Erhan abi salı sabahı kavaklıdayız inşallah., ben-övünc-orhan abi,gelebilirsen tanışırız. 544-8361816
Niyetim var inşallah, görüşürüz, siz sabah kaçta yola çıkacaksınız...? ben marinaya uğrayıp biraz teke çıkarayım diyorum, Selâmlar....
ancak mesajını goruyorm, valla kaçamarmara yokmuş,teke olsa super olur sabah 4:15 gıbı 95 evlerden çıkış yapacağım.
29 ekim sabahı kısmetime düşenler 2 adet Mırmır+1 adet azman istavrit oldu. zaten attığım bölgeden 5 adet mırmır alındı. öğleden sonra 60 evler batığın oraya gittim,20 adet kamış mırmır için atılmıştı.sonuç sıfır idi.bende 1-1,5 saat arası izledim,tutan olmayınca 2 adet borukurdunu ordaki birine verdim ve eve gittim.
Haklısın övünç her nekadar birlikte olsakta yinede burdanda tebrik edeyim, bende bildiğin gibi 1 mırmır birde bonus mırmır ve güzel bir izmaritle günü kapadım, daha güzel avlarda birlikte olta sallamak dilek ve temennisiyle, Selâmlar...
29 Ekim gününü sabırsızlıkla bekliyordum çünkü çalışmayacak ve tüm günümü balığa ayıracaktım.Nitekim öylede oldu.Sabah saat 5.30 da uyandım ve doğru mendireğe gittim.Saat 6 da avlaktaydım,hemen mantarlı lüfer oltasının birini hazırlayıp denizle buluşturdum.2. ciyi hazırlarken zannnkk diye bir şey bindi ahaa dedim bir sarıkanat geliyor.Bir çektim 20 cm. lik bir kırlangıç balığı.Onu alıp 2 oltamı da denizle buluşturduktan sonra başladım atçek yapmaya amma velakin saat 6:30 da güneş çıktı ve tııkkk yok.Saat 8 e kadar bekledim inanın tık yok.Toplandım geldim eve duş alıp yattım uyudum.Akşam saat 18 de tekrar indim aynı yere.Akşam saat 22 ye kadar bekledim taktığım yemlere dokunulmadı bile.Lanet olsun dedim,bir tam günümüzü ayıracağımız bir tatil günü de balık tık demeden geçti gitti.Canım sıkıldığından kırlangıcın fotoğrafını bile çekmek istemedim.Dünkü raporum böyle arkadaşlar.
kısmetten ötesi olmuyor malesef.. yer olarak sanırım yanlış tercih yaptınız çünkü bulunduğum yerde herkes az çok nasibini aldı hemde kırlangıca atanlar 20 cm lik değil 2 kilo civarlarında kırlangıçlar aldılar.. umarım yavru kırlangıcı suya iade etmişsinizdir keza böyle yapmadıysanız iyiki resmini çekmemişsiniz.. hayırlı günler..
saol abi devamına bereketli olsun inşallah bu arada dün sabah senin ordaki mekandan 3 parça sarıkanat almış bir abim bu sabah kalkamadım kalkabilsem gidecektim.. ama dediğim gibi balık sarıkanata dönmüş yakındır bir akın olması tetikte olalım..
Sevgili Övünç, Zaten geri iade etmeseydim eve gelince de çekebilirdim.Tabii ki yanağından öpüp babası ve annesine selam söylemesini tembihleyip geri bıraktım.Övünç,benim gittiğim yer Yarımca'da bizim firmanın yaptığı Dubai Porttaki mendirek.Dışardan birilerinin girmesi yasak,firma kartını gösterip girebiliyorum.Mendireğin ucundaki derinlik 14 metre.Kimse olmadığı için de aslında çok verimli bir yer.Forumda okuduğum kadarı ile bu civarda kimse 29 Ekimde verimli av yapamamış.Ben zaten direk Lüfer familyasına çalıştım,mırmıra filan atmadım.Lüfer vaya levrek alacaksan hava biraz bozacak ve dalga olacak,hayvan açlıktan geberecek ki senin sunduklarına rağbet etsin.Yoksa kandırmak çok zor.Gerçekten rüzgarın durumu,ayın durumu,gel-gitller ve akıntı çok önemli bir faktör.
''Bir çektim 20 cm. lik bir kırlangıç balığı.Onu alıp 2 oltamı da denizle buluşturduktan sonra başladım atçek yapmaya'' diye bir ifade kullandığınız için ben öyle sandım.. madem öyle duyarlı davranışınız için teşekkürler.. bu sene aslında kıyılar geçen senelere göre daha hareketli ama havaların normalden sıcak gitmesi biraz geciktirecek randımanlı avları diye düşünüyorum.. kaldı ki bozuk hava evet bu avcı balıklar için iyidir ama geçen sene tüm ezberleri bozdu dişliler günlük güneşlik süt liman öğle saati bile lüfer familyası alındı körfez kıyılarından.. bir dahakine rastgelsin hayırlı avlar..
abi merhaba.. ben dun gece marinadaydim 1-1,5 saat kadar takildim ama herhangi bi vurus alamadim. marinada benden baska kimse yoktu bi ara bi cocuk geldi 10 dk durdu gitti. saat 2 gibi ben de kactim.