Merhabalar, ben aranıza yeni katıldım.İzmit-derince-hereke tarafında balık avlanmayı düşünüyorum.Bu tarafta hangi balıklar çıkıyor.Bu taraflarda hangi Makine ve Kamış gider önerilerinizi bekliyorum.Öğrenci olduğum içinde bütçemde kısıtlıdır.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
29.10.2014 Gölcük balık avı; Sabah 04:30 ile 09:30 arası yapıldı,Toplam 5 adet Mırmır aldım, Mırmırlar gerçekten çok büyük idi,Akıllı tel.olmadığı için foto yok . Bölgede en fazla balığı ben aldım, Hatta sabah 4:30 da ilk atışta balık aldım.Yanımdakı dayı ise gece 22:00 den beri burdayım daha balık tutamadım deyince üzülmekle beraber kendi adıma içimden sevindim,Daha sonra yemleri tazeleyip ikinci atışı yaptım ve 5 dakıka sonra 2.balığıda yakaldım,Dayı ise sinirden baktım dolaşmaya çıktı,Yarım saat sonra geldi.Ben o arada dayı gelince 3. çektım,dayı tezgahı toplayıp gitti. Özetle; hava çok güzeldi,ruzgar ve yağmur-soğuk yoktu. 2li dip takım kullanıldı,ve herkes iki olta denize atarken ben tek olta attım(çünkü 2. oltam yokkkkk),millet iki olta denize atarken en fazla balığı ben yakaladım. yem kaçamarmara kullanıldı,birkaç kere borukurdu ile atış yaptım ama boru kurduna vuruş bile olmadı, yemler çok kötü idi, yemler kocaeli yem-şaban abiden alındi,fakat kutu içinde canlı yemi yok gibi idi,çoğuda belinden ikiye bölünecek gibi,kokmaya başlamış idi, bu sebeple yemler genelde atarken düşüyor idi, yemler taze olsa idi eminim daha fazla tutulurdu, iğne 496 no :2 düz tip kullanıldı,kurşun 50 gr. tek takım açtım ve onun ile avı sonlandırdım. bu sene için sezonu açtım. he ayrıca sekaparkta yaklaşık 30 kişi sabah suyunda lüfere attı,3 adet balık alınmış,ordakı bir grubtan aldığım bilgi, golcuk marına burundakı lufer bolgesınde de yaklaşık 30 kişi vardı,orda da sonuç hiçi iyi değildi.
Özkan,tebrik ederim,güzel bir av yapmışsın.Sanırım artık iyice tecrübe kazandın Mırmır konusunda.Birgün beraber çıkarız umarım,beraber avlanmak güzel olacak.Kaçamarmara konusuna gelince en nefret ettiğim yem çeşitidir.Daha havada dağılır gider boşu boşuna beklersin.Tercihim her daim iri boru kurud ve sülünesden yanadır.Av haberlerini merakla bekliyorum,bol şanslar rastgele.
hattan bende senın ile tanışmak isterim,doğma büyüme iskenderun luyum, yarı hemşehri sayılırz. geçen sene aynı bölge borukurdu ile balık yapıyordu,bu sene çoğunlukla kaçamarmara ile yapıyor, aslında yem taze-diri olur ise yem dağılmıyor ve küçük balıklar yemiyor.
özdemir kardesşim,öncelikle hoşgeldin bu foruma , şu sezonda bu bölgede mırmır başladı, herekede ispari çıktığını biliyorum, yine herekede mırmır ve eşkına yakalayabilirsin, 95 evler-60 evler civarında kırlangıç alındığını bılıyorum, lüfer sezonu açıldı,benimde bıldiğim bir ve tuttuğum bir balık değil, bende bu sene tutacağım inşallah. lüfer için ;sekapark ve gölcük ve değirmendere , mırmır için benım tercihim gölcük, fakat 60 evler ve 95 evlerde çıkmadığını biliyorum, fakat 60 evler bölgesinde oturuyor isen sabah saatlerinde 60 evler kumluk bölgede deneyebilirsin... mırmır için gölcük-d.dere-ulaşlı-ereğli g,b, bölgeleri deneyebilirsin, bu bölgelerde gün aydınlanırken zaten ınsanları göreceksin, tam eylem==boylam vermeye gerek yok, malzeme 2 li dip takımı 50 gr kurşun kullanıyorum,kuşunun gr mı bölgeye ve havanın durumuna göre değişebilir. haydin rast gele,şu an mırmır başladı ve yaklaşık 2 ay devam edecek, aynı şekılde lüferde,,, bol şanslar...
özdemir kardesşim,öncelikle hoşgeldin bu foruma , şu sezonda bu bölgede mırmır başladı, herekede ispari çıktığını biliyorum, yine herekede mırmır ve eşkına yakalayabilirsin, 95 evler-60 evler civarında kırlangıç alındığını bılıyorum, lüfer sezonu açıldı,benimde bıldiğim bir ve tuttuğum bir balık değil, bende bu sene tutacağım inşallah. lüfer için ;sekapark ve gölcük ve değirmendere , mırmır için benım tercihim gölcük, fakat 60 evler ve 95 evlerde çıkmadığını biliyorum, fakat 60 evler bölgesinde oturuyor isen sabah saatlerinde 60 evler kumluk bölgede deneyebilirsin... mırmır için gölcük-d.dere-ulaşlı-ereğli g,b, bölgeleri deneyebilirsin, bu bölgelerde gün aydınlanırken zaten ınsanları göreceksin, tam eylem==boylam vermeye gerek yok, malzeme 2 li dip takımı 50 gr kurşun kullanıyorum,kuşunun gr mı bölgeye ve havanın durumuna göre değişebilir. haydin rast gele,şu an mırmır başladı ve yaklaşık 2 ay devam edecek, aynı şekılde lüferde,,, bol şanslar...
Tebrikler Özkan kardeşim, güzel bir av günü olmuş.Raporununda, bilgi paylaşımı açısından , körfezdeki arakadaşlarımıza faydası olacaktır.Devamı rastgelsin..
Hoşgeldin Mehmet kardeşim, kıyıdan 3,50 - 3,90 mt.kamış ve 60 lık makine işini görür. Okumanın 30-40 Tl arası makineleri var,bütçene uygun olanları seçip bir takım yapabilirsin.Şimdiden derslerinde başarılar,tatil günlerinde güzel avlar diliyorum,rastgelsin..
Dün gece Çınarcık Kocadere Turyol iskelesinde yaptığımız denemelerde çinekop ve lüfer için önce taze yem için çapari yapıp yaklaşık 20 tane istavrit alarak avlanmaya başladık. Saat tam 19:30 - 21:00 arası 4 tane sarıkanat aldık. Deniz çok dalgalıydı ve rüzgar da çoktu. Sanırım bu sebeple balığın vurduğunu anlayamadığımız oldu ki çokta yem kaybettik. Balık konusunda "iyi" sayılabilecek bile tecrübem yokken daha uygun bir hava ve ortamda sanırım ilerleyen günlerde daha iyi avlarımız olacaktır.
Bugün sabah aldığım tek sarıkanat.İlk atışımda geldi,ondan sonra 2 tane de kaçırdım ki birisi oldukça ağır basmıştı.Pazar günü hayırlısı ile onları da alırım inşallah.
Sağol Yahya abi,dediğim gibi Pazar günü kaçırdığım o 2 taneyi de alırım inşallah demiştim,sağolsunlar kırmadılar beni geldiler.Bugünü de 2 balıkla kapadık.