bu sabah bende kendo nun adet yeşil turuncu beyaz sahtesini aldım.145 f modeli ağırlık 19 gr. 1 tanede sarıkanat aldım onunla akşam üstü.sizinki kaç gr.ç idi.birde benimki yüzen model levrek için aslında...acaba 2 m. kadar dalan alsam daha mı verimli olurdu ? yada önüne 10 gr.gezer kurşum eklesem ve dalsa daha mı iyi olur lüfere sizce ?
izmit merhaba arkadaşlar. acemi biri olarak şu sıralar bu işi öğrenmeye çalışıyorum. forumdaki yazılarınızı zevkle okuyorum. şimdiden birçok şeyi öğrendim. bir yakınım aracılığıyla uygun fiyata olta takımı alma şansım var. kendim öğrenene kadar bu fırsatı kaçırırım diye size danışmak istedim. aşağıdaki özelliklerde olta takımı sizce izmit-gölcük kıyıları balıkçılığı için uygun mudur? fiyat açısından nasıldır? şimdiden teşekkür ederim. CORMORAN Profiline Jet Serisi Olta Kamışı link ALBA STAR Hercule 40 Olta Makinesi link misina şamandıra kurşun iğne dahil fiyatı :100 tl
08.11.2014 Gölcük-Mırmır 07.11.2014 gece 00:00 da başlanılan av 08.11.2014 de 12:00 de sonlandırıldı,2 adet mırmır yakalandı, sabah lüfer atıli yapanlar hiç balık yakalayamadı. benimde yanımdakı adamın pişkin pişkin halleri moralım bozuldu,buda balık tutmamı etkıledi,keyifsiz bir balık avı geçirdim.
09.11.2014-Avcılar-Lüfer avı 09.11.2014 de sabaha doğru 03:15 de korfezden hareket edildi.avcılar ambarlı lımanından 06:15 de tekne hareket etti,06:40 da ilk olta lufere atıldı, teknenın arkasından sadece 2 olta atılabildi,tekne rolantıde gezerken daha fazla olta atılamadı,bolgede yaklaşık 50 tekne vardı, rapala arkası zargana ve 300 gr kurşun kullanıldı, 3 saatte toplam 21 lüfer ve 4 çınekop alındı, toplam 5 kişi idik, 4 er ader paylaştık, ilk lüfer denemem oldu,ben 3 adet yakaladım ve 1 adeti sudan çıkarırken kaçırdım,zevklı bir av oldu,yeni dostlar ile tanıştım,
istavrit ve mırmır, tabi bazen olursa Kandıra tarafına giden arkadaşlara takılmayı düşünüyorum, kaya levreği tutuyorlarmış.
Teşekkürler Yahya abi,seni de ben tebrik ederim,güzel balıklar.Akşamları Yarımca balık yapmıyor maalesef,sen nereden aldın abi ben de geleyim beraber takılalım.
Çok güzel balıklar, tebrikler, daha güzellerini yakalaman dileği ile oltan balıksız kalmasın..! reeling hooked :thumb:
Özkan mırmır için surf takıma gerek yok, 3.60 bilemedin 3.90 yeterli gelir, kamışın hafif olması her zamna iyidir kolu yormama açısından en fazla 300/ 400 gr. iyidir...Bu ölçülerde bir kamışı ve uygun makinayla ( 300/400gr) aralığında her balığa kullanabilirsin bizim körfezde... Selâmlar... :thumb:
spin avim.... Korfezde Spin avciliktan ümidimi kesmişken 2 gun once aldigim 3 sarikanat ûmit verdi sonraki gunler 2-3 defa kasik ve sahtelerle deneme yapmama ragmen bisey alamadim...balik bu bigun burda baska gun baska yerde...koca deryada gezip duruyorlar heralde...
İbrahim,Karamürsel taraflarında olduğuna dair duyumlar alıyorum.Sabah 04 ile 06:30 arası denedin mi hiç.