Sevgili Ümit tebrikler kardeşim sana bir teklifim var önce benim avlak,sonra senin avlak,yapalım güzel bir av ne dersin ? bir nevi çipuraların maçı olur hani Yarın karşılığını vereceğim bu avın beni çok fena gaza getirdin... Tebrikler güzel bir av olmuş,daha iyilerini yakalaman dileğiyle,Selamlar.
ekim çupurası Tebrik ediyorum. Her zamanki gibi güzel bir av yapmışsınız gene. Büyük olan balık ekim çupurasıdır. Hiç aksatmadan her yıl bu aylarda yukarılardan Çanakkale tarafından iner aşağılara. Ekim ayında İzmire ulaştığından bu isimle anılır. Ildır ile Karaburun arasındaki sahil şeritinde bu balığın bekleyenlerinin şu günlerde madya ile bırakma yapmaya başladıklarına eminim. Bu balık kasım gibi Kuşadasında ve sonra Didimde görülecektir. Bodrum Türkbükü balıkçıları heryıl aralık ayında her sabah bu hayvan için karanlıkta karşıya Didime yollanırlar. Eti sütlüdür, lezzet düşüktür ama bu hayvanı tutabilmek her şeyden önemlidir. Lezzet mühimsenecekse, büyüğün yanında yatan iki alyanak çupura yeterde artar bile bir ziyafet için.
Bu çupuranın bir diğer adını yazmamışım ilave ediyorum. Her yıl aynı tarihlerde geçiş yaptığı için bazı yörelerde geçit çupurası diyede adlandırılır. Çok uzun yıllar önce gene bu tarihlerde, yanlış hatırlamıyorsam Erdek tarafında, bir balıkçının ağına yüzlercesi takılmıştı. Gazete haberi de olan bu av, bizim gibi meraklıların çok ilgisini çekmişdi.
ümit ellerine sağlık çok yakışıklı balık eeeeeeee bu kuzuyu çekerken kesin elin ayağın titremiştir diye düşünüyorum emeğine sağlık tebrikler rasgele
Ümit kardeşim tebrik ederim ben 1 kğ tutunca ondan büyük yok sanırdım bu süpeeeeeeer eline sağlık yanlız bandırma erdeğe de gönder,bizde nasiplenelim.