İstavrit Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Rapala tarafından paylaşıldı.

1. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Ah Ah nostalji oldu bu resim bana:)
    bu yaz Silivri/Kınalı'da yazlıktan akşamları kayıkla denize çıkıp 3-4 Kg alırdık 2 kişi.Ortalama 2-3 saat denizde kalırdık.Hele Agustos ayı,ah agustos ayı yokmu yedi bitirdi beni.9 Kgluk yoğurt kabını full doldurur,üstüne poşetede
    1-2 kg koyardık. Üstelik bunu 1-2 saat içinde yapardık..
    Herhaftasonu ,Agustos boyunca aynı şey oldu.Çok zevkliydi ama çokta yorucu.....
    Zira ben istavrite çıkınca 25 iğneli , 50 Gr kılavuz ,250 Gr ana kurşunlu özel bir çapari kullanıyorum.Bu çapariyi bana Mesleği balıkçılık olan,ekmeğini bu işten kazanan bir abizim öğretti.Tabii kullanım şeklide farklı.Zira 25li çapari yaklaşık 10 metrelik bir rakımı (derinlik) kaplıyor denizde.Doğal olarak balığı temizlemek için kayığa alamıyorsunuz çapariyi.Zaten o yüzden 50 GRlık kılavuz kurşun ile kullanmak zorunda kalıyoruz.
    Hele motorüstü yapınca çok avcı oluyor ve kova rrahat doluyor.:D

Son düzenleme: 4 Ekim 2006
  2. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    hoşgeldin Gökhan kardeş,
    bakıyorum boş gelmemişsin..;)

3. Rapala

Rapala

Favori Kamış:
    bi tane d-a-m olta işte
    teşekkür ederim.hoşbulduk.bu balıkları 1.5 saatte kıyıdan tuttum. kova küçük olduğu için daha fazlası sığmadı.bende eve döndüm

4. cilimpuli

cilimpuli Mehmet Aydoğan

Favori Kamış:
    Olta
    Hoşgeldin Gökhan..

Bu arada bi noktayı düzelteyim ben..Benim yanlışım varsada üstadlar düzeltsin. Kullandığım en ii çapari yeşil sabiki marka demişsin. Sabiki bi marka değildir. Sabiki köstek demektir. Pakette büyükçe sabiki yazıyo olabilir ama tıpkı maket balığın rapala die anılması gibi bişey buda. Rapala bir markadır yapay balık demek değildir. Tıpkı kağıt mendilin adının selpak olmaması gibi. Kalp kırmak değil doğrulara ulaşmak için söyledim. He sabiki die biri markada yapmış olabilir ama sabiki köstek demektir.

link vermek serbest mi bilmiyorum ama şurdan bahsettiğin kösteğe bakabilirsin..

http://www.oltatakimi.com/productDetail.php?PRODUCTID=19215540

5. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    sabiki = çapari

6. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Yok ya ne satması,satsak kilosu 15 ytl idi silivride,zengin olmuştuk.
    O tutulan balık 4 haneye dağıtılıyordu ,hatta misafiri olanlara daha çok veriliyordu. Ben hiç buzluğa balık koymadım.Yiyeceğim kadarını aldım diğerlerini dağıttık....

Avcı atması değil dediğim,agustos ayında haftasonları bu balığı yakaladık.Hatta arada tektük tırsi de takılıyordu çapariye.
    İnanmakta zorlanabilirsiniz ama tamamen gerçek.Ben 25 li takımla 13-14 çekiyordum her defasında.Kuzen 15 li ile 8-9, dayıma verdiğim kır renkli tüyü olan takım ise küçük iğneli olmasından dolayı avcı idi ve bir defasında 10 da 10 çekmişti.Genelde 7 çeker.Tabii bu dediğim rakamlar güneş batmasına yarım saat-45 dakika kala çoğalan balık ile tuttuklarımız.Hemde resmen at-çek ile bu balıkları alıyorduk.Bir daha böyle bir balık herhalde 5 sene yapmaz ...

Son düzenleme: 4 Ekim 2006
  7. Rapala

Rapala

Favori Kamış:
    bi tane d-a-m olta işte

doğru söylemişsin. çaparinin markası "sea master" imiş.

8. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    gökhan ellerine sağlık güzel bi av yapmışsın tebrikler:)

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gene yanlış oldu :(

Sabiki, bildiğimiz çapari demek. Yem takılmayan, birden fazla köstekten oluşan takım yani. Eğer "sabiki rig" gibi bir ifade görürseniz, bu "çapari takımı" diye geçer.

Hazır köstekler, çapari yapmak için kullanıldığından, bunların üzerinde de "sabiki" namını görebilirsiniz. Ama, 3 kösteklide köstek, sabiki değil :)

Eee, bu bilgiyi niye yazdık? bilhassa internette filan gezinirken faydası olur diye.. Umarım olur, lüzumsuz bilgiler kovasına gitmez..

10. lustral

lustral osman karatepe

Favori Kamış:
    klasik 3'lü takım
    En İyi Avı:
    sazan 7.250gr
    HOŞGELDİN GÖKHAN rasgele

11. Rapala

Rapala

Favori Kamış:
    bi tane d-a-m olta işte
    teşekkürler