Bir haberde benden olsun.Pazar günü marinadan tavuk göğsü ile baya iri mezgit alındı.İğnelerinizin 2/0 ve daha büyük olmasını tavsiye ederim.Yoksa cerrah olabilirsiniz.
Hımm.. Peki mezgitin birden kesildiği oluyor mu? Eğer oluyorsa, levrek üzerine düşmenizde büyük faideler olabilir..
Doğrudur, arada balıktan tam ümidi kesmişken tekrar başlıyor.Ayda bir İzmite gittikçe fırsat bulursam sahile iniyorum.
selam arkadaşlar; marina akşamları çok kalabalaık oluyomu ve şu ara yoğunlukta mezgitmi var bilgi verebilirmisiniz.
bazen kalabalık oluyor çok bazen de olmuyor ama genelde baya kişi var mezgitte gününe göre çok çıkıyor bazen tek tük ama bayadır gitmiyorum
dün akşam gezinti amaçlı seka parktaydım. iskelede eski balıkçı iki amcamla tanıştım (Tacettin bey ve Osman bey) saolsunlar baya bi sohbet ettik. tek tük mezgit vuruyodu oltalarına. ortam çok sakin ve kafa dinlemek açısından tam istediğim gibiydi. mekan benim gibi amatör balıkçılık merakını gidermek isteyenler iyi :thumb: yanlız dün akşam 100 metre ilerimizde yaşanan boğulma olayı hepimizin moralini bozdu. inşallah gerekli önlemler alınır ve bidaha böyle bir olay kimsenin başına gelmez
ben de giderim ara ara sekaparka dediğin gibi sakin güzel bi yer abi.. boğulma mı?denize giren mi var hala.. şaşırtıcı.. :S
evet sakin güzel biyer sekapark iyide mezgit var bu ara:thumb: yok olay denize girme değil. marmara balık civarlarında beton iskeleden denize düşmüş çocuk imdat diye bağırdı ama kurtaramadılar malesef ((
Dün (Arife günü) evde oturmaktansa dedim, sahile indim. Yolda uğrayıp biraz kurt aldım. Sahile inince dedim biraz yem tutayım önce. Zargana iyi yem olur elbette ve zarganaya giriştim. Ama sonuç hüsran, tutulan en küçüğü şu: Baktım olacak şey değil, bari istavrit tutulur. Uğraş uğraş, nihayet bir tane alabildik ama, o da can sıktı: Başka açıdan: Bunlardan yem filan olmaz, kaldık gibi ortada, av işi yattı görünüyor haliyle. Yem olmaması iyice canımı sıktı, bende hiç adetim değilken daha akşam bile olmadan sallandım eve döndüm. Bugün belki boğaza filan giderim, orada ne yiyeceğini bilmeyen çinekop çok, onlara yem etmek için ufak zarganaları aldım yanıma. Ama görünen o ki, boğaz işi yaş bu vakitten sonra. Belki gene sahile inerim birazdan. Bu ara yem sorunu büyük bir sorun olacak gibi. Şu vakitte de balık tutamayacaksak, ne zaman tutacağız bilmiyorum artık..
Bayramın 1. günü gece İzmit marinadan yemli (tavuk) takımla iri mezgitler aldım.Gidecek arkadaşlar sıkı giyinsin, yoksa benim gibi şifayı kaparlar
Koskoca İzmitte hiç balığa giden yok mudur yahu Biz İstanbuldan bir günlüğüne gelip, rapor yazıyoruz, kimseden tık yok.Körfezde hiç balıkmı yok, balıkçımıidk
Olmaz mı? Amma velakin, bizim deniz haşerat dolu. İstavrit denen bir haşarat var ki, kımıl zararlısının deniz versiyonu tam. İstavritten yem dayandıramıyoruz ki, doğru dürüst balık tutalım Aha şimdi geldim Eskihisar'dan. 5-6 kaba sarıkanattan başka bir halt alamadık, onu da alana kadar, burnumuzdan getirdi istavritler. Ahada şöyle bir şey: Şimdi istavride bakıp yaprak, çinekop filan diye ık mık edecekler için, peşin söyleyeyim. Bu pabuç kadar bir şeydi. Sarıkanatlar solungacından kuyruk boğumuna kadar bir karıştan biraz hallice. Yem sıkıntısı abartırsa, son çare bundan kaba bir sülük yaparız diye ayırdıydım. Sarıkanatların arasına karışmış gelmiş. Geri kalanları bakkala bıraktım, bu ikisi bana yeter, fırındalar şimdi.