istavrit çaparisi için köstek

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında orcun67 tarafından paylaşıldı.

1. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  2. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Lineefe Casting Carbon 3,90 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    LÜFER , 300 adet çinekop , 16 kilo istavrit
    büyük arayışlar sonucu bulduğum 081 kod organzeden yaptığım köstek örneklerini sizlerin beğenisine sunuyorum. Umarım beğenirsiniz :)

3. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Kadir 081 organzeden yaptigin kösteklerde çok gzl olmuş ellerine saglık insallah bol av yaparsın :) bende arastirayım şu organzeyi yine ;)

4. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Saol Ersin umarım dediğin gibi olur bakalım bencede araştır iş yapacak eminim

5. apo_1905

apo_1905 apo

Çok güzel görünüyor kösteklerin yanlız birşey sorucam köstekleri boyarken fazla boyamıyormusun çünkü iğneden sonraki bir kaç santim kırmızı gibi görünüyor avcılığını etkilemezmi çaparinin.

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben kendi adıma misinanın biraz fazla boyanmasının çaparinin avcılığını kötü yönde etkileyecegini sanmiyorum Apo...

7. kerempek

kerempek kerem

Arkadaşlar kaliteli çapari satan ya da kaliteli çapari satan bir yer tavsiye edecek olan var mı ?

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi ben senle aynı düşünmüyorum. sonuçta misinanın şeffaf olmasının bir amacı var suda görünürlülüğünü minimuma indirmek... eğer misine renklenirse balığı ürkütmezmi? ben avcılığı etkiler diye düşünüyorum. hooked

9. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Furkan merhaba,

çapari kancasının altında 1-2 cm daha bölgenin boyalı olması denizin dibinde balığın çok dikkatini çekeceğini zannetmiyorum.. Zira benim yaptığım çaparilerimin bazılarında da kadirin yaptığı kösteklerde ki gibi biraz kırmızı boya fazlalığı kalıyor arada. Ama şimdiye kadar yaptığım sahil avlarının hiç birinde o çaparilerimin avcılığında hiç bir eksilme olmadı, istavrit sardalya hatta hamside dahil olmak üzere kilolarca balık aldım ikamet ettiğim bölgedeki meralardan... ;)

Ama tabi sen bunun aksi durumunu düşünebilirsin, buda senin düşüncen ve tercihin olur kardeşim.. bu durumun aksine inanıyorsan kendi kösteklerini yaparken köstek misinası boyasında en ufak bir artma olmadan da kolayca bağlayabilirsin :thumb:

Furkan sen şu balıklar aleminde ki ne kadar renkli o kadar zehirli olduğu konusundaki tezini araştırdın mı ?? Aklıma geldi şimdi :D Bu konuda elde ettiğin bir bilgi varsa paylaşsana bi zahmet kardeşim bee; ona göre renk kombinasyonu çaparilerini yapmaya devam edelim :thumb: Ama daha öncede belirttiğim gibi ben renk kombinasyonlu çaparimlerimde de çok iyi sonuçlar aldım :cool:

10. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    misina boyasının fazla olması fazla etki etmez diye düşünyorum çünkü bizim burada satılan hazır çaparilerin boyalarıda fazla ama pek bişey farketmiyor. ancak balığın nazlı olduğu dönemlerde boyalı olmayanlara oranla daha az av yapabilir belki.

11. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Merhaba arkadaşlar yoğunluktan dolayı foruma giremedim dün şimdi gördüm yazılanları evet boyama olayında biraz uzun oldu misina boyası ama bugüne kadar hiç sorun olmadı her zaman bu şekilde boyuyorum genelde fazla sürmem boyayı ara sıra biraz kaçabiliyor ama problem olmuyor sürekli kendim yaptığım için köstekleri huylarını iyi biliyorum hepiniz kalın sağlıcakla :)

12. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    valla mantıken avcılığı etkiler diye düşünüyorum ben. özellikle balık seyrek olduğunda. gerçi kösteği bağladıktan sonra ojeyle boyayanlardanım.

abi unuttum gitti renk konusunu. benim tezim değil zaten o bir yerde gördüğümü çok net hatırlıyorum ama nerde gördüğümü hatırlamıyorum...idk

13. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Furkan o renk konusunu bi arastirmak lazım aslında.. Seninde aklında bulunsun, ben bi yandan sen bi yandan araştıralım bişey bulursak yazıp paylaşırız kardeşim ;)

14. apo_1905

apo_1905 apo

Arkadaşlar bir sorum olucak.Bugün balığa gittim ama toplasan 10 dk durmamışımdır.geçendede 1 saat kadar olta salladım kısmette balık yoksada.kullandığım takımları topladım tekrardan kopuk köstekleri tamamladım eskilerini değiştirmedim.Bunun bir sakıncası olurmu kullanılan bir takım birdaha kullanılırmı.veya iğneler birkaç defa ard arda kullanılırmı.

15. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Balık istavrit sardalya vs.. ise öyle çok çapari detayına girmeye gerek yok bence, balık varsa zaten yeşille de beyazla da ve diğer renklerle de alırsın... Balık uzaktaysa sert atışlar gerekiyorsa beden kamış makine misina bunlar bildiğiniz gibi can alıcı faktörler, ama balık yoksa kösteği boyamışsın boyamamışsın çok önemli değil...
    Fark varmı veya avcılığı etkilermi ? yani bu detay çok profesyonel çok endüstriyel bir konu gibi geliyor bana çok detaylı analizler gerekir. ( ki gerek yok sanırım :) )

Bana göre köstek rengi, işin en önemsiz kısmı iğne hariç :) yoksa balık olduktan sonra ben hiç görmedim beyazla alıp yeşille sıfır çeken yada tam tersine rastlamadım. İstavrit işte :) Ama inandığım ve uyguladığım, suyun bulanık olup olmaması gece gündüz faktöründe çapari renk ayrımına gidiyorum.

16. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Dostum 10 dk dan birşey olmaz ama seri atışlar sonrası 2-3 kullanıma göre 4 saat sonra kösteği değiştirmekte fayda var neticede ince bir misina özelliğini kaybediyor.
    Bu yüzden ben bir av sonunda kullandığım çaparinin fırdöndüsünü kurşununu alırım güzelce çöpe atarım.
    İğnelerde kalitesine göre yine. Owner kullanıyorsan 10 kez suya sok çıkar banamısın demez... kısacası fikrim bu yönde

17. rayko

rayko raif köse

apo arkadaşım iyneler paslanmazsa birşey olmaz

18. melikşah

melikşah ........................

Çok güzel çapari örnekleri var,özenle uğraşınca ortaya güzel şeyler çıkıyor valla:)

19. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aynen katılıyorum Erkan abi el becerisi olunca ve birazda özenle uğraşınca güzel şeyler oluyor.. Hele birde şimdi kendi yaptığımız çaparilerin iyi neticelerini alınca çok çok daha keyif veriyor insana :)

20. vabab

vabab ali kemal

Favori Kamış:
    cormoran
    Favori Makine:
    okuma tr55
    En İyi Avı:
    1.5 levrek
    Çok keyifli ve başarılı bir çalışma olmuş elinize sağlık...