Evet sadece yemle avlandık, yem tavuk etiydi, taze ve yumuşak olduğundan yemi kolay alıyorlar, biraz yemleri setleştirmek istiyor, ama sanki taze yemi tercih ediyorlardı, bende eski yemler vardı biraz kokmuş, pek rağbet etmediler. Ama taze istavrit ve sardalya olsaydı o daha iyi yem olurdu heralde....
bir de sardalya veya karidesi (mesela bir avuç kadar) robotta sarımsakla birlikte çekip kokulu sıvı bulamaç haline getirdikten sonra, önceden tuzlanıp suyu alınmış ve kurt şeklinde ince kesilmiş tavuk etini bu kokulu mayi içinde birkaç gün bekletince iyi iş çıkarıyormuş.. baharda kesin deneme yapıcam bununla..
Sardalye, karides, sarımsak 3 ü bir aradamı, yoksa, sardalya, sarımsak / karides ve sarmsakmı ayrı ayrımı denemek gerekiyor acaba..? birde tavuk etini önceden tuzlayıp yağını aldıktan sonramı kurt şekine getirmek gerekir, çünkü taze ve yumuşak eti öyle ince ve kurt şeklinde zor doğrarız gibime geliyor..? ayrıca tuzda eti kaç dakika veya saat bekletmek gerekiyor, ben bir kere heralde çok beklettim, et tamamen kurudu hiç yağı kalmadı heralde, kösele gibi oldu, iğneye takarken parçalanıyordu...
eti jelibon kıvamına gelinceye kadar bekletin diyolar, lastik gibi oluyomuş, böylece iğneye kolay girdiği gibi kolay da çıkmıyomuş.. sardalya veya karides.. ikisi farjklı kokular.. ben karides deniycem.. sarımsak her ikisinde de var.. bu konuda şöyle detaylı bir tarif var.. alıntıdır ama nerden aldığımı hatırlamıyorum.. bi ara internette bulmuştum.. "Kullanılan yemlerin etkilerini arttırma yöntemi (Özel tarif) ________________________________________ Kullandığımız yemlerin değerini ve etkisi arttırmak için yöntemler; Malzeme : Dondurulmuş çimçim veya karides (1 Kilosu 11 TL) Sarımsak Biraz tuz Hazırlanışı : 1 Avuç karides alınır. buzları çözüldükten sonra Blender'a (Robot) konur, üzerine iki tutam tuz atılır, 2-3 diş sarımsağı da eklenip, sıvı hale gelinceye kadar robotta 1 dakika kadar çekilir.. Elimizde sarımsak kokulu bir mayi oluyor. Bu mayi içinde bir iki gün dinlendirilen herhangi bir değersiz yem veya suni yem çok etkili oluyor. Karides kokusu iyice içine sinmiş olan yeme balıklar direkt dalacaklardır.. Karides yerine taze sardalya kullanarak, sardalya kokulu mayi de hazırlanabilir. Dağılmayan karides elde etmek: Yukarıdaki mayiyi hazırlıyoruz. Çiğ tavuk göğsünü alıyoruz. Kağıt havlu üzerine koyup tuzluyoruz. Arkalı önlü, suyunu çekinceye kadar bekletiyoruz. Jelibon gibi oluyor. Sonra bunu kalın bir boru kurdu şeklinde uzun şeritler halinde kesiyoruz. Tavuk göğsünden 5cm uzunluğunda kurtçuklar yapıyoruz. Bu kurtçukları hazırladığımız mayinin içine atıyor ve dolapta iki gün - 1 hafta bekletiyoruz. Tavuk artık burada kendi koku özelliğini kaybettiği için içinde bulunduğu sosu absorbe ediyor ve artık o yem oluyor. Balığa gittiğinizde yanınıza alacağınız bu kurtçuklar, iğneden kolay alınamayan ve tamamiyle karides kokan ve hatta bir nevi karides haline gelmiş harika bir yem oluyor. Bu kurtlarla tekneden Mercan, Sargos her tür balığı yakalayabileceğiniz gibi, Çipura, Levrek ve benzeri karides/teke'ye gelen tüm balıkları alabilirsiniz. Suni yemler de; balığa çıkıncaya kadar tarifi verilen sos içinde muhafaza edilirse, etkisi artacaktır"
tebrikler erhan abi güzel geçmiş gününüz tekneyle çıkmadınız sanırım,bu zamanda istavritin kıyıda olması gerçekten ilginç herhalde açıkta camgöz var epey aklıma bu geliyor.. büyüklüğü nasıldı balıkların ? inşallah dediğin gibi bu sene de bol yapar geçen seneki gibi zevkini aldığımız bir istavrit kaldı zaten,hele birde sağlam lodos yapsa arkasından bayağı iyi yapacak heralde.. gününüzün güzel geçmesine çok sevindim müsait olsaydım mutlaka katılacaktım bende,sağlıcakla kalın selamlar..
Pisi balığı nasıl ayıklanır(resimli anlatım) http://www.bakimliyiz.com/puf-noktalar/70008-pisi-baligi-nasil-ayiklanir-resimli-anlatim.html
Övünç teşekkürler... dediğin gibi bu mevsimde istavrit çıkması çok güzel, istavritte, mezgitte iriside, küçüğüde boy boy gelebiliyor... Hava ve seninde müsait olduğun bir günü denk getirelimde hep beraber olta sallayalım reeling inşallah.... Selâmlar..... :thumb:
Gece yarısına kadar durdunuz demek,soğuga iyi dayanmışsınız Benden sonrada kısmetin açılmadı demek erhan amca ,sanırım iğnelerden kaynaklı bir durum.
Dayandık işte ne bileyim... iğneler derken..!? ikimizdede aynı iğnelerden vardı, bilemiyorum artık...idk kısmet işte, düzelde senlede bir akşam gideriz, waybe' de bu hafta sonu geliyormuş, salı hava soğuyacak, cumada etkili kar yağışı dedi bu akşam...
Selamun aleyküm dostlar, nasılsınız Çok keyifli bir hafta sonu geçirdim sayenizde Erhan abi, Fatih kardeşim sizlere çok ederim, iyiki varsınız
S.A Yarın nöbete gidecegim sonraki gece de OF topraklarına ayak basacagım inşallah,22 sinde dönüş ,23 ünde nöbet var 24 hava iyiyse doğru marina İğnelerde aynısya geriye önüne geçemedigimiz nasip olayı kalıyor
Biz teşekkür ederiz abi ,hastada olsak bir vesile ile buluşuyoruz 2 laflıyoruz. Sen ve forumdaki tüm paylaşımcı arkadaşlarda iyiki var.
Ve Aleykümselâm, Allah' a çok şükür iyiyim... Kendi adıma bende senin sayende standartlarımın dışında bir hafta sonu geçirmiş oldum sayende...; ) çok teşekkür ederim... Sayende balığa gitmiş oldum...bize kalsa evde otururduk... hihi hihi Teşekkürler..Sende iyiki varsın... Ne zaman görüşüyoruz kısmetse birdaha... :wave:
Tekrar geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin Senden sonrada ldukça bereketliydi, çift oltaya bakmaya yetişemedim reeling Toplamda 30 adet mezgit, 35 adet istavrit aldım, balık boylarınıda gördün zatenreeling hooked
Muhabbette, balıkta çok iyiydi Sizin yerinizde olsam, hafta içi akşamları mutlaka oraya takılırım, öyle mera ve balık İstanbulda olsa inan Galata köprüsü gibi olurdu oralarda, atacak yer bulunmazdıreeling Ne zaman görüşürüz Allah bilir ama en kısa zamanda inşallah diyelim, Allaha emanet olun
Arkadaşlar, yazdan beri ne zaman gittiysem marinadan mezgiti aldım, hiç kesmedi mübarek Belkide ben hep c.tesi günleri gittiğim için balıkların bayramına denk geldiğimden hiç boş dönmedim.Yem ve iğneler iyiyse oradan balık alacağınızı düşünüyorum, sizlerede rastgelereeling