İzmir'de levrek akını

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hüseyin solak tarafından paylaşıldı.

1. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Hepimizin dusunceleri ayni bundan emin olun, bizim maksadimiz sadece biraz daha dikkatli olunmasi konusunda bilinclendirme, yoksa tabiki yasal teblig den once vicdan geliyor.. amaci balik satmamak ve ticari olmayan her amator bu isin hobiden ibaret oldugunu biliyor ve bunu benimseyen gercek amator balikcida zaten tek basina kilolarca balik avlama heyecanina kapilmaz :)

Ayrica sinirsizca balik yakalaybilirsiniz? suya geri iade etmek sartiyla ;) madem amac keyiften ibaret, inanin suya geri iade edeceginiz bir baliktanda, yakalamis kadar keyif alirsiniz ve kendinizle gururlanirsiniz.

Son düzenleme: 7 Nisan 2009
  2. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    şimdi diyelim 5 kilo 250 grm geldi 250 grm gerimi atıcaz ...

3. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    yok abısı gerı atma bırak posette kalsın gerı atacaksanda dılımleyıp avlandıgın bolgede serp en azından yemleme yapmıs olursun:):):):):):):):) arkadaslar abıler tmm hepımız amator balıkcıyız gorunurdekı nıyetımız balık tutmak bır cogumuzun ben sıkıntılarımı unutmak ıcın basladım bu sevdaya netıcesınde tutkulu bı aska donustuı hıc bır masrafdan da kacınmam buraya bu sıteye uye olmadan önce gercekten cok bılıncsız avlanıodum yapmayın allah askına ha bı kısı ha 6 kısı ıstersenız bın kısı olun ama yeterkı teblıge uyun cunku bır cok ınsan gıbı bende torunlarıma balık tutmayı ögretmek ıstıyorum.cevremızı ve denızlerımızı dogamızı bellı kurallar cercevesınde faydalanmak tan kımseye zarar gelmez.herkese bereketlı avlar dılerım.

4. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    1 balik tek basina 5,250g geldiyse atmiyorsun, afiyetle yiyorsun :)

Birden fazla balik varsa onalr kg limitini asiyorsa geri salarsin o baligi olur biter, hem onlarca baligi napacaksin ki, ihiyacin kadar neyse okadarini al gerisini sal gitsin, gunler torbaya girmedi ya ertesi gun gene avlarsin :)

Sonunda benide anlayan biri cikti :D sagolasin adasim :)

5. levrekci_burak

levrekci_burak

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    şimdi 2 3 arkadaş izmir merkezden çeşme çandarlı gümüldür dikili neyse.. bindik arabay balığa gittik... akşam suyu başladık sabaha kadar takılcaz ben bir saate 2 tane levrek yakaladım ortalamaları 5kg napıcam 15 saat oturup onlarında en fazla 5 kg ma kadar balık yakalamalarını bekleyip sonra o kadar masraf ettikten sonra gerimi dönicem?:) aslında herkes bu şekilde haraket etse denizler ve balık nesilleri için çoook faydalı olur eminim ama tr gibi bir ülkede bunu kimseden isteyemezsiniz.... insanlar belli imkanlarla ayda bir bilemedin 2 kere avlanmaya gidiyorlar malum özellikle izmirde uzağa gitmeniz şart körfez içerisinde avlanmak yasak, ordanda 5 kg fazlasını yakalamak yasak mantığıyla kimsenin hareket etmesini bekleyemeyiz zaten bir amatör balıkçılının oltayla en fazla yakalayabileceği balık sayısı yada kilosu budur abi güzel olmuş eline sağlık çoluk çocuk afiyetle yiyin.. zaten bu avlar herzaman gelmez...

6. levrekci_burak

levrekci_burak

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    :)

2 3 arkadaş balığa gidiyosun 100 200 km belli bir masraf herzaaman gitme şansında yooook... avlağa geldin oltaları çıkardın suya attın 1 2 3 neyse levrk çipura kefal toplamda 5 kiloyu buldu ortalama ,napıcan avlanmıcanmı?yada sabaha kadar oturup arkadaşlarının 5 kiloya kadar balık tutup tutamıyacaklarınımı izliyceksin:)

7. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras

Şimdi burak kardeşim...
    Burada balık neslinin sürdürülebilmesinden ve Amatör balıkçılık ahlakından bahsediyoruz...,
    Kurallar o şekilde...
    Abilerim ve kardeşlerim lisan-ı münasiple kırmadan açıklamaya çalışmışlar...
    Ama buna rağmen sen, o kadar para verdim tutmayacak mıyım diyorsun...
    Hayır tutmayacaksın...
    Amacın balık yemekse onu gidip pazardan alacaksın...
    Ama zevk ise amacın limit dahilindekileri alıp diğerlerini geri bırakacaksın...
    Bu basit bir şeydir...
    Eğer senin mantığını uygularsak (yasakları delmek için bahaneler uydurmak gibi) ne yaşamın güzelliği alır ne de insan olmanın anlamı...
    Toplum kurallar içerinde toplumdur aksi halde sürü ya da barbar topluluğudur...

Bir de şu var...
    Kimseden isteyemeyiz?
    neden?
    Kendi başınayken yaparsın o senin vicdanına kalmış...
    Ama ben bunu yapmamanı senden istemek zorundayım.
    Ve sen amatör balıkçılık yapmak istiyorsan buna uymak zorundasın...
    Hem kendi hakların hem de diğer insanların haklarının korunması için buna azami dikkat etmek zorundasın...
    Bunun dışında da yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için de mücadele etmek zorundasın...

Yapılan usulsüzlük benim ve başkalarının haklarını gasp ve tecavüzdür...
    Eğer bu dünyada tespit edilirse yasal yollardan bu hakkım alınır...
    yok bu dünyada çaktırmadan yasalardan kaçar isen ilahi adalet önünde benim hakkımı alanlardan hesabını sorma hakkım var ve sorarım da...

YAsalara ve hakka saygılı bir amatör balıkçı olman dileğiyle kardeşim...

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bravo genc adam seninle aynı fikirdeyim
    Sevgiyle kal

9. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek 850 gr Mercan 650 gr
    Neden yasaklara bir tek bizim gibi amatörler uymak zorunda.Kıyıya 50 hatta 30/40 metreye kadar ağ serenler mendirek girişlerine paragat bırakanlar ağ atanlar ve bunların yüzünden benim tonlarca para harcayarak zaman harcayarak el emeği ile yaptığım oltalarımın kopmasına sebep olanlar evet onların hiçmi suçu yok eğer denizde benim tuttuğum bir kilo fazla balık yüzünden balık nesli tükenicekse yeminederim bırakacağım bu işi ama birinin bunu yapmam için beni ikna etmesi gerekiyor!!!!!!!Gırgırlar sabaha kadar denizin dibini süpürsün işine yarayanı alsın işine yaramayanı denize ölü şekilde atsın ve bunuda devletimiz hem desteklesin hemde uzatsın bumu profosyenellik.
    Ben saygıdeğer abilerime ve sevgili arkadaşlarıma buradan diyorumki
    Biz amatörler onlardan daha profosyeneliz ve onlar yani profosyeneller bizden daha amatör!!!!!!!!!!
    Buna emin olun...

10. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    evren bey sana katılıyorum:cool:

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

evet dedikleriniz doğrudur fakat bir kötülüğü örnek gösterip o kötülüğün yanında başka bir ufakta olsa kötülüğü onaylamamak gerektiğini ve ne olursa olsun yasaklara uymamız gerektiğini düşünüyorum eğer uymassak onlardan ne farkımız kalır?

12. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Kiyiya, kumsaldan baslangic ag sermenin yasak oldugunu gosteren bir teblig maddesi gosterebilirmisiniz?

Girgirda ayni sekilde, yasak olan bir avlanma bicimi degil ki. Yasak zamanda avlanilmiyor ki.

Etik disi avlanildigina katiliyorum ve bundan bende sikayetciyim, onlarin kendi mevzuati var, kendilerinin uymakla yukumlu olduklari yasalar var, amatorleri kapsamiyor ama yasal olmayan bir durum yok ortada, yasaklara neden uymuyorlar demissinizde o yuzden diyorum. Yoksa dediklerizide bende katiliyorum.

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    sanırım ki fotoğraf tek kişinin aldığı balıkları gösteriyor, 6 kişi olayı da, başka 5 arkadaşımızın daha evyesinde bu kadar levrek var demek oluyor. çünkü tek başına mı tuttun sorusuna "evet hem de 1 saatte" diye bir cevap söz konusu. 1 tane değil 3 değil 5 değil 10 değil... içim acıdı...

sirkülerde 15-20 cm civarında levrek serbest dendiğinde illa ki avlamak durumunda mıyız? önce bu sorgulanmalı. elimize aldığımız zaman avucumuzu doldurmayan, henüz ağzının açıklığı bile gövdesine nazaran kocaman orantı ile duran "bebek" olduğu belli olan bir ispendeğin çift haneli rakamlarla avlanmasına nasıl "bereketli av" denilebilir bir amatör balıkcı olarak gerçekten şaşıyorum. kimse kusura bakmasın ama "hevesler kursakta kalacaksa da kalsın". kalsın ki yarın oğlum da levrek görebilsin...

lampukayı bilmemneyi yanlış yanlış yazan sirkülerlere güvenip elcağız levrekleri evyelere "yasal abi" düsturu ile yatıracaksak, daha çok güleriz ağlanacak halimize...

14. mehmetcay

mehmetcay

Ben ne tebrik ediyorum, nede kınıyorum.

Bir daha sürkü dışı av yapan olduğunda ne kızacağım nede teşekkür edeceğim ve tüm arkadaşlardan ricamdır sizde böyle tavrınızı koyun, Kimse üzülmez ama bir dahada bu tarz raporda yazmaz ve sürküleri okumayla bir iyileşme başlar bilgi ve bilme adına.

Eskiler ne güzel demiş ( bizlerde başladık eskimeye ama bir özlü sözümüz yok )

"Pire için yorganı yakmak" bizler pireden arınmak için yorgan yakmıyacağın.

Saygılarımla

15. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Yarından tez yok gidip profosyenel balıkcı kartı çıkaracağım amatör vardı ama oda olsun böylelikle kimse tuttuğumuz bir kilo fazla balığa laf söyleyemez.
    Amatör kart bedeli 15 lira
    Profosyenel kart bedeli 25 lira.
    Bumu sorun:confused:
    Anlatmak istediğimi isteyen çok rahat anlar.

16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Elbette alabilirsiniz ama profesyonel balıkçı kartı aldığınızda artık amatör balıkçı olamayacağınız ve profesyonel balıkçı olacağınız için tuttuğunuz balıkları sitemizde paylaşma hakkınızı da kaybedeceksiniz. Çünkü burası amatör balıkçılık portalıdır.
    Ayrıca profesyonel balıkçıların da av sınırlarını ve zamanlarını düzenleyen müeyyideler ve önemli cezalar olduğunu gözardı etmemenizi öneririm.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bu tür forum sitelerinee üye olmayan amatör balıkçıların neredeyse tamamı bu tür tebliğ ve sınırlamalardan haberdar değil. İlk üyeliklerinde hevesle yakaladığı balıkları paylaşan arkadaşlarımız maalesef ters tepkilerle karşılaşıp tabiri caizse bozuluyorlar. Nerden mi biliyorum? Kendimden biliyorum:D Bende benzer bir tepkiyi yaşamış ve oldukça sert yanıtlar almıştım.

İlk başlarda yine de "ne tebliği ben ne kadar yakalarsam okadarını yerim kimene" diyordum:) Ama zamanla bu bilinç yine forum sayesinde bende de iyice yerleşti. En basitinden bu yaz levrek avında çok berektli bir günde yakaladığım balıkların sayısı tebliği sınırlamaya başladığını anlayınca oltalarımı sudan öyle bir çekişim vardıki:) Bir yandan bottan sıyırtma oltalarını çekiyorum Biryandan da başkası takılmasın diye bağırıyorum hoşt pişt :)

Bu bilincin oturması bendeki gibi zaman alıyor. Bir arkadaşımızın dediği gibi kiloluk trofeni suya saldığında sen olmuşsundur. Tam olmadı ama öyle bişiydi işte:) İlk başlarda ben de sitede öyle desekte balık varsa kim karışır tutarım derken şimdi gönülden bu kurala uyuyorum. Çünkü biliyorum ki bu kurallar benim çocuklarımla beraber balığa çıkabileceğim günleri görmem için konulmuş kurallardır.

Sitemizdeki üye arkadaşlarımızın bu kuralları çok iyi bilmeyen yeni üyelere daha ılımlı yapıcı tepkilerle yaklaşmalarını tüm yönetimdeki arkadaşlarım adına özellikle rica ediyorum.

Saygılarımla...

17. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Çünkü biliyorum ki bu kurallar benim çocuklarımla beraber balığa çıkabileceğim günleri görmem için konulmuş kurallardır.
    DİYORSUNUZ...

İşte benim sorunumda burada başlıyor.Benim anlatmak istediğim nokta tam burası.Bende birçok balığı küçük diye denize tekrar iade ettim (ölmediği sürece)
    Fakat ben daha öncede söylediğim gibi benim tuttuğum bir kilo fazla balık yüzünden çocuklarımız balık göremicekse yeminederim bırakacağım bu işi ama daha öncede söyledim birinin bu konuda beni ikna etmesi gerekir.Çünkü gözümün önünde denizi katledenleri defalarca gördüm.Öldürüp öldürüp denize atıyorlar hemde tonlarca.Ama biz o yakaladığımız bir kilo fazla balığı öldürüp tekrar denize atmıyoruzki çöpede atmıyoruz dolabımıza koyup daha sonra yiyoruz.
    NE OLUR BİRİ BENİ ANLASIN:)

18. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sizi çok iyi anlıyorum. Çünkü bende aynı şekilde düşünüyordum. Ama zamanla anladım ki AMATÖR BALIKÇILIK BALIK YEMEK İÇİN YAPILAN BİR FAALİYET DEĞİLMİŞ. Çoğumuzun işi var veya bir şekilde balıkçıdan balık alıp yeme şansına sahibiz. Zaten balık da böyle yenir. Arada sirküler sınırlarında -ki bu sınırlar da oldukça geniştir- yakaladığımız balıkları afiyetle ve zevkle yediğimiz olacaktır. Ama bu işin ödülüdür. Hatta bir çoğumuz balık yemeyi de sevmez. Ve yakaladığı balıkları etrafına verir veya salar. Kendi adıma tatlı su balıklarının tadını çok sevmediğim için çoğunlukla suya salmışımdır.

Ancak önemli bir nokta var. Bu sirküler sadece amatör balıkçılık için düzenlenmiştir. Ülkemizde birçok kişi yakaladığı balıklarla kendi ve ailesinin iaşesini sağlamaya çalışmaktadır. Bu kişiler için ne amatör balıkçılık ne de profesyonel balıkçılık kavramları geçerli değildir. O kişiler ihtiyaç sahibidir. İstisnadır. Onlar için bu sirkülerden bahsetmek doğru değildir. Ancak bu kişilerin bu durumu forumda paylaşmamaları gerekir.

Ancak şunu da kabul edin ki hal böyle bile olsa kanuna aykırı bir durumun forumumuzda paylaşılmasına rıza gösterilmesi hem forum kurallarına hem de yasalara aykırıdır. Siz de bizi anlarsanız karşılıklı anlaşmış oluruz ve hiçbir sorun kalmaz.

Saygılarımla...

19. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Sevgili Evren merhabalar.

Öncelikle şunu ifade edeyim ki Empati kurarak Seni çok net anlıyorum.

Lütfen Sende aynı şekilde Beni anlamaya çalış.

Diyelimki Ava gittin . Şansınada avlakta yumurta dökmeye gelmiş Levrekler var.
    yada henüz büyümeye başlamış İspendekler.

Sahteyi atıp avlamaya başladın.
    1-5-10 derken 20 parçalık sürüden 15 tane yakaladın.
    Aslında yakaladığın önümüzdeki bir kaç ay sonra büyüyüp serpilecek
    en az 1-2 kiloya erişecek ve yumurtlayacak ve dahada fazla çoğalacak bir Levrekler Sürüsü.

Yukarıdaki fotoğrafta 20 adet Levrek Yavrusu var,
    20 kişi böyle bir av yapsa ne olur?
    ya 40 kişi?

gibi.

20. TOLGA BALIKÇI

TOLGA BALIKÇI TOLGA

Slm ;
    ürkmezin Neresi Olduğunu Detayli Arif Edebilirmisin . Ben Buzaman Kadar özderede çok Attim Olta Ama Daha Nasip Olmadi Bu Yüzden Gümüldür Tarafini Hep Pas Geçiyoruz.. Bu Konuda Yardimci Olursan Sevirim .
    Teşekkürler