İzmir Lüfer Avı (Lambukalar Bonus)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Volkan,güzel balıklar.Gerçi malı kaptan götürmüş ya...Her zaman rastgelsin.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler İlyas abi, bize bu kadarı da yetiyor. :)
    Daha güzel avların olsun. :)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Heyecanlı, keyifli, dopdolu gayet güzel bir rapor olmuş.;) Hadi ekleyeyim: her zaman ki gibi.:D

Tebrik ederim gubani. Gürel kardeşimizi de tabi. Nice gönülalan güzellikler yaşayın.;)

Bu arada hemen her mesajında tekne bulma sıkıntısından bahsetmişsin. Sevgili Gürel'in bir teknesi mi vardı, bir zaman sonra bu tekne ile birlikte av düşünüyordunuz sanki?

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler abi, okuyanları sıkmayacak cümlelerle, görseller eklemeye çalışıyorum. :)

Tekne bulmak sıkıntı değil de, şu zamanlarda o muhitte sıkıntılı.
    Özellikle vurgulamamın nedeni, özel mesajların önüne geçmek. hihi
    Sonra olumsuzca cevap verince gönül koyuyor insanlar, bende üzülüyorum. :eek:
    Gürel'in ortak bir teknesi var ama daha yeni aldılar. Daha kendileri bile tadını çıkartamadılar. Onların tekne, çipura avlağında. Bu kış, 1-2 ay içinde güzel avlar yapmaları muhtemel çipura yönünden. :)

Sana da gönlünce avlar dilerim abi. :)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Gürel'in teknesi kendinin ve sadece kendi(leri) av yapacak onunla" der gibi demişsin. Yani sana birşey yok mu? Ya da "önce onlar iyice bir tadını çıkarsınlar sonra belki bana da düşer" der gibi demişsin. Ve ya da "benim için ortağından izin alması mümkün değil" der gibi demişsin.:eek: :D

Çok açık sordum, kötü niyetim yoktur, Gürel yanlış anlama abicim.:p :D

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :p :p

Abi, nasıl sorular bunlar? Beni çok zor bir duruma sokuyorsun. :eek:
    Benim hiçbir tekneciden bir beklentim yok. Gürel'in teknesinin olması veya olmaması benim açımdan bişey farketmiyor. Şu forumda yazalı beri Bergamalı olmayan 3 kişiyle yakınlaştım. Gürel, Yasin ve Özkan. Sinan'la çok görüşemedik ama muhtemelen yakınlaşacağım bir kişilik.

Yasin ve Özkan'ın tekneleri yok mesela. hihi Neden yok bende bilmiyorum, muhatap olmayayım en iyisi. :laughing:

Gürel'in teknesi yokken de birlikte avlanmışlığımız oldu. Şimdiki av da zokalı teknikle lüfer avı için onlara çok faydalı oldu bence. Kendi tekneleri varken para verip av yaptılar. Bence balıktan çok teknik öğrenmek ve tecrübelenmek için geldiler. Kendi teknelerinde kendi avlaklarında arayacaklar muhtemelen lüferi. Tabi esas avları çipura, mercan olacaktır.

Benim tekne açısından hiçbir arkadaşımdan bir beklentim yok, kimseyi de mecbur etmek istemem. Müsait olunca tekne olsun, kıyı olsun görüşeceğiz zaten muhtemelen.

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tekne almak sorun değil sen şimdi de ki bize "kardeşlerim tekne alın birlikte lüfere mercana çupraya yürüyecez, levreğe sırtı çekecez" en geç 3 aya tekneyi alırız, ama koyacak yer sorun, bakımı sorun, hiç anlamamamız ayrı bir sorun. Yani demem o ki sen teknemiz olursa bizimle görüşmezsin aslında, yeter ulan sizin tekneye miço mu olacağım diye bizimle irtibatı kesersin :):):)

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler Volkan,lambuka için bol şanslar.

9. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

volkan tebrikler.güzel balıklar.hoş görüntüler için teşekkürler.
    eline sağlık.devamı daha güzellerine olsun.:)

10. vayacon

vayacon Gürel

Nuri abi guldurdun beni akşam aksam. Senin bu açık yönünü seviyorum. Volkan la 1 kez benim tekneyle çıkmıştık geçen sene hava şartları sertleşmis ve dönmüştuk. Bu sene güzel avlarimiz inşallah olacak. sezon yeni basliyor. Volkan da olacak elbette. Velhasıl volex volkan in yeri her daim hazirdir teknede. Davete gerek yoktur aramizda, saygilarimla.

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Volkanım ellerine sağlık daha bereketli ve bol olsun,
    her zaman oltanda daim balıklar olsun diyeceğim ancak;
    Zokalıı ile çalışmak için önce br kavanoz içerisinde saklanmış bulunan ve hiç hava almamış bir kavanoz zokayı mecburen yanında taşıyacaksın olayın mihenki budur zokalı avcılıkta

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kardeşim benim, sağolasın. Ben de aynıdurumdayım. :eek: Tekne almak sorun değil, sorun zaptedmek. İzmir içinde ne avlak, ne yol yordam bilmemekteyim.
    Bildiğim bölgelerde İzmir'e çok uzak. Tekne alsam 2 yağmur da batar benim tekne. :D Bende sizlerle aynı sebeplerle tekne alamıyorum. Zaten ben levrek avcısıyım, tekne her daim beni cezbetmiyor. :p

Teşekkürler Fatih abi, lambuka o an için güzel olacaktı. Bir daha denk gelmez büyük ihtimal. Denk gelmişken kolleksiyonel olarak avladığım türler içinde yer alaydı iyiydi ama nasip değilmiş. :)

Teşekkürler, sizlere de daha güzel avlar nasip olsun. :)

:)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ali abi, sana da güzel avlar dilerim. :)
    Kulağıma küpe olsun, bi daha lüfere gidebilirsem bol malzemeyle, hazırlık yaparak giderim. Garip talihsizlikler yaşadım, 3 zoka avı kotaracaktı aslen.
    Birine ahtapot el koydu. Birinin hırsızı lambuka götürdü. Bir balıkta misinadan patlatınca zokasız kalmıştım ki, kaptanın 1 zoka vermesiyle avı tamamladım.
    Gürellerde vardı bayağı zoka ama hırsızlar zayıf olmuş, 3-5 balık hırsızlarla bir gözden kayboldu. hihi
    Herkes güzel dersler çıkardı kendince. :)

Kazasız belasız avların olsun :)

14. vayacon

vayacon Gürel

Üstad en derin sorunumuza zoka konusuna değinmişsiniz. Sanırım kavanoz olayı havayla temasını kesip matlaşmasını önlemek için bir çözüm. Ne yazıkki istediğimiz parlak zokaları burada bulamıyoruz. Bizde kendi çözümlerimizle ilerliyoruz. Akşam bir zokanın üstünü parlak yapışkanlı (koli bandı gibi olan) jelatinle kapladım. Fena olmadı ama denizle buluşmadı henüz!!!
    Birde sanırım siz hırsızı çift kat misinayla bağlıyorsunuz. Buradaki lüferlere (daha doğrusu kofana) dayanacağını bilsem bende misina kullanacağım ancak bağlama, uzunluk konularında ince noktaları mutlaka vardır.
    Selamlar.

15. vayacon

vayacon Gürel

Volkan o zokalar yıllardır dükkanda bekleyen hazır zokalardı. Kopsun diye verdiydim sana :D hihi İyi ki kaptanda takım vardı da onlarla aldık balıkları.

Sen yeni yaptıklarımı gör. :cool: Ama oje, sim olayı bana ters ben yapmam öyle şeyler :)

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sevgili Güler bu işi için nikel zoka performans açısından iyi gelmez o yüzden normal kurşun zoka ve civa ile parlatacaksın biraz sıkıntılı ve riskli iştir ancak süper verimlidir. cam çubukla zokayı güzelce düzelt gezdir arkasından okayı civaya batır ve hemen akabinde güzel bir yünlü bez ile sil yanacaktır. bizde çift kat hırsız bağlıyoruz balık alıp gidecekse yapacak birşey yok denizin hakkıdır gidecek ancak zokalının şekli bu ve çeşitlemeside yok fazla o yüzden zoka arkası hırsızlı iğne muhakkak uzun pala olacak buda alternatsizdir. pala uzun olursa zaten bir şekilde iğnede kalacaktır, ben düğüm olarak zokanın altındaki iğneye kasa ile atıyorum herhalde herkes bu şekilde kullanıyordur. çirt kat ama kavanozdan asla dışarı çıkartmam kopmadıkça birde rutubet önleyici atarsan içine bir iki tane tamamdır dostum....

Ancak benim taktığım yem takma modeli farklı işte ki zannederim onuda uygulayan kimse yoktur orasıda işin mihengi diyebiliriz anlatılabilecek gibide bir olay değil uygulama lazım....

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D:D:D İyi yaptın. hihi Fotograf çekip atarsan foruma görürüm. :D
    Umarım onları da zayıf yapmamışsındır. Bizim balıklar, literatüre göre kofana. :p
    Acıma yok, çatır çutur hırsız kesiyorlar. Zoka düşmanı namıssızlar. hihi
    Senin jelatin işe yaramasın, görürüm ben seni. :p Elde oje, iş yerinde zoka boyamayasın hihi

Çift kat misinayla nasıl bağlıyorsunuz hırsızı? Balık koparmıyor/koparamıyor mu?
    Genelde uzun olta yapıyorsun diye biliyorum ama zokalı avcılıkta dikkat edilmesi gereken noktalar neler yazarsan sevinirim.
    Serdar abiden, yanlış anımsamıyorsam Fc misinayı kolay kesemez gibi bişey okumuştum bir yerde, sen ne düşünüyorsun. Birde kısa pala iğnelerden bahsediyor, hırsızda. bu konuda görüşün nedir? Denediysen, artı ve eksilerini yazarsan iyi olur Ali abi.

Yem takış şeklini de merak ettim?
    Sardalya veya fleto takıma nasıl takılır? Senin bir tekniğin varsa görmek faydalı olurdu. En azından özelden. hihi Sen fotograf eklersen ben anlarım, merak etme hihi

18. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Volkan kardeşim tebrik ederim :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Cengiz, sağolasın. :) Eldeki imkanlarla bu kadar, şartlar değişirse, İstanbulla yarışacam ya neyse...??? (Yakala bırak kofana avı hihi)

20. vayacon

vayacon Gürel

Volkan sen napıyorsun? kısa pala uzun pala olayına asla ve katta girilmeyeceğini bilmiyor musun? Hemde Serdar abiyi örnek vererek, hemde Ali abiye sorarak... :eek: hihi

Ali abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Daha önce de bu konuda yazdığınız yazıları okudum. Güzel bilgiler vermişsiniz. Bazı şeyler de tecrübe ederek el yordamıyla öğreniliyor.

Volkan, Ali abinin bahsettiği çift kat misinayla bağlama yönteminin linkteki benzer olduğunu sanıyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=Fx6tm63WaMo

Benim fikrimi sorarsan; ince, hafif, uzun pala, düz iğne.