istavrit çaparisi için köstek

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında orcun67 tarafından paylaşıldı.

1. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Güzel olmuş Apo eline sağlık, köstek bağladıkça daha çok eli yatkınlaşıyo insanın çok daha muntazam çapariler yapabilirsin :thumb: çalışmaya devam.. fakat ben kösteği bağladıktan sonra ojeyle boyamayı sevmiyorum :( ama tabi tercih ve alışkanlık meselesi sonuçta ve kullandığın organze yeşil ton da gayet iyi bence.. :clap2:

Bol avların olmasını dilerim...

2. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Lineefe Casting Carbon 3,90 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    LÜFER , 300 adet çinekop , 16 kilo istavrit
    Bu Kösteklerde benden en sonunda makina aldım köstek resmi çekicem diye buna herhalde hastalık derler artık :D

3. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Veeeee beklenen an geldi Kadir'de çaparilerinin resmini paylaştı :D KAdir hepsi çok güzel olmuş valla ellerine emeğine sağlık, hepsi birbirinden güzel, o turuncu organzeden yaptıklarında çok şık duruyo ;) ama şu petrol yeşili organzeden yaptığın çaparinin resimini çekerken gölgede kalmış çok koyu çıkmış o çapariler :D İnşallah bol avlar yaparsın süper köstekler.. :thumb:

4. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Sağolasın Ersin elimizden geldiğince yapıyoruz işte :D o turuncu olanlar yokmu onlar benim hayatımı kurtarıyor her defasında bedene her zaman 3 tane bağlarım onlardan bazen herkes 0 çekerken ben 3 - 3 çekiyorum onlar sayesinde :) yeşillerimide severim onlarda gerçekten fena avcılar.

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Turuncu organzeden bende deniyim bugün, hatta tuhafiyecilerde kenarlari altin renginde şerit simler bulunan organzeler war onlardan alıp deneyebilirim ;)

6. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Bence turuncu dene gerçekten müthiş benim favorilerimdendir. :thumb:

7. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu akşam yine tuhafiyeci yolu göründü bana :) yeni bir Surf kamışıda arıyorum hem onada bakarım av malzemeleri dükkanlarından bahaneyle ;)

8. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Sana Surf kamışı tavsiyesinde bulunabilirim, Lineaeffe IM Casting Carbon 3904 bu kamışı gönül rahatlığı ile kullanabilirsin tabii bu sadece tavsiye aynı kamışı bende kullanıyorum gören herkes bayılıyor ;)

9. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    KAdir bu akşam aldım Turuncu organze güzel bir renk, 2 takım yaptım hakkaten iş yapar çok şık duruyo özellikle siyah iğneyle ;) İstavritin kıyıya gelmesini 8 gözle bekliyorum artık :laughing:

10. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    :D Turuncu gerçekten iyi iş yapıyor çok denedim hep süperdi seninkilerde öyle olur inşallah. Sen 8 gözle bekliyosun ben nasıl bekliyorum bir bilsen :D

11. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Kösteklerin çok güzel olmuş kadir ellerine sağlık. İğnelerin biraz küçük gibi kaç numara iğne kullanıyosun.
    Turuncu çapari çinekopta kullandınmı iyi randıman verebilir çok güzel bi renk horoz tüyünden çaparilerin rengine çok yakın.

12. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    11 no iğne kullanıyorum Orçun beğendiğine sevindim. Evet çinekoptada şahane işler yaptı seviyorum bu rengi işimi epeyce gördü valla.

13. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    iğne konusu açılmışken ben siyah iğnede crown brand 11 no kullaniyorum we geçen gün crownbrand'in beyaz çapraz ignesi olmadıgı için youwellanın 10 no çapraz beyaz ignesini inceledim we byk olmadıgı için aldim. Ewe gelip crownbrand siyah 11 no ile youwella capraz byz 10 no yu karsilastirdim we ayni ebatta olduklarini gördüm.. firmalara góre igne nolari ayni olsa bile ebatları degisiklik gösteriyo demekki... Ama crownbrandin beyaz çapraz ignesi olsa hep onu seçerim cünkü youwelladan daha ince ve istawrit çaparisi icin daha uygun oluyo bence..

14. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Merhaba Ersin , genelde çapari için her zaman youvella kullanırım her zamanda 11 no kullanırım gerçekten iyi iş görüyor ama sen dedin diye Crow Brand alıcam bakalım onuda deneyelim olmadı onla devam ederiz :)

15. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    http://d1203.hizliresim.com/v/4/378jd.jpg

Bu resimde kullandığım iğne Crow Brand. Malzeme olarak youwelladan daha iyi olmakla beraber pala kısmı biraz ince ibrişimi biraz gevşek olduğunda tüy ve misina iğneden sıyrılabiliyor ama hazır köstek misinasıyla yapılanlarda sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Sadece siyah iğnesini kullandım siyah iğne kalite olarak youwelladan çok daha iyi çok daha dayanıklı fiyat olarakta aralarında fark var zaten yani en azından burada öyle satıyolar.

16. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Merhaba Kadir crownbrand'in siyah iğnesi youwellanın siyah iğnesinden çok daha iyi bence we bizim gibim köstek misinasıyla bağlayanlar icin cok daha kullanişlı ince oldugu icin we palası ince olsada hic bi sorun cikarmiyo..

Ancak Orçun'un da dediği gibi crownbrandin palası youwellaya góre daha ince oldugu için ibrişimle çapari kösteği bağlamada kancanın düğümden kayma riski olabilecegine katılıyorum...

17. Arkadaşlar, ibrişimi ben daha az sarıyorum. Neticede kırmızı olmasının espirisi de 5 m.den sonra görünmüyor olması değilmi. E görünmüyorsa çok sarmanın anlamı da yok gibi geliyor bana. Aksini tecrübe ettinizse tabi bunu da bilmek isterim.

18. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Evet arkadaşlar sizi dinleyip bugün Crown alacağım ve 100 tane köstekte onlardan yapacağım bu arada ben ibrişim kullanmıyorum direk köstek misinasını boyuyorum ibrişimden çokta bir farkı olmuyor benim gözümde aslında ibrişim için kırmızı ip almıştım ama henüz hiç ibrişim yapmadım alışmışım bir kere boyamaya vazgeçemiyorum :D Bu arada Yavuz abi sanada tavsiye ederim köstek boyama olayını permanent kalem ile gerçekten gze çok hoş geliyor örnek olarak ;

19. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet kadir al sen bugün siyah 11 no crown memnun kalacaksin eminim ;) bu arada permanent kalem ne oluyo yaa ?? Vural abide bana cam boyama kalemi önermişti köstek misinalarını boyamak için... senin bahsettiğin kalem nasıl bişey Kadir ? :)

20. vuralturkmen

vuralturkmen vural

Merhaba ersin benim kullandığım ürün Pentel Maxıflo NLF50-B YUVARLAK uclu kalem Bunun kesik uclusuda var oda Pentel Maxıflo NLF60-B ama ben yakın zamanda karaköye geçersem Pentel Paint Marker MMP20-B pentelin kalemini alıcam.
    Pentelin İnternet Sitesi
    http://www.pentel.com.tr/pentel/markorler/mmp20.asp