izmir ekibi bilgi alış verişi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında aytun88 tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Umarım sadece suyun ısınmamasıdır problem çünkü önümüzdeki hafta itibariyle artık hissedilir derecede sıcaklık artacakmış bizde belki bu sayede akşamüstlerinin keyfini kıyıda çıkarabiliriz.

2. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Yakın zamanda B.şehir Belediye başkanıyla yapılan bir röportajı okudum ve sizinle paylaşmak istedim.Amacım kesinlikle reklam siyaset vs yapmak değildir.Ancak güzel ve önemli bir gelişme..Açıklamalarına göre ortalama 2-5 yıl içinde körfezde denize girilecek kadar temizleme çalışmaları projeleri yapıldığını söylüyor.Bu çalışmalar yakında hızlanacakmış ama kısa bir zamanda sonuç vermesi zormuş..İnsanın inanası gelmiyor ama umarım biz yanılırız ve körfez tekrar eski balık dolu temiz günlerine döner..

3. kozalak

kozalak Fatih

Favori Kamış:
    tralko-ko karbon soft
    Favori Makine:
    OKUMA Avenger 65 soft
    En İyi Avı:
    1.5 kg Çupra
    güzelbahçede avlak önerebilirmisiniz

4. CaN*35

CaN*35 CAN

bir kaç gün önce kordon dan geçerken balık tutan abilerle konuştuk... :)

çoğu kova doluydu :eek:

iri çipura ve lidaki vardı hihi

Yasak Bölge hihi

5. cimini

cimini .

hafta sonu alsancak'taydım. gündoğdu meydanı ve meydan ile alsancak vapur iskelesi arasında onlarca kişi avlanıyordu. gittim yanlarına sohbet ettim. balık var mı ne çıkıyor gibisinden. gördüğüm hemen herkes 2-3 kaba lidaki yakalamış, arada da levrek geliyormuş.
    insanlar spor olsun diye değil, balığı yemek veya satmak için avlanıyorlar. küçük bi lidaki geldiğinde onu geri bırakmak yerine kovaya atacağından adım gibi eminim. düşünce tarzı böyle olunca yasağın ne olduğu, neleri kapsadığı o kişiler için önemli olmayacaktır. ertesi gün yine gelip tezgahı kurup avlanmaya devam edecektir.
    bilinçli olanlar ise yasaklara uyup balığa yaşama şansı, üreme şansı tanımalılar. orada avlanan bir kaç kişiye uyup, ne olacak ben de avlanırım, demek doğru olmayacaktır.

6. naikon35

naikon35 Hasan

Merhabalar,

Kano yada zodyak botla kıyıda avlanan var mı ?

7. aytun88

aytun88 aytun

ya ben artık kafayı yicem ya levrek die bir balık kalmamış yada bende bir gıspetlik var aldığım sahteleri yicem sonunda gitmediğim yer kalmadı bir şeyi mi yanlış yapıyorum bilmiyorum burdan izmirdeki ustalara sesleniyorum bir el atın su kardeşinize bir şeymi yanlış anlamıyorum 1 haftadır 3 gün sabahladım inciraltı tarafında yok arkadaş yok bu notum özellikle bahadır ve aytaç abiye :D (gittiğiniz her yeri biliom :D uydudan gpsten o dağ fotolarından hepsini buldum 1 haftamı aldı hür mol abimde dahil buna yok arkadaş yok olmuo :D)

8. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Merak etme kardeşim. Şu aralar İnciraltı-Güzelbahçe arasında levrek yok. Olsada küçük ispendeklerdir. Kesin levrek yeri Karareis taraflarıdır, gündüz bile yemli takımla av veriyor.

9. aytun88

aytun88 aytun

alper abi 1 yıldır gitmediğim yer kalmadı senin raporlarıda okumuştum ayn ı yerlerede gitmiştim inşallah artık şu şans bizede güler

10. celal

celal celal dere

Favori Kamış:
    olta nın hertürlüsü
    En İyi Avı:
    çıpura almıştım zamanında 400 gr
    merhaba arkadaşlarr 2 aydır sahil evleri bölgesin de sabah akşam takılıyorum kayda deger bişey çıkmıyor çıkan balık lar lidaki karagöz ama boyları el kadar alsan ne olur almasan ne olur .çoğu oltacılar affetmiyolar tabii hemen kovayaa.önce bu olayı çözmemiz lazım ben ce.bi akşam yine sahil evlerin deyim limanın yakının da deniz balık restoranın hemen önün deyim ana bide baktım balıkçı teknesi ağğsalıyo hemen aradım sahil güvenlii şikayette bulun dum.yeni kanunlara göre kıyışeridine 100mtye kadar uzatma ağğ dökebiliyorlarmışş.tek kelimeyle güldüm oltaya vurmayan balığı bulcaklar da yakalıycaklar ağlaa .zaten nitekim de 1 saat takıldılar yoruldular baktılarki bişey yok yol aldılar yine bize kaldı kıyı balıkçılarına boş sahillerr.ne akla hizmetse 100 mtre kıyıya izin weriyolar ağ dökmeye koskoca deniz deryaa bittiii 1 kulaç suya göz koymuşlar adam lar.yanlız pazar günü bir arkadaş geçen hafta sahilevleri açığın dan tekneyle iiii çupralar almışlar meraklılara duyrulurr.tekne kiralamak isteyen olursa ben 2 kişi gelebilirim pazar günü için duyrulur arkadaşlarr.kib:)