İZMİR KIYI BALIKCILIĞI VE RAPORLARI

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KANLIKAYA tarafından paylaşıldı.

1. lovato

lovato

Favori Kamış:
    Zıpkın, olta
    En İyi Avı:
    Levrek-1.6 Kg.
    merhaba, akhisar yakınlarında yaşıyorum ve av için gidebilecegim en uygun yer izmir, yemli dip oltasıyla avlanmak istiyorum, yem ve yer hakkında tavsiyeniz olabilir mi, tşk ederim

2. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    merhaba lovato..Hevesini kesinlikle kırmak istemem ama zamanlama açısından yanlış bir tarih seçtiğini düşünüyorum..Özellikle bu sezon balık için İzmir ve çevresinde felaket bir sene oldu..Diğer arkadaşlar ne der bilmiyorum ama bana sorarsan nisan-mayıs ayına kadar bu isteğini ertele..Eğer yeni sezonda ustaların dediği gibi bol balık olursa hem hevesin kırılmamış hem keyifli avlar yapmış olursun..İllaki ben gelmek istiyorum diyorsan sezonuda göz önüne alırsak internetten kolaylıkla bulabileceğin çeşme,kuşadası vb yerlerde tur düzenleyen tekneleri tavsiye ederim..

3. ondercetin

ondercetin Önder Çetin

mart başından beri ben de karareis koyundan avlanıyorum ama sanki hiç balık yokmuş gibi. ben de mi bir problem var acaba demeye başladım ama galiba kıyılarda balık çok az bu aralar.

iyi avlar

4. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Merhaba arkadaşlar. 06 Ağustos-12 Ağustos arası Karaburun merkezdeydim. Özellikle belirtiyorum ki Karaburun merkez. Aklınıza Mordoğan, Balıklova veya Karareis gelmesin.

6 gün ve gece boyunca hemen hemen her gece 01' den sabah 09' a kadar balığa gittim. Avlarım kıyıdan yemli ve atçek ile tekneden sırtı çekmek şeklindeydi. Yem olarak sülünez kullandım. Hiç bir avda alınabilecek balık yakalayamadım :(

Karaburun merkezde bilenler için yazıyorum; Kanlıkaya mevkinden Aslan Kayası' na kadar tam 20 civarı yerel balıkcıların "ağ nöbet noktası" var. Hergün 19:30' dan sonra bu 20 den fazla noktaya ağ atılıyor. Bu günler yumurtalı kefal zamanı olduğu için hiç boş yok. İşte bu ağlar yüzünden bence doğru dürüst balık yok. Kaldı ki sırtı çekmek çok çok zor oluyor çünkü balık olacak noktalarda ağ olduğundan sırtınız ağa takılıyor :(

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi şimdi ekmek parası kazanıyorlar atmasınlar diyemeyiz tabi ama insan bu kadar uğraş verip de oltası boş dönünce çok zoruna gidiyor. bende bayram tatilinde karaburun merkeze gidip biraz kıyıdan biraz tekneyle düşünüyordum ama hiç düşünmeyeyim mordoğan tarafına mı gitsek acaba?
    sana geçmiş olsun abi kısmet bir daha ki sefere artık, zaten bizi bu işe bağlayan da "bir dahaki sefere" düşüncemiz değil mi :)

6. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Tabiki atmasınlar demiyorum çünkü yerel kayıtlı balıkçı onlar, 12 ay bu işten ekmek yiyorlar. Benim bunu yazmamın amacı Karaburun merkezde balık olmama sebeplerinden birinin bu olması. Mordoğan taraflarında da ağ atılmayan yerler var tabi.

Karaburun İskele'sinde yani limanında levrek tutmak da şuan için imkansız. Çünkü liman içi 3 cm den 10 cm e kadar kefal yavrularıyla dolu belki onbinlerce o kadar çoklar ki levrek için attığınız sahteye bile takılabiliyorlar. :)

Not: Karaburun merkezde ada ile liman arasında akşam 17 ile 20 saatleri arasında tekne ile "kupa" kupes" ismindeki bol kılcıklı balık tutulabiliyor.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Geçmiş olsun Alper. Vaybe 6 gün gece 01:00 ile 9:00 arası emek veripte, alınabilecek bir balık çıkmaması çok üzücü.
    Bu İzmir'e ne oldu anlamıyorum gerçekten. Son bir aydır İzmirden rapor varmı? Düşünüyorum da yok sanki veya ben hatırlamıyorum. (Benim raporları sayma:D)

Eskiden ne çipura çıkardı, zamanı erken belki daha ama gene de gecede 2-3 balık çıkardı en kısır zamanda. (Alınabilecek 2-3 balık)

Atçekle zaten çok zor bu aralar, olsa da tamamen şansa olur levrek için ama sırtı da bişeyler atlaması lazımdı.
    Senin yazını okuyunca kanım çekildi, ava gitme arzum kaçtı. :(
    Oysa bayramda nerelere gitsem diye planlar yapıyordum.???

Sonbaharda levrekler rastgelsin... :)

8. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Saol dostum. Arkadaşım bi tekne almış 4.20 uzunluğunda 9.9 beygirlik. Onunla tek başıma sırtıya çıkmak biraz ürküttü. Sabah 06 civarı çıkabildim ama dediğim gibi her yer ağ idi. Bu zamanda bizim Karaburun'da Turnaya sırtı çekiliyormuş o da adanın arkasında. Dediğim gibi bu tekne ile adanın arkasına geçmek yemedi. :) kısmet nasip başka zamana :)

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi balıklar saklanmış beni bekliyorlar ondan :D keratalar o kadarda söyledim yapmayın etmeyin başkalarının yemlerinede atlayın şımartmayın beni yok dinlemiyorum eşeğin sıpaları :D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Anladım Alper, haklısın. Tek başıma bende olsam gidemezdim sanırım.
    Bu işlere tecrübe lazım. Yanında işi bilen biri olaydı ada çevresinden bişeyler çıkardı sanıyorum. :)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :laughing: Tabi tabi seni bekliyorlar. :D
    Şu zamanda gelirsen İstanbul'u mumla ararsın sanırım. :)
    Tabi ballı biriysen tam levrek zamanı gelirsin veya sen gelirsin levrek başlar. :)

Her neyse, sen gelde, görürüz raporlarından. Balıksız rapor yazma konusunda benden bilgi istemeyesin. :p :eek: :laughing:

12. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Bi arkadaşımın babasının dünkü ağından çıkanlar;
    48 yumurtalı 32 erkek toplam 80 parça :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bayram tatilinde kefalemi gitsek, napsak??? :D (Başka balık yok zaten)

14. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    yaz dönemlerine alışkınım kraçe için balığa gitmediğimden yazları hep evdeyim yada kefale giderim :) tahminimce kasım gibi bütün malzemelerimi hazırlamış ve ava hazır hale gelmiş olurum sonra gelsin levrekler :D:D

şaka bir yanada levrek ve çipura için tebliğ pek umrumda değil. alıkoymak için hangi boyları tercih etmem gerekir kaç cm den sonra levrek ve çipurayı nasıl pişirsem acaba diye düşünmeliyim? yakinen tanımadığım balıklar :confused:

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İzmirden av raporu hakikaten yok, hergün en az 2-3 saatimi forumda geçiriyorum yeni raporlardan av hikayelerine, belki de hiç bir zaman gitmeyeceğim tatlı su avlarına kadar her şeyi okuyorum balık tutamasak da buradakileri okuyunca biraz hasretimizi giderip biraz da sezon için sabırsızlanıyoruz :)
    Bu arada iş yerindeki arkadaşlara malzeme oldum balık profesörü mü olacaksın, bilgisayar başında balık tutulmaz gibi konuların odak noktası oldum :D acemiliğimi bilgisayar başında atacağım sanırım.
    Kendi kendime verdiğim bir iki sözüm var birincisi güzel bir avlak bulduğum anda volex volkan abiye özelden yerini söylemek ( sağolsun sorularıma içtenlikle cevaplar veriyor, volkan abi ve kadir abiden teorikte çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim) diğeri de son baharda çıktığım ilk avda yaralanmamış olan limit altı ve limit üstü balıkları aynen denize iade etmek. İnşallah eve getirmesem de o balıkların raporunu buradan paylaşmak ( balıksız raporlar için yine volkan abiden yardım isterim :) )

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing:

Tebliğ pek umrumda değil demek iyi bir imaj bırakmamış.:eek: Ben senin ne amaçla yazdığını anladım, sen orada yazılan rakamlar düşük ben kaç cm olanları alıkoymalıyım diyorsun sanırım. :) Bunu açman iyi olurdu aslında.
    (Yanlış bir izlenim doğurmamak adına)

Bana sorarsan, ben 22-23 cm'den küçük çipurayı almıyorum. (kaba lidaki oluyor yani aldıklarım. Bu sezon 1 tane aldım :D)
    Levrekte de 35 cm bu sezonki limitim. Daha küçüğünü almamak niyetim.
    (Avdaş baskısı nedeniyle) Elimden geldiğince uymaya çalışacağım bakalım, delimisin diyenler çok olacak ama napalım:D:D:D
    Sende buna yakın değerler benimseyebilirsin mesela.
    Bu balıkları nasıl pişirirsen pişir. :):p :D
    Tavaya yağ koyup kızartsan da güzeldir. :)

17. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    tabiki o anlamda söyledim volkan abi. 15 cm di galiba çipura limiti 15cm nedir ki...:( istavritin bile 13 cm limiti var banghead

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    O senin iyi niyetin ve güzelliğin be kardeşim. Kadir abiyi bi kenara koy da; ben ne biliyorum ki ne öğreteyim. :p :p :p Benimkisi gözlemlediklerimi aktarmak.
    Bilgi sunan çok iyi ustalar mevcut, üst konular da yeterli bilgiler var herkes için. :)
    İnşallah güzel bir avlak bulursun.;)
    Yerini yazsan da, yazmasan da keyifli bir av yaptığını okumak beni ziyadesiyle mutlu edecektir. ;) :thumb:
    Rastgelsin... :)

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bence bu kadar tevazu gösterme abi :) benim gibi 3 iğneli dip oltasından başka birşey bilmeyen biri, bahsettiğin ustalarımızın ve sürekli aktif paylaşımda bulunan kadir abi ve senin gibi abilerimizin yardımlarıyla paylaşımlarıyla çok şeyler öğreniyor.

Güzel düşüncelerin için teşekkürler, izmirin kuzeyi hakkında çok bilgin olmadığını ara sıra söylüyorsun bulduğum anda nokta atışı seninle paylaşacam :D
    zaten güzel avlak bulamasam da senin balıksız balık raporlarından esinlenip yine de raporumu paylaşacağım :D
    2 hafta önce ellerinizden öper bir oğlum oldu, o azcık kendisini toparlasın eylül sonu ekim başı gibi ben de av sezonunu açacağım.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Allah bahışlasın, uzun ömürler versin, analı babalı büyütsün.
    Yalnız, yandın söliiiimmmm :D:D:D:p :p :p

Şimdilerde bol bol uyuyordur, gaz sıkıntısı yoksa. En rahat günleriniz... :)
    Biraz palazlansın bak, gör o zaman uykusuz günleri. Ben ağaç dalında uyuyacak hale geldiğimi çok bilirim. :)

Allah yardımcınız olsun. :) Çok güzel ama çoçuk büyütmek çok zor.
    Benimki dün iki yaşına girdi. Evden çıkarken ona görünmeden çıkıyorum, yoksa bacaklarıma yapışıyor.
    Bide; bacaklarıma yapışıp, babaaaaa değişi yok mu??? (Beni de götür diyen yalvaran gözlerle)
    Yüreğime oturuyor... :eek:

Çöp dökmeye bile beraber gidiyoruz. Lavaboya gitmişsem kapının önünde bekliyor. :D Nefes almak yok... :) Tek nefes, balığa kaçış. :D:D:D

Şimdiden bunlara hazırlıklı ol.

Elinde battaniye, gecenin köründe çocuğunu sallamaya başladığın gün bunlar aklına gelsin. :)

Kırıp, döktüklerini saymıyorum bile. :D:D:D

Eylül ekim gibi balığa çıkabilirsen iyidir ya sen çıkamama ihtimaline karşı kendini hazırla. Sonra psikolojik şok haline girmeyesin. :)

Eylül ekimde tam balık beklentisinin yüksek olduğu aylar ya hadi hayırlısı... :)

Not: İzmir'in kuzeyini biliyorum. Güneyinden bi haberim :D:D:D