izmir ekibi bilgi alış verişi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında aytun88 tarafından paylaşıldı.

1. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    abi anlayamadım nasıl yasak
    bak denize yanaşıp bakamasıın dediğim yerlerden her yer full dolu.
    yasak ile ilgili bilgim yok ama nasıl yasak mış abi bu:)
    gerçekten bu yasağı kim koyduysa ordan geçemiyordur utancından.
    ulen ben de kendi kendime biz dünyanın yolunu yapıyoruz millet bisikletle ava geliyor diye kendi kendime hayıflanmıştım.
    cidden bu yasakla ilgili bilgi verirsen sevinirim.

2. zeppelin

zeppelin Bülent

Tebliğe göre;
    (5) İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

Yasak koyucularının bir bildiği vardır elbet. Dikkat etmek lazım.

3. ilkerjim

ilkerjim iLKeR

Favori Kamış:
    Okuma VS ystem Spin.
    Favori Makine:
    Daiwa
    En İyi Avı:
    2,1 Kg Çipura
    körfezimiz çok temiz ya hani :) okadar çok temizledik kiiii balık alışsında birdaha gitmesin yuva yapsın gibisine anladın sen onu atıl abi ;) Selamlar :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Atıl abicim, bende anlamadım neden yasak, nasıl yasak? Yasak ta hergün gördüğüm 30 kişi kadar insan nasıl olta atıyorlar?

Neden yasak bilmiyorum ama yasak abi. :D Benim de içim gitmiyo değil, burnumun dibinde kaba lidaki çıkıyor olta atamıyorum, atmıyorum. Ancak hergün vapurla karşıyaka konak arası gelip gidiyorum ve her geçişte özellikle sabah 30 kişi kadar olta atıyor. :eek:

Dikkat ettim de kamış kullanan sıfır. :D Herkeste 3 tl'lik kasnaklar onunla dip atıyorlar. Kamışla beklemeli av yapan yok sabahları. Belki gelip malzemelere el koyuyorlardır diye düşündüm. :D

Akşam durum biraz daha değişik. İskelenin yanında göl kamışıyla sarpa avlayanlar var. Gene surf kamış kullanan yok. (Göl kamışı da ucuz, kasnak ta ucuz) Bana sanki mesai saatleri içinde kontrol yapılıyor hissi uyandırdı. Gözden çıkarılabilir malzemelerle av yapıyor gördüğüm kişiler.hihi

Ben avlanmayı düşünmüyorum körfezde. Yasak varsa uymak lazım, ben uymazsam kim uyacak :D Sevgilerimle...

5. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    İzmir körfezinde Ksk den Güzelyalıya kadar amatör balıkçılara yasak koymayı bilen zihniyet neden körfezde KATLİAM YAPAN balıkçılara ses çıkarmıyor? Kıyıdan 3 metre uzağa ağ ve metrelerce paragat atan,gece gündüz demeden küçücük balıkları,havyarlı balıkları avlayıp birde göz göre göre mezatta satanlara neden yasak yok..Balığın tamda körfeze girip yumurta bırakacağı dönemde aç timsahlar gibi balığa saldıran bu hukuk kanun tebliğ dinlemeyen katillere neden yasak yok..?

Bu kanunsuzluğun neyine dikkat edeceksin? İşte her sene giderek azalıyor balık..İşte yıllardır sitede tartışıp duruyoruz kendi kendimize..Yok tebliğ,yok yasaklar,yok kurallar..Körfezi ben kendimi bildim bileli temizliyorlar..Yüz yıl daha temizleseniz kaç yazar? Bin tane daha yasak koysanız ne olur..? OLMAYAN BALIĞIN NESİNE YASAK KOYACAKSINIZ?

36 yaşındayım,yaklaşık 28-29 yıldır körfezden balık tutuyorum..Oturdukları sıcak koltuklarda denizle ve gerçeklerle alakası olmayan,İzmir'de değil uzayda yaşayan,körfezdeki balık popülasyonunu korumak geliştirmek için kılını kıpırdatmayan,sadece elinde kalemle yasak koymayı bilen ama kendi koyduğu yasağı denetlemekten aciz bu zihniyeti tanımıyorum..Koyduğu hiçbir yasağı dinlemiyorum..

Benim bir tane kuralım var..Oda denizle kalbim arasında..GERİSİ YALAN...

6. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Merhaba arkadaşlar. İzmir körfezinde kefal, çipura ve sarpa cinsi balıklar var. Hem de bolca. Fakat gerek körfezin tam temizlenmemesi gerekse balık popülasyonlarının tam olarak yerleşmesi için belli alanlarda av yasak. Gerçi bilim milletimiz yasak takmadığı için av yapıyor!
    İşin ilginci olta ile tutulan bu balıkları bazı uyanıklar balık halinde olta balığı niyetine satıyorlar!!!

7. ziyakoray

ziyakoray ziya koray topçu

Canım memleketimin ilgili makamları yasakları koyar, ne hikmet aniden ilgisiz makam olur çıkar işin içinden, derdi de bize düşer (kralcıyız mazaallah). Ne yasağı yahuuu, kandırmayalım birbirimizi. Düzen kurulmuş fevkalade. Kimin kime kıyak geçtiği aslında çok açık. gece kaçak ağ atanlara kimse dur demiyor. Çok severim yürüyeyim kordon boyu istisnasız her kösede yemci-malzemeci.Motorlu dayılar 24 saat çay-kahve-yem servisi hamdolsunlar.Yetmedi mi? Tuttuğunuz balığı çok rahat pazarlayabiliyorsunuz da, yasak-sağlıksız balıkta damping lidakinin kilosu 20tl ,çupranın ,levreğin ise 30 tl, evet şaka gibi balık restoranlarının adamları scooter motorlarıyla gelip kovanı gözlüyorlar ve ufak bi pazarlıktan sonra restoran müşterisinin önünde taze olta balığı! Daha 2 gün önce gözümün önünde amcam dizmiş kamışlar 5 tane, elinde de tek iğne gezer kasnak, hop 2,5 kg çupra, 5 dk sonra 90 liraya sattı.1 ay içinde kaç kişiyle tanıştım, iş yok tutup satıyor da eve para götürüyo, hepsi de 16-17 yaşında cocuklar..Düzen içinde tek eksik WC, büyük sorun adam çıkartıyor benim denizimin içine işiyor, bunun ilgili makamı kimse en azından buna el atılsın.Gelelim yasağa, harbi neden yasak ? sağlıksız? balık popülasyonu? gidiyorum bende avlanıyorum ama içime sinmiyor soframa koyamıyorum halbukı bir kaç üniversitemin su ürünleri fatültelerinin açıklamaları mevcut körfez balığı artık yenir diye. şimdi üni mi yalan söylüyo, yoksa ilgili makam balık popülasyonunu düşünüyoda tebliğini değiştirmiyor, yada sağlıkta ve popülasyonda sorun yok bildiğin körfez balığını peşkeş çekiyorlar.hangisine inanalım? yasağı koyana seslenmek istiyorum en içten sevgilerimle

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Evet, neden yasak bende tam bilmiyorum ama yasak varsa uymak gerektiğini düşünüyorum. Kıyıdan biraz uzak ağ atan var, körfezin girişine paragat döşeyen var onlara niye bişey denmiyora dem vurup kendimizi haklı görürsek. Başkaları da neden kıyı balıkçılarına yasak yok der ve yaptığı işi yapmaya devam eder. (Zaten öyle düşünüp yapıyordur da)

Bizim bakmamız gereken başkaları değil, yasalardır diye düşünüyorum. Yoksa başkalarıyla kendimizi karşılaştırırsak, "denizden ne çıkarsa bizimdire kadar gider" diye düşünüyorum. Yani kendi yaptığımız yanlışı başkalarının yanlışlarıyla örtmek pek te sağlıklı bir bakış açısı değil.

Diğer yönden neden yasak, gereklimidir böyle bir yasak? sorularının cevaplarını daha donanımlı, bilimsel bir kurumun vermesi gereklidir diye düşünmekteyim.

Hergün Karşıyaka - Konak arası vapurla gidip geliyorum ve hergün avlanan sayısı artmakta. (Son durumu da yazayım) Kontrol ve yaptırım varmı bilmiyorum ama avlanan 40 kadar kişiye bakınca pek kontrol yok zannedersem. (Konak vapur iskelesi civarında) Kişiler kendi vicdan ve düşünme tarzlarıyla başbaşalar sanıyorum.
    Kendimize sormamız gereken, kendime haklı gerekçeler bulup av yapacak mıyım?
    Yoksa her ne kadar pek dikkate alınmasa da yasağa saygı gösterecekmiyim?

Av yapanlara veya yapmayan arkadaşlara bişey demiyorum, kendi tercihleridir. Ancak ben kendi adıma av yapmayacağım. Av yapılmasını da doğru bulmuyorum.

9. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    İnsanın derdini yazarak anlatması gerçekten zor..Eğer benim körfezden balık avını bırakmamla balık nesli korunup gelişecekse ben gereken sürede oltamı katlayıp kaldırmaya hazırım.Körfezi,dolayısıyla balığı temizlemek-korumak-geliştirmekle yükümlü kurumların vurdumduymazlığını göz önüne almadıkça bu sorunun bir ayağı hep eksik kalır.Bu konuda kesinlikle TARAF OLMAK zorundayız diye düşünüyorum.

Ülkeler şehirler bir sembole sahiptir ve onunla anılıp reklam olur tanınırlar..Paris'in Eyfel kulesi,İstanbul'un boğazı vs ne ise İzmir'inde körfezi ve onun güzelliğide bizim sembolümüzdür.Asıl soru ne o zaman? Körfez temiz kalsın şehre güzellik katsın ama bize faydası olmasın mı? O zaman İzmir'de yaşamanın anlamı nedir? Oturup deniz kenarında eşim çocuğumla olta sallayıp bir iki balık tutamayacaksam banane körfezin güzelliğinden?

Yasak olan şey eğer benim insanların hemşehrilerim insanlar için güzel bir sonuç doğuracaksa katlanırım uyarım,hele deniz_balık söz konusu ise hiç tereddüt etmem..Ama bana yasak koyanlar en az benim kadar bu anlayışa sahip değilse ne yapacağız? Yıllardır körfezin pisliği,giderek azalan balık sayısı vs iş bu duruma gelmeden engellenemez miydi? Bu pislik-kıtlık bağıra çağıra gelmedi mi?Şimdi nasıl susmamı bekliyorsunuz? Yada konuyla ilgili bir çalışma varda benim mi haberim yok..?
    1- Körfezdeki balık yasağını kim niye ne zaman hangi amaçla koydu biliyor muyuz?
    2- Konan bu yasak sorumlularca denetlenip yasağı ihlal eden herkese eşit şekilde uygulanıp cezalar veriliyormu? Yoksa amatör kıyı balıkçıları göze batarken uygunsuz av yapıp balığın anasını ağlatan tekneler gözardımı ediliyor?
    3-Yasağı koyanlar şimdiye kadar körfezi korumak hangi çalışmayı yaptılar ve bir sonuç aldılar.Benim gördüğüm yıllardır göstermelik bir iki kepçeden başka yapılan doğru düzgün bir çalışma yok..
    4-Körfezde balık yasağı koyulan tarihten önce bu denizde balık avlanmıyormuydu? ben biliyorum şahidiyim yıllardır bu kentin insanları olta atıp balık tutarlar..O zaman serbest ise şimdi niye yasak?
    5-Bildiğim kadarıyla bir zamanlar körfezdeki kirlilik sebebiyle insanların bu pislikte yetişmiş balıkları yemeleri sağlıkları açısından risk yaratır ihtimaliyle yasak kondu.Yoksa yasağın amacı gerçekten amatör balıkçıların denize verdiği zararı engellemekmiydi?

Bu sorulara cevap verecek arkadaşlar,doğruları bilen arkadaşlar var ise cevap versinler bizde bilelim..Doğruyu bizde öğrenelim..Herkese sayı ve sevgilerimle..

4-

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İnsanın derdini yazarak anlatması gerçekten zor, konuşarak daha da zor. En azından yazıda birkaç kere okunup, özümsenebiliyor.

Neye taraf olmak zorundayız tam anlayamadım açıkçası. (Yasa koyucuyu yok sayıp, doğru olduğunu düşündüğümüzü yapmaya mı taraf olmalıyız?)

Körfezin güzelliği yalnızca balık yakalamakla mı ilgilidir? İzmir'de yaşamanın anlamı balık mıdır?
    1 -Koyulan yasakları sorgulayıp, uygulayıp uygulamama kararı biz halka mı aittir?
    2 -İlgili kurumlarda bulunan birkaç çürük elmayı emsal gösterip, kendimize haklı sebepler yaratmak etik midir?
    3 -Bugüne kadar yapılmayan çalışmalar, bugün biryerden yapılmaya başlamış olamaz mı?

Ben daha önce de yazmıştım, av yapan arkadaşların kendi tercihidir. Eleştirmiyorum, bu durum yasa koyucu ve onların arasındadır. Ben doğru bulmadığımı belirttim sadece.

Bu yasada hatalar varsa tebliği yapan kuruma ulaşmak gereklidir diye düşünüyorum.

Daha fazla da yazışarak bir noktaya ulaşamayacağımızın gayette farkındayım.
    Daha fazla bu konuda yazmayacağım. Saygılar...

11. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Sevgili Volkan Kardeşim,önce konunun adını koyalım..Konuyu körfezde balığın sayısının-çeşitliliğinin azalması ve bunun sebepleri olarak görüyorum,bunun üzerine nacizane fikirlerimi yazıyorum. Doğruyu bulma ve uygulama adına,bilmediklerimizi öğrenmek,yanlış bildiklerimizi düzeltmek adına tartışıyoruz sanıyorum..

Kısaca özetlemem gerekirse İzmir körfezindeki balık sayısının azalmasında suçun tamamen amatör balıkçıların üzerine yıkılmasına kesinlikle karşıyım.Bu konuda amatör balıkçılar olarak birlik ve taraf olma zorunluluğumuz var diye düşünüyorum..

Hayalim ve isteğimde 28-29 yıldır bu sahillerden balık avlayan biri olarak eski güzel günleri tekrar yaşamaktır.Eğer eski güzel günlere dönmemizi sadece biz amatör balıkçıların oltalarını körfezden çekmesi sağlayacaksa buna da hazırım.Ancak suç sadece bizde mi ? Eğer sen sadece amatör balıkçılarla bu işin sağlanacağını düşünüyorsan bu senin fikrindir saygı duyarım ama katılmam..

Beni İzmir'e bağlayan en önemli şeylerin başında körfezden balık avlamak gelir.Ve balık avlayamadığım bir körfezin benim için derin bir anlamı yoktur.36 yıldır bu kentte yaşayan biri olarakta bu kentte yapılan her uygulamayı,her yasağı eleştirme sorgulama hakkım vardır diye düşünüyorum.Dikkat edersen körfezin temizlenmesi,balık popülasyonunun artması-çeşitlenmesi için yapılan çalışmalardan bildiği şeyler olan arkadaşlar varsa yazsın doğruyu öğrenelim diye yazdım.Çünkü ben şimdiye kadar bir iki kepçeyle dip temizleme çalışmasından başka dişe dokunur bir çalışma yapıldığını görmedim,varsa da ben bilmiyorum.Sen biliyorsan söyle bizde sevinelim..

Bu kent en az yasaları koyanlar kadar benimdir ve en az onlar kadar bu kentte hakkım vardır.Burada konuyu tartışmamızın bir yere varmayacağı konusunda belki sana katılabilirim ancak birlik olup bir çare bulamaz mıyız? Seninde dediğin gibi gerekli kurumlara gerekli başvuruları yapıp,gerekli düzenlemeleri yaptırma şansımız damı yok?

Avlanan onlarca tekneyi,gözümüzün önüne atılan ağları,serilen paragatları görmeyelim mi? Bu deniz bize ustalarımızdan kaldı,balık tutmayı burda öğrendim,benim çocuğumunda bu denizde balık avlama hakkı yok mu? Oturup susalım mı? Göz göre göre kaderimize razı mı olalım?

Sevgili Volkan kardeşim,bildiğim kadarıyla sende amatör bir balıkçı,bir balık sevdalısısın.Sende bir daha yazmayacağım dersen,oturup kaderine razıymış gibi susarsan sana hiçbir sözüm olamaz.!! O zaman hepimiz susalım,kaderimize razı olalım,AMA NE OLURSA OLSUN ASLA AĞLAMAYALIM.BU BALIKSIZ HALİMİZ BİZE REVADIR..Kaldıralım oltalarımızı,bumu istediğin?

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Atıl abi çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Konuşulduğu üzere yasak varmış o bölgelerde söylediğin tekniği inciraltı taraflarından deneyeceğim o kısımda yasak yok sanırım. Konuyla ilgili bilgilendirme ve uyarı yapan tüm abilerime teşekkür ederim.
    Sizler uyarıp tartışmasaydınız bizim gibi amatörün amatörü olanlar bilgisiz kalırdık tekrar teşekkür ederim

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Levent, değiştiremeyeceğimiz durumlar üzerinde uzun uzun yazmak, aynı konular üzerinde dönüp durmak ne sana, ne bana, ne de başkalarına pek faydası olmayacağını düşünüyorum. Ben seni anladım, senin de beni anladığını düşünüyorum. Olgun tavrın ve güzel hitap şeklinden ötürü teşekkür etmek istedim. Rastgelsin... :)

15. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    sevgili arkadaşlar
    ben hiç kordonda balık avlamadım
    hep balığın körfez dışından tekne ile avlanılacağı fikri sabitlenmişti kafamda
    açıkçası kıyı avına da rağbet etmezdim
    fakat baktım ki kıyı avı tekne avına göre kat be kat değişik tekniklere ve ekipmana ihtiyaç duyan bir avlanma şekli.ve merak sardım geliştirmeye uğraşıyorum.
    gelelim körfezde balık avına:
    ben geçenlerde gördüğüm yakalanan çupraların boyutlarına açıkçası şaşırdım.
    bir müddet izledim onları gayet güzel balık aldılar.
    inanın yasak olduğunu bilmiyordum hatta kendi kendime güldüm.(mesela bu hafta sonu karaburuna kadar tüm kıyıyı karış karış gezdik ve mera tespiti yaptık inceleme yaptık meraya kıyıdan yukarıdan google dan bakıp bu işin ustaları saydığım arkadaşlarımla kritik yaptık.kendimize shore jigging yapacak bir iki yer bulduk.)
    biz bu kadar yolu teperken millet kordodan balığı yakalıyor diye de o yüzden buraya yazdım.amcım kimseyi kordan da soğutmak yada kordona teşvik etmek değildi.fakat yasak olduğunu öğrenincede gerekçesini merak ettim.
    bunuda araştırıcam.
    içinizde bu yasağın ne zaman ve neden konduğunu bilen varsa yazmasını rica ederim.
    bir şey sorucam kordondan yasak diye avlanmam diyenler diyelim ki yasak kalktı kordondan olta atacaklarmı acaba.ben kendim atarmıyım bilmiyorum mesala.çünkü ben balık avını şehirden kalabalıktan kopmak ve doğada olabildiğince sakin bir yerde vakit geçirmek ,yakalayabiliyorsamada büyük balık yakalamak için yapıyorum.
    ama gönlüm kordonumuzun balık avına açılması ve bunun la ilgili de kıyıda ihtiyaçların giderilmesi için her türlü imkanın sağlanması.
    körfezin pisliği yüzünden balık yemeyip güzelbahçeden çıkan balığı yemek bence insanın kendini kandırmasıdır.bu hayvanlar gezici geçit yapan ve bir yere bağlı olmayan hayvanlardır ve dönemsel olarak körfeze giriş yaparlar ve gezerler.
    belli yumurtlama dönemlerinde yasak koyulur inanıyorum ki o dönemde de kimse kıyıda olmaz.
    en son geçen ay ragıp paşa dalyanının alt duvarları da yıkıldı.
    hem su sirkilasyonu arttı hemde balık girişi ve çıkışı rahatladı.
    umarım körfez balık avına açılır.

yasak kalkınca körfezdeki avlanan balıkçı sayısının değişeceğini sanmıyorum:)

16. ondercetin

ondercetin Önder Çetin

Selamlar,
    körfezdeki yasağın nedeni yılların verdiği zehirli metal birikimi diye biliyorum. Yani körfezden balık avlayıp yiyenler ve bunları satın alanlar canlarına kastediyor. Onlar için yapabileceğimiz bir şey yok. İleride ciddi sağlık sorunları yaşayabilirler.

26-27 mayıs haftası Karareis koyunda kıyıdan avlandım ama hiç dişe dokunur bir şey gelmedi. Takım olarak tekli çipura iğnesi 2no. gezer kursun, yem olarak da madya kullandım. Eskiden 2-3 tane alırdım ama bu sefer iyice azalmış balık. Ya mevsimi değil ya da benim yem seçimim.

herkese rastgelsin

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Atıl abi sorduğun soruya cevap yazayım hemen. :D

Yasak kalkarsa; Bergama'ya gitmediğim bir hafta sonu kordondan olta atabilirim abi. Hem ulaşım rahat benim için hem eve yakın sayılır.

Vaktim bol ve şehir dışına çıkabiliyorsam tabi ki kordon da olta atmayı tercih etmem. :) Sevgilerimle...

18. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Sevgili Muvaffak Abi,aramızdaki en tecrübeli sen olmalısın..Acaba senin körfezdeki yasak hakkında bilgin varmı? Ne zaman konuldu,neden konuldu vs..

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Dün akşamüstü saatlerinden 21.00'e kadar inciraltında kıyıdan ilk denemelerimizi yaptık bir arkadaşımla. Maalesef balık almayı bırakın vuruş bile hissedemedik. Belki bizim acemiliğimizdir dedik ama etrafa bakınca diğer olta atanların da hep boş çektiklerini gördük. Kırmızı kurt, boru kurdu ve sülünezle ayrı ayrı denemeler yaptık ancak nafile. Sanırım yine tekne kiralayıp açılmamız gerekecek balık yakalamamız için.

20. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    Evet malesef izmir ve çevresinde balık yok denicek kadar az bu sene.Kaldıki şu an tam mevsimi ama hep oltalar boş.Bunun nedeni büyük bir olasılıkla deniz suyunun sıcaklığı.Rüzgar ve yağmur bir türlü denizin ısınmasına izin vermedi."