yer: adapazarı - sakarya taşkısığı gölü turnayı adapazarında taşkısığı gölünde tuttum.. sabah 5:00 da kalkıp canlı balık satın almayı müteakip, oltalarımı 5:30 sularında göle attım. bu arada montumu evde unutmuşum allahtan arabada kilim vardı saat 8:00 de turna şamandırayı gömer gömmez oltaya asıldım kıyıya gelince kepçe ile aldım.. yem : canlı balık olta : 5 bilyeli bir olta geçen hafta 30 ytl ye aldım turna gerçekten lezzetli bir balık bu arada hadi rasgele
Ellerine sağlık tolga siftahı yapmışsın biz henüz yapamadık bizede kısmet olur inşallah kolay gelsin rastgele.
Balık güzel, tebrikler. Bi şey sorucam Sirküler m.7 altındaki çizelge 5 geçerli değil midir acaba ? Ya da ne anlama geliyor bunu açıklayabilecek var mı ? İç Sularda zaman yasağı demek eğer tamamen av yasak demekse, Bayağı bir sorunumuz var demektir.
5. Çizelgede İç Sularda Zaman Yasakları diyor ve İller bazında yasaklamış yani balık bazında değil. Benim 5. Çizelgeden anladığım şu. Lütfen siz de bakın. Çizelge-5 İçsularda Zaman Yasakları 15 Mart –15 Haziran Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak 1 Nisan–30 Haziran Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 15 Nisan–15 Temmuz Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli,Yozgat 15 Mayıs – 15 Ağustos Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van Yani bu demekki o illerde o tarihlerde iç sularda balık avlamak tamamen yasak kardeşlerim. Ama sadece ** lı balıklar bu çizelgeye sokuyorsa tamam o zaman zaten ben bu av için söylemedim bunu genel olarak söyledim.
Biliyorum abi ben sadece açıklık getirmek istedim. Yani bu demek oluyorki mesela istanbula şu an genel olarak tatlı su balığı yakalamak yasaktır, ama yukarıda tarihleri verilenbalıklar şu gün itibarı ile yaska değilse bu sınırlamanın da dışında kalır. Mesela Şu an tarih itibarı ile istanbulda turna ve doğal alabalık türleri hariç tatlısu balıklarını yakalamak yasaktır. Doğru mu ? Birde mesela şu an istanbulda sazan yakalamak yasaktır. Ancak Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van' da yasak değildir bu da doğru mu ? Birkez daha söylüyorum ben bu av için bi şey demedim.
var ya iki dakikada ortalık karışmış yine.. Neyse.. Ava gelince.. Neyle tutuldu? saat kaçtı? avlak neresi? kaç saat kalındı? hava ve su nasıldı? misine-olta-takım neydi ? bende de bir dolu turna resmi var.. ama önemli olan turnanın resmi değil..