İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. waybe

waybe Yusuf

Favori Makine:
    Misina
    En İyi Avı:
    1,5 KG Mezgit

bu hafta geliyorum inşallah abi :)

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Evet sadece yemle avlandık, yem tavuk etiydi, taze ve yumuşak olduğundan yemi kolay alıyorlar, biraz yemleri setleştirmek istiyor, ama sanki taze yemi tercih ediyorlardı, bende eski yemler vardı biraz kokmuş, pek rağbet etmediler. Ama taze istavrit ve sardalya olsaydı o daha iyi yem olurdu heralde....

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    bir de sardalya veya karidesi (mesela bir avuç kadar) robotta sarımsakla birlikte çekip kokulu sıvı bulamaç haline getirdikten sonra, önceden tuzlanıp suyu alınmış ve kurt şeklinde ince kesilmiş tavuk etini bu kokulu mayi içinde birkaç gün bekletince iyi iş çıkarıyormuş.. baharda kesin deneme yapıcam bununla..

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Sardalye, karides, sarımsak 3 ü bir aradamı, yoksa, sardalya, sarımsak / karides ve sarmsakmı ayrı ayrımı denemek gerekiyor acaba..? birde tavuk etini önceden tuzlayıp yağını aldıktan sonramı kurt şekine getirmek gerekir, çünkü taze ve yumuşak eti öyle ince ve kurt şeklinde zor doğrarız gibime geliyor..? ayrıca tuzda eti kaç dakika veya saat bekletmek gerekiyor, ben bir kere heralde çok beklettim, et tamamen kurudu hiç yağı kalmadı heralde, kösele gibi oldu, iğneye takarken parçalanıyordu...

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    eti jelibon kıvamına gelinceye kadar bekletin diyolar, lastik gibi oluyomuş, böylece iğneye kolay girdiği gibi kolay da çıkmıyomuş..
    sardalya veya karides.. ikisi farjklı kokular.. ben karides deniycem.. sarımsak her ikisinde de var..

bu konuda şöyle detaylı bir tarif var.. alıntıdır ama nerden aldığımı hatırlamıyorum.. bi ara internette bulmuştum..
    "Kullanılan yemlerin etkilerini arttırma yöntemi (Özel tarif)

Malzeme :
    Dondurulmuş çimçim veya karides (1 Kilosu 11 TL)
    Sarımsak
    Biraz tuz

Hazırlanışı :
    1 Avuç karides alınır. buzları çözüldükten sonra Blender'a (Robot) konur, üzerine iki tutam tuz atılır, 2-3 diş sarımsağı da eklenip, sıvı hale gelinceye kadar robotta 1 dakika kadar çekilir..
    Elimizde sarımsak kokulu bir mayi oluyor. Bu mayi içinde bir iki gün dinlendirilen herhangi bir değersiz yem veya suni yem çok etkili oluyor. Karides kokusu iyice içine sinmiş olan yeme balıklar direkt dalacaklardır..

Karides yerine taze sardalya kullanarak, sardalya kokulu mayi de hazırlanabilir.

Dağılmayan karides elde etmek:
    Yukarıdaki mayiyi hazırlıyoruz. Çiğ tavuk göğsünü alıyoruz. Kağıt havlu üzerine koyup tuzluyoruz. Arkalı önlü, suyunu çekinceye kadar bekletiyoruz. Jelibon gibi oluyor. Sonra bunu kalın bir boru kurdu şeklinde uzun şeritler halinde kesiyoruz. Tavuk göğsünden 5cm uzunluğunda kurtçuklar yapıyoruz. Bu kurtçukları hazırladığımız mayinin içine atıyor ve dolapta iki gün - 1 hafta bekletiyoruz. Tavuk artık burada kendi koku özelliğini kaybettiği için içinde bulunduğu sosu absorbe ediyor ve artık o yem oluyor.
    Balığa gittiğinizde yanınıza alacağınız bu kurtçuklar, iğneden kolay alınamayan ve tamamiyle karides kokan ve hatta bir nevi karides haline gelmiş harika bir yem oluyor.
    Bu kurtlarla tekneden Mercan, Sargos her tür balığı yakalayabileceğiniz gibi, Çipura, Levrek ve benzeri karides/teke'ye gelen tüm balıkları alabilirsiniz.

Suni yemler de; balığa çıkıncaya kadar tarifi verilen sos içinde muhafaza edilirse, etkisi artacaktır
    "

6. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    [/B]

Güzel bilgiler... :) Teşekkürler, en kısa zamanda denemek lâzım, bakalım sonuç ne olacak...:)

7. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..

tebrikler erhan abi güzel geçmiş gününüz tekneyle çıkmadınız sanırım,bu zamanda istavritin kıyıda olması gerçekten ilginç herhalde açıkta camgöz var epey aklıma bu geliyor..
    büyüklüğü nasıldı balıkların ?
    inşallah dediğin gibi bu sene de bol yapar geçen seneki gibi zevkini aldığımız bir istavrit kaldı zaten,hele birde sağlam lodos yapsa arkasından bayağı iyi yapacak heralde..
    gününüzün güzel geçmesine çok sevindim müsait olsaydım mutlaka katılacaktım bende,sağlıcakla kalın selamlar..

8. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
  9. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Övünç teşekkürler...:) dediğin gibi bu mevsimde istavrit çıkması çok güzel, istavritte, mezgitte iriside, küçüğüde boy boy gelebiliyor...
    Hava ve seninde müsait olduğun bir günü denk getirelimde hep beraber olta sallayalım reeling inşallah....:D Selâmlar..... :thumb:

10. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Gece yarısına kadar durdunuz demek,soğuga iyi dayanmışsınız :)
    Benden sonrada kısmetin açılmadı demek erhan amca:rolleyes: ,sanırım iğnelerden kaynaklı bir durum.

11. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Dayandık işte ne bileyim...:D iğneler derken..!? ikimizdede aynı iğnelerden vardı, bilemiyorum artık...idk kısmet işte, düzelde senlede bir akşam gideriz, waybe' de bu hafta sonu geliyormuş, salı hava soğuyacak, cumada etkili kar yağışı dedi bu akşam... :eek: :D

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Selamun aleyküm dostlar, nasılsınız;)
    Çok keyifli bir hafta sonu geçirdim sayenizde:)
    Erhan abi, Fatih kardeşim sizlere çok ederim, iyiki varsınız:)

13. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    S.A
    Yarın nöbete gidecegim sonraki gece de OF topraklarına ayak basacagım inşallah,22 sinde dönüş ,23 ünde nöbet var 24 hava iyiyse doğru marina :)

İğnelerde aynısya geriye önüne geçemedigimiz nasip olayı kalıyor :)

14. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Biz teşekkür ederiz abi ,hastada olsak bir vesile ile buluşuyoruz 2 laflıyoruz.
    Sen ve forumdaki tüm paylaşımcı arkadaşlarda iyiki var.:)

15. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Ve Aleykümselâm, Allah' a çok şükür iyiyim...:)
    Kendi adıma bende senin sayende standartlarımın dışında bir hafta sonu geçirmiş oldum sayende...; ) çok teşekkür ederim... :D Sayende balığa gitmiş oldum...bize kalsa evde otururduk... hihi hihi Teşekkürler..Sende iyiki varsın...:) :) :) Ne zaman görüşüyoruz kısmetse birdaha...:D :D :D :wave:

16. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tekrar geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin:)
    Senden sonrada ldukça bereketliydi, çift oltaya bakmaya yetişemedim:D reeling Toplamda 30 adet mezgit, 35 adet istavrit aldım, balık boylarınıda gördün zatenreeling hooked

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Muhabbette, balıkta çok iyiydi:) Sizin yerinizde olsam, hafta içi akşamları mutlaka oraya takılırım, öyle mera ve balık İstanbulda olsa inan Galata köprüsü gibi olurdu oralarda, atacak yer bulunmazdıreeling
    Ne zaman görüşürüz Allah bilir ama en kısa zamanda inşallah diyelim, Allaha emanet olun:)

18. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    40 Yılın başında öyle balık yaptı abi o da senin şansına :)

19. waybe

waybe Yusuf

Favori Makine:
    Misina
    En İyi Avı:
    1,5 KG Mezgit
    her zaman çok yapmıyor ama arada iyi yapıyor gerçekten marina maşallah :)

20. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Arkadaşlar, yazdan beri ne zaman gittiysem marinadan mezgiti aldım, hiç kesmedi mübarek:) Belkide ben hep c.tesi günleri gittiğim için balıkların bayramına denk geldiğimden hiç boş dönmedim.Yem ve iğneler iyiyse oradan balık alacağınızı düşünüyorum, sizlerede rastgelereeling