ben de yeni bi makina ve kamış alıcam... alba kk70 makina ve 3290 (360 cm) kamış nasıl olur? istavrit + sarıkanat için
Bende 3 m'lik kamış var.Kıyıdan verim alıyorum.Ama teknede biraz uzun kalıyor.Tekne için 1.80 lik yeter.Kıyıdan ise şıpıdık dğilse en fazla 3 mt yeterli oluyor.
hep böyle olur önce uzun hevesiyle başlanır sonra iyice kısalır. ben hiç bir sebeble 3.0m. den daha uzun kamış almam ve kullanmam. kaldıraç kuralları geçerli. kamış ne kadar uzunsa oltanın ucundaki balık okadar ağırmış gibi gelir ve adamı öldürür akşama kadar.
ozan abi bende dedim ki kendimce ne kadar uzun o kadar ileri atış bayaa yorucu yauu ben makine alırken bide hafif bi kısa kamış alayım
Ben de aynı makineyi geçen hafta aldım kamıi da 3234 4 mt. ikisi birlikte biraz ağır gibi sanki ona göre. Arkadaşımda 2770 3mt ve amatör işi bir makine var benimkinin yanında çok hafif kalıyor. Ona göre... Kamış kapalıyken hafif duruyor ama açınca özellikle at çek yaparken adamı biraz yoruyor. Ama 3 mt göre çok daha uzağa atabiliyorsun...
valla ben albanın 4.50 carbon kamışını kullanıyorum çok yorucu oluyo bunu geçen hafta sonu balık tutarken anladım şimdi yeni makine ve kamış alcam
Pazu yapmak için spor salonuna gitmene gerek yok desene. Hem balık tutup hem vücut geliştiriyorsun desene. hadi sana rast gele...
Kamış uzun olduğundan da olabilir ama makina dandikse ondandır. Albastar millienyum serisi tavsiye ederim sana fiyatına göre iyi makina.
sağol salim abi makinayı kullanmadığım için tereddüt etmiştim fiyatı biraz ucuz ya iyi değildir diye düşündüm
haddım olmadan sohbetınıze katılıyorum arkdasım ısmınız bırkan sanırım sıze bırsey soracagım hıc gece yemlı ıstavrıt tuttunuzmu bız tuttuk gercekten cok zevklı bır sey tek tek gelıyor amam o oltaya vurusu zınk... dıye bıtırıyor benı selam lar herkese
bilgehan ben daha yeni sayılırım balık tutma işinde istavriti hiç yemli tutmadım bu konuda beni bilgilendirirsen sevinirim
birkan kardeş bu yemli istavrit avı gercekten birazda olsa prof.a giriyor yani çogu balık tutan arkadaslarımız bilmiyor ne yazıkki tabiki bilenlerde var şimdi gelelim nsl tutulduguna ben genelde yem olarak midye kullanıyorum amam teke ile tutanlarda gordum en iyisi midye yinede neyse çapari takımındaki iğne sayısını üçe yada ikiye düsürüp yemnıın takıp 25 lik kursun ile atıyorsun valla biz gece tekneyle ikik kisi bır saatte bir kilo kadar aldık saatte gece11-12 civarıydı artık gerisini sen dusun ama bu işlemı gece yapıyorsun gunduz sakın yapma gerek yok sana bol sans