilirler.balık tutmak için yapılan mendireklere çok cüzi miktarda para alıp bunu da çeşitli yerlerde kullanabilirler.sonuçta istanbul büyük bir şehir dediğiniz gibi ve de belediyelerin paraya çok ihtiyacı oluyor.e bi de balık tutan ve de tutmaya çalışan kesim çok büyük .hadi belediyeler kendilerine kullanmıyorlar diyelim buralardan gelecek paralar şehit ailelerine yada ihtiyacı olan bireylere verilse inanın o yerlerin kullanılması hem fazla olur hem de herkesin az da olsa bir katkısı olur bu insanlara.bu benim bir anda aklıma gelen fikirdi ne kadar gerçeğe yakındır ne kadar hayal ürünüdür bilemem sadece paylaşmak istedim formu ben de yolluyorum şimdi herkese iyi günler
Orhan Abi bu tarz olaylarda emin ol ki belediyenin cebinden fazla apra çıkmıyor. Hatta belediye çevresinde olan kişilere "hayır için sen şukadar tekerlekli sandalye al ve hibe et" gibi istekler de bulunuyor ve bu kişiler de yapıyor. Böyle bir olay için de emin ol ki insanalardan toplayabileceği para az değil. Kafayı kullanırlarsa emin ol ki maliyet çok fazlaya gelmez.
hos gusel bir dusunce de zaten balık akınlarında inanılmaz bir katlıam olurken bu daha fazla balık avı demek degilmi. fikir gusel aa gonlum olmasın olmasın diyor. ancak paralı ve tutulacak balıgada sınır verılırse yada bu ikisi birlestirilir tutulan balık uzerinden fiyatlandırma yapılırsa cok hos olur. projede şimdiden başarılar. ben yollamadım. kalbim daha agır bastı.
Dostum Bu öneriye Destek Vereceklerini Hiç Sanmiyorum Daha Gereksiz Işler Için Dev Bütçeler Ayiran Bu Arkadaşşlar Bu Kadar Güzel Bir Projeye Dönüp Bakmazlar Bile, Ama Ben Yinede Mail Atacağim..kimbilir Belkide Aralarinda Birileri Balik Tutmanin Ne Demek Olduğunu,gerçek Balik Avcisinin Denize,doğaya Ve çevresine Asla Zarar Vermeyeceği Bilir...
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. sizi tanıyabilmemiz, ve hitapta kusur etmememiz için lütfen yazıya tıklayın İmza AyarlarıVe imza ayarlarınızı yapınki sizi daha iyi tanıyabilelim. Güzel paylaşımlar dilerim.
Ben adamlara mail attım. Okundu bilgiside geldi ama herhangi bir dönüş yapmadılar... Pek iplemediler anlayacağınız...
olta ile katliam yapılmaz, en fazla iğne sayımızca balık tutarız. küçük ise denize tekrar salarız. zaten aldığımız alet edevat balıktan fazla tutuyor. gerçek katliam yapanlar troller ve açıkta balık kovalayan büyük tekneler. balık bulucular ile sürüleri kovalayıp işlerini bitiriyorlar. küçük büyük ayırt etmiyorlar. iskeleden aylarca tutulamayacak kadar balığı tek seferde kaldırıyorlar. bu haliyle kalbiniz huzur içerisinde bir mail de siz atabilirsiniz sanırım. abi gerçekten iplemediler. beyaz masaya da mail attım. sanırım biraz daha detaylandırıp resim ve grafik ile desteklenmiş bir word sayfası yapıp göndermek gerekiyor. onuda iplemezlerse yapacak birşey yok.
Boyle balikci noktalari pek cok yabanci ulkede var. Insanlar burada bir temasaya dostluga , dogaya ulasiyor. Korunakli oldugundan cocuklarinida goturebiliyor. Hatta bu yerler paralida olabiliyor.Toplanan hasilat belediyelerce Amator Balikciligini gelismesi ve korunmasi uzerine kullaniliyor, fon oluyor. Balik tutmaya gelenlerse kendilerine ayrilmis bir alanda baskasi tarafindan rahatsiz edilmeden baligini tutuyor.Cok isterim boyle dusuncelerin Ulkemizde deger bulup, hem ciddi fonlara kaynak, hem de bir sosyal paylasim unsuru olabilmesini.Dusunceniz ve eyleminiz icin tebrik ediyorum.
bende şimdi attım gerçekten güzel olur mesela kara köyden dalga kıran şeklinde bir çıkıntı olsa yada kadıköydeki dalgakıran gibi deniz ortasında kalmış yerleri balıkçılığa açsa ne güzel olur hep destek tam destek
Aynı şeyi ben de yaşadım. Ama biraz sabretmek gerek sanırım. Hemen olur ya da olmaz diyeceklerini sanmıyorum açıkçası. Planlayıp programlamadan olur veremezler. Ama bizler maillerimizle, bunu istediğimize dair baskıyı yoğunlaştırmalıyız. Ağlamayana mama yok biliyorsunuz. Ne kadar talep, o kadar arz gerekliliği.
Hüseyin abi'de onay vermiş yanılmısım galba. hemen mail yolluyorum... gereksiz endişelerin için kusra bakmayın... ama 3-4 kova gümüştür, yapraktır tutan goruncek sınırlenıyorum napayım