mırmır körfezde mırmır avı yapanlara tebrikler... 25 maddeyi ekleyenlere de tebrikler.25.maddeyide bulundurmama rağmen niçin mırmır oltama vatozlar geliyor... 2 li diptakımı yaptım yalnız kösteklere mantar ekledim yem yukarı kalksın diye. yem ise teke...reeling Balıkların ikisinide saldık... 3 saatlik avda sizce neden mırmır değilde vatoz geliyor.idk 2 vatoz geldi mırmır yok.yer kumluk ve körfez....
mirmira gezer kursun ? ozellille Projeozkan ve tacalost gibi mirmir ustasi arkadaslar mirmir icin gezer kursun kullanmali miyim ? Kosteklere mantar olmali mi? Tecrubelerinize dayanarak ne dersiniz?
mırmır için detaylı araştırma yapmana gerek yok,2 li dip takım, kurşun 50 gr yeter, takımı ben kendim yapıyorum,ama hazırlarıda kullanabilirsin(sıkıntı olmaz) özetle 2 li dip takımı altında sabit 50 gr kurşun, o kadarrrrr
İzmarit avında olduğu gibi mırmır avında da kösteklere küçük mantarlar bağlamanın faydalı olacağını düşünüyorum. Böylece yem dipten az da olsa yukarıda durabilir ve balığın dikkati daha çok çekilebilir. Ayrıca iğne takılmalarını önleyebilir, yemi madara eden yengeç v.s.'nin yeme ulaşması engellenebilir, diye düşünüyorum. Ama tabi genelde mırmır avında klasik en alta kurşun üstüne 2 köstek sistemi uygulanır. Gelenek gelenektir, bir şey iyi gidiyorsa onu hiç kurcalamamak daha mantıklıdır.
tesekkurler Paylasimlariniz icin tesekkurler.kirmizi igneyi denerim.elimde fudo nun cift celtikli kurt igneside var.deneyecegim. igne boyunu hep 4 kullandim.buyuk mu igneler? Sizce kucultmeli miyim ?
Öncelikle kardes,usta değilim, sadece bildiklerimi yazıyorum, fudo iyi markadır,bende fudo circle kullanıyorum, ben kendi takımımı kendim yapıyorum, üstteki iğneyi 4 nolu fudo circle alttakini daha ufak tercih ediyorum, fakat alttakini circle tercih etmiyorum. fakat 4 nolu iğne iyidir. zaten giderken yanında en az 4 takım yedek olması gerekır. şu an balık başlamaya başladı, en iyi öğrenme kendi tecrübelerin,
serdar kırmızı olayını tecrübelerinden mi yazdın? kırmızı kullananı hiç görmedim.belkıde sadece bir avlak yerinde avlnadığımdandır. ama tecrübeye her zaman saygım var, ve her zaman bilgilerin paylaşılması taraftarıyım.
çalışıyoruz,yarın övünç , mırmır yakalamadan sezon açılmaz derdi atalarımız, atalaramız ne doğru söylemiş
Elbette tecrübe.. Bu forumun eskileri vardı, bardak olup gidenler. Onlar tecrübe edip tüyo vermişlerdi zamanında. O zamandan beri mırmır için kırmızı iğne kullanırım. Olmadı, kırmızı oje bol evde hihi
İğnenin ağız açıklığı, balığın ağzına sığacak kadar küçük, yemin kalınlığından büyük olmalı. Kaide bu.