İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..

yalovaya doğru abi sonuçları paylaşırım inşallah güzel geçer..

2. mexelina

mexelina emre

Favori Kamış:
    shimano catana 10-30
    Favori Makine:
    okuma trio s
    En İyi Avı:
    lüfer,mırmır,kefal,eşkina,izmarit,istavrit ...
    yine mırmıra attık.olmayınca olmuyor demekki. benide hep çarpacak balıklar geliyor iskorpit geldi. bide gelincik...

iğne ok.takım ok.
    geriye yem ,mera bide kısmet kaldı...
    yem canlı teke kullandık ama boru kurduda daha mı çok vuruyor acaba ?
    darıca da oturuyorum.
    mera olarak eskihisar mendirek nasıl sizce ?yoksa kum iskelesi mi ?dudayev mi ?bayramoğlu mu ?

3. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Power Drive 420cm
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır:30 adet-lüfer:0 adet-karagöz:0 adet-eşkina:0 adet
    kardeş rast gele,bak bakem sonuçlara.
    olmaz ise bidakine beraber gideriz.

4. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    balıkçı dostum,balık oldu mu aslında yem seçmez,
    ama boru kurdunda şansın kesinlikle artar diyebilirim.
    ben 95 evlerde oturuyorum,darıca tarafını hiç bilmem,
    bu konuda yardımcı olamadığım için kusura bakmayınız,
    yalnız bu taraflarda mera soracak olursan yardımcı olabilim.

5. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    tamamdır abi görüşürüz..

6. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    Sonuçları merakla beklıyoruz,
    fotolu olursa süper olur iştah için(heves için)

7. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dünkü avımın sonuçları böyle oldu..

bunlarda suya iade ufaklıklar

8. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
  9. mexelina

mexelina emre

Favori Kamış:
    shimano catana 10-30
    Favori Makine:
    okuma trio s
    En İyi Avı:
    tebrikler Övünç...Darısı bize inşallah...bu akşam mırmırı yine deneyecektim darıca taraflarında ama 3 oltacıda da boru kurdu yoktu maalesef.daha önce tekeyle deneyip sonuç alamayınca gitmedim...mırmır için kumluk şart ama derin olmayan 3-4 m.lik kumluklarda bu havada olur mu sence ? yoksa derin kumlukları mı denemeliyim ? bide yemleme yapsam faydalı olur mu sence ?

10. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    değdi abi buralarda tık yok malesef..

mera güzel yanımda 2 adet karagöz alan oldu biri hakikaten sağlamdı daha evvel levrek alan olmuş denemeye devam :)

yalova tarafları abi denk getirelim beraberde gideriz muhtemelen perşembe sabah suyu deneyeceğim bir kez daha..

11. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler inşallah daha iyileri size gelsin..

bu ara artık balık kıyıda derin yer aramanıza pek gerek yok kumluk olsun yeter teke de iş yapar sülüneslede alınıyor..

yemleme tekneden avlanacaksanız yapılabilir..

bol şans..

12. muhammedbilir

muhammedbilir Muhammed Bilir

Favori Kamış:
    Remixon-Albastar-Shimano
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima6000- Shimano Katana40
    En İyi Avı:
    Tatlısuda Yayın 62 kg. ---- Denizde Kofana 1.5 kg
    tebrikler övünç.

13. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
  14. hattan

hattan Tanju

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 420 cm. 220 gr.-Okuma V-System 10-60gr. 3.00 mt.
    Favori Makine:
    Shimano Syncopate 2500
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kg. Alabalık 3,5 Kg.Levrek 1,1 Kg.Lüfer 37 cm.
    Sevgili dostlar,geçen hafta 1 sarıkanat1 adet de çinekop almıştım ama rapor yazmaya değer bulmadığım için yazmamıştım.Bu hafta hergün gittim ama tık yok,ben de ha bire saydırıyorum,hani len bu dişliler geldiydi,hani artık lüfer zamanı geldiydi diye.
    Bu sabah kalktım baktım hava yağmurlu,inşallah deli gibi yağmaz dedim kendi kendime,çünkü hava raporları "sağnak yağış geliyor" demişti.Neyse,Cumartesi günleri de çalıştığımız için bastım gittim şantiyeye.Öğleye doğru bir fırtına bir yağmur dalgalar deli gibi,ulan dedim haftasonu geldi, adam gibi balığa gideceğiz,havaya bak,bizdeki şans ancak bu kadar olur dedim.Güya hava güzel olsa iskeleden istavrit yakalayıp gece de yemli lüfere takılacağım.Nasıl olsa ertesi gün Pazar ve yatıp uyuyacağım.Ama nerdeeeeee,hava öyle kötü ki iskele de durmak mümkün değil.Tanju oğlum bugün balık işi yattı,git eve yat dinlen bari diye düşünmeye başladım.
    Öğle yemeğinden sonra baktım hava yavaş yavaş yatmaya başlıyor,amaaannnn dedim biraz daha yat da kaşık atabileyim hiç olmazsa.Saat 16:30 gibi hava iyice yattı ben de saat 17:00 de eve geldim,oltayı kaptığım gibi kendimi Yarımca sahile attım.Her zaman durduğum yere gittim.Önce surf kamışı açıp Alba-star kaşığı taktım sonra da spin kamışı açıp rapalayı taktım ve hemen kaşığı suyla buluşturdum.Atıp çekiyorum,atıp çekiyorum tık yok,Allah Allah,hava da tam lüfer havası noluyor lan dedim,biri şaka mı yapıyor yoksa.O arada bir baktım millet suyun içinde kaçışıyor aha dedim bizimkiler geldi.Hemen spin kamışı kaldım ve rapalayı suyla buluşturdum.Başladım çekmeye küütttttreeling ben çekiyorum o da geliyor ama özgürlüğüne kavuşmak için de çabalıyor.Tam yukarı alacağım banghead bye byeİster istemez "has ile başlayıp "tir" ile biten kelime döküleverdi ağzımdan.Neyse olur böyle şöyler deyip başladım gene at-çeke.1-2-3-4 derken küttttt mrsparkle ve balık çanta da.Derken 2. balıkta mrsparkle çantada.Bu arada bir yağmur indirdi,hemen arkamdaki çardağa geçtim ve yaktım bir sigara.O da ne ulan benim çanta ıslanıyor,yağmur deli gibi,koşup çantayı alıp gelene kadar sırılsıklam oldum.Bir sigara daha derken yağmur durdu,hafiften çiseliyor ama olsun balıkta bizi bekliyor.Devam.3. balığı da reeling çekerken :mad: yine aynı film,ben arkasından saydırıyorum.4. balıkta kıyıya alırken kendi isteği,kendi iradesi ile benden ayrıldı.Ben daha bir hırsla atıp çekiyorum veeeeeeeee 3. dişli de oltada.Abi iğneyi bir almışki 3 lünün hepsi ağzının içinde.Birini çıkarıyorum,diğerine uğraşırken bu gene bir tarafına batıyor,hay Allahım,neyse sonunda çıkardım.Büyük çantayı getirmiş olsaydım,doktorların ameliyatta kullandığı pens vardı,onunla kolayca hallederdim ama olmayınca biraz uğraştım.Son olarak 5. balıkta bana yolda veda edince üzülmedim değil.3 aldık 5 kaçırdık.Sonra balık birden kesti,biraz daha attım çektim ama yok balık gitmişti,ben de toplanırken yatsı ezanı okunmaya başlamıştı.Bugün gerçekten çok zevkli geçti,uzun zamandan sonra güzel bir atçek yaptım ve çok zevk aldım.Bundan sonrası için bol şans ve herkese rastgele.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Bana bunlar pek lüfer gibiymiş gelmedi gerçi. Lüfer şöyle bir şey oluyor bildiğim:

Yani şöyle boyu en az bir 30cm gibi olması lazım.

Yukardaki balığı 29 Eylülde Gebze'de tutmuşuz. Gebze'de varsa, körfezde çoktan vardır ki, o zamanlar körfez'den de alındığını biliyoruz. Ağustos'un 15'inden beri, bölge gayet mutad şekilde Lüfer yapıyordu zaten.

16. hattan

hattan Tanju

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 420 cm. 220 gr.-Okuma V-System 10-60gr. 3.00 mt.
    Favori Makine:
    Shimano Syncopate 2500
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kg. Alabalık 3,5 Kg.Levrek 1,1 Kg.Lüfer 37 cm.
    Eeeeee sonuç,ne demek istiyorsun sen anlamadım,sevgili Serdar sen git Alico ile polemiğe gir,benim tuttuğum sarıkanatlara da laf söyleme.Ben lüfer tuttum diye bir şey demedim.Levrek avına çıkarsın ispendek tutarsın,Lüfer avına çıkarsın,çinekop,sarıkanat,lüfer vs. tutarsın.Ben bir çinekopa gideyim diye çıkmazsın.Yaptığın terbiyesizlikten öte bir şey değil,bir daha olmasın.Bu tür terbiyesizliklere ve saygısızlıklara kesinlikle tahammülüm yoktur bilesin.Haaaa hem espri olsun hem de biraz hava basayım diye böyle bir şey yazdıysan tamam.Bu arada ben senin her yazdığın yazıyı büyük bir saygıyla ve zevkle okuyan bir adamım.

17. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    beraber gittiğimiz yer abi teşekkür ederim,yalnız gittim ama orada Muhammed hocayla karşılaştık tesadüfen iyi oldu :)
    artık oraya gitmeden önce hava raporlarını alt üst ediyorum bir kaç farklı kaynaktan :)
    görüşürüz abi selamlar..

18. mexelina

mexelina emre

Favori Kamış:
    shimano catana 10-30
    Favori Makine:
    okuma trio s
    En İyi Avı:
    darıca-eskihisar tarafında 2-3 defa denemlerde bulunduk.ama mırmır yakalayamadık maalesef...

takımları dediğiniz gibi yaptık.klasik dip.yem deseniz boru kurdu-sülünez ve teke kullandık...daha önce askeriyenin oradan aldık diyen arkadaşların tavsiyesiyle oraya gittik deniz acaip pis ! boyuna ıslak mendil çektik...kanalizasyon akıyor zaten bi yandan.5-6 tane gelincik , 1 iskorpit ve vatoz dışında hiçbişey alamadık.onlarıda geri saldık.farklı bi noktadaise 1 tane ekşina aldık.

kısacası istavrit ten farklı balıklar :(mırmır-karagöz ) yakalamak istememize rağmen ,henüz emelimize ulaşamadık...

anladığım kadarıyla alan arkadaşlar yalova-gölcük-tarafından tutuyorsunuz .biz ise körfezin tam karşı tarafındayız...darıca tarafında son zamanlarda mırmır-karagöz-vs. yakalayan oldu mu ?çok merak ediyorum...sanki tüm balık karşı tarafta...

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Darıca'ya gitmeyeli baya bir vakit oldu. Ama biz sabahları kofana ile uğraşırken, kıyıdan çarptırmayla mırmıra uğraşanları ve hiç tasvip etmediğimiz bu yolla baya bir balık yakalayanları görüyorduk.

Şimdi asıl mesele şu. Çarptırma öyle dibe sürterek gelebilecek bir şey değil. Dipten bir hayli yukardan geliyor olmalı. Bu da mırmırın dipte değilde, biraz daha yukarda, tahminen 2 kulaç kadar yukarda gezdiğine işaret ediyor olabilir.

Çeşitli avlarımızda, eşkina derken, istavrit derken vs. hasbel kader mırmır aldığımız çok oldu. Ama hiç mırmır tutayım diyerek olta atmadım bu civarda, durumu net bilemiyorum.

20. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    Raporun ve balıkların güzel olmuş arkadaşım... emek dökmüş, güzel bir anlatımla bizimle paylaşmışsın. devamının gelmesi dileğimle.