dediğim gibi sonradan farkettim muhabbeti aslında teke var ama eskisi gibi çok bol değil tabi sudaki oksijenin yetersizliği ve kimyassal atıklar toplu ölüme yol açtı önceki yıllar ben şahsen gözlerimle şahidim hatta bu konuda başbakanlığa BİMER dilEkçe bile yazdım belediyeyi şikayet ettim arıtlamaları gece 12 den sonra çalışmıyo ve fabrikalarda gece salıyo pisliği denize özellikle gölcük yeniöydeki hayat kimya içine etti körfezin ama allah var BİMERE şikayet ettikten hemen sonra başbakanlık özel müfettiş göderdi ama sonuç çıkmadı tabi en azından geldiler ve bazıları kendine çeki düzen verdi sonuçta bu işten ekmek yiyorum doğayı ve denizi seviyorum bide benim gibi yem çıkartıp satan diğer dingiller havyarlı tekeyi süzüp çok sattılar haliyle hayvan toparlıyamadı kendini bir havyarlı tekede ortalama 500 1000 yumurta var insanoğlu bukadar gaddar olursa deniz ne yapsın aslında balıkçıda neyin ne olduğunu bilmiyo ve son yıllarda olta balıkçısıda çoğaldı işin kötü tarafı herkes kendini düşünüyor. büyük ihtimallede yakında olta balıçılığı vergi tabi olucak böyle bi çalışma var ama daha etkin bişeyler olucak denetleme gelirse daha bereketli olur nasip olursa nisan ayında görüşmek üzere allaha emanet olun.
Ramazan söyledikjlerinde çok haklısın, hepsi doğru, yalnız olta balıkçılığını vergilendirme işi çok yanlış, bir o kalmıştı vergilenmeyen, böyle firavunlardan fazla bir şeyde beklenmez zaten, Allah hakkımızda hayırlısını varsin, bu akşam marinadaydık, 00.24'e kadar kaldık mezgit istavrit ağarlıklı güzel balık yaptı, deniz suyu demek çok soğumamış balıklar çok soğuk değildi, su 2-3 derece daha sıcak olsa balık iyiden iyiye kıyılayacak, nisanda görşmek üzere, selâmlar...
Geldi, geldi marinadaydık, telefonu akşam namazından sonra, şarjı bitti dedi kendi kendine kapanıyor, pilini değiştirmek lâzım falan diyordu, yarın akşam üstüde döneceğini söyledi...Selâmlar...
Herkese selâmlar, Akşam üzeri isa usta geldi beni aldı, fatihle buluşmaya marinaya gittik, iki lâflayalım diye marinadaki kafeteryada, oturduk daha sonra marinaya geçtik, balık zaten hava kararırken başlıyormuş, baktık millette biriki gelmeye başladı, fatih biraz bizle kaldıktan sonra, keyfi oladığı için yanımızdan ayrıldı, sağlıkçı olduğu için heralde, öksürüğü geçmemişti, köm, köm öksürüyordu, marinada 10-15 kişi oldu zannederim, marina istavrit ağarlıklı, mezgit yapıyor, güzel balık tuttuk isa ustanın kısmetide güzeldi 2 kilo civarı karışık balık aldı, reeling hooked ben biraz kesattım, idk ama deniz ve hava güzeldi :thumb: gece biraz soğuk iyi giyinmek gerekiyor, deniz suyuda fazla soğumamış, gelen balıklar öyle aman aman soğuk değildi ılıktı diyebilirim, su 1-2 derece daha ısınsa daha güzel balık yapardı diye düşündüm, açıktaki balığın en azından bir kısmı daha kıyılardı heralde, ama bu mevsimde böyle balık yapması çok güzel, böyle devam ederse, inşallah yaza çok daha güzel balık olur sanırım. Gece 00.24 te balık biraz seyrekleşti, yemde bitti gibiydi zaten, takımları malzemeleri topladık, evin yolunu tuttuk, sağolsun isa usta beni evin kapısına kadar getirdi, bahane ile evide öğrenmiş oldu, yazın balkonda çay içeriz diyerek, bir dahaki izmit balık avında buluşmak üzere vedalaştık... bizim bu gecenin kısa özeti böyle, Birdahaki avlarda diğer dostlarla daha kalabalık bir şekilde olta sallamak dileği ile Selâmlar, Sevgiler... :thumb:
İstanbul böylesine kan ağlarken İzmit'in bu kadar güzel balık yapması gıpta ettirici.. tebrikler :clap2: keşke bir iki foto da olsaydı tadından yenmezdi
Ben bile marinanın böyle güzel balık yapacağını düşünmedim bu mevsimde, belkide bu isa ustanın kısmeti ve bereketimiydi bilemiyorum artık... fotoğraf makinası olmadığından çekemedik...Selâmlar...