Elbette Özkan, bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız inşallah, avlarını ve azmini uzaktan takip ediyorum. Bu arada bizim boğazın av disiplini biraz farklıdır, 200 gr. kurşun, uzak atış ve güçlü makine ile hedefe ulaşmak mümkün. Merhaba Övünç, bizim buralarda uzun bir süre dişli verimli bir av verecektir bundan sonra, ne zaman müsait olursanız buyurun gelin kardeşim Uzun zamandır bende İzmite gelemedim ama yakında gelirim sanırım, geldiğimde haberiniz olur, çalışma saatlerinde uyarsa güzel bir av yaparız inşallah:thumb: Valla Emrah balık başlayınca ilk aklıma sen geldin, geçen yine konuşmuştuk, balığın eli kulağında demiştim ki çok şükür başladı.İlk fırsatta bekliyorum sizleri, Hakan ve Övünç'üde getirirsen çok keyifli bir av yaparız inşallah.:thumb:
yardımın ve cevabın için saol. bu sezon 10 adet mırmır avladım. bilmiyorum daha devam eder mi? ama ben lüferde yakalamaka istiyorum mmmmmm
Özkan bizim buralarda kıyıdan yapacağımız avlarda surf kamışlara gerek yok.Boğaz gibi bir derinlik ve akıntı yok kıyılarımızda.Dolayısı ile hafif sahteleri uzağa atabilmek için senin öncelikle bir spin kamışa ihtiyacın var.Sana tavsiyem Okuma V-System bir kamış alman.Atarını sen kendin belirle.Bende 3mt. 20-60 gr atarlısı var.Sen 10-40 gr. olanını alabilirsin.Ben çok memnunum.3 mt. olanından şaşma ama.Tek dezavantajı,2 parça olduğu için arabanın bagajına sığmıyor,arka koltuğa koymak zorundasın.Senin için benim tavsiyem,Okuma V-System 3.00 mt. 10-40 gr atarlı spin kamış. Bir de hafif bir atçek makine.gün gelecek 2 saat et-çek yapacaksın,hafif takım olmalı ki seni yormasın.Aksi taktir de kas yapman gerekebilir.
Şimal, Fotoğraf için teşekkürler.Bahsettiğin malzeme yuvarlak içine aldığım sanırım.Orjinal adı rapala klipsi diye geçer.Rapala bağı atmak yerine bu klips çok pratik olarak kullanılır ve sahtenin aksiyonunu bozmaz. Uploaded with ImageShack.us
Yok abi, yanlış anlamışın köpüğün üzerindeki ufak olan, rapala için çok büyük olur dediğin, resimdeki bildiğin istavrit çaparisi, işaretlemiş olduğunda kurşunu bağladığımız fırdöndü
inşallah,kısmet diyelim varsa mırmır alırım. ben artık mırmır için 1 merdiven yukarı çıktım en azından 3 kere gittim.toplamda 10 adet yakaladım. ama lüfer -karagöz-eşkına hala kocaman sıffffııırrrrr.
Herkes amatöre ruhsat ve yeni kanun taslağıyla oyalanırken, kapalı kapılar ardından, lüfer, istavrit, hamsi ve sardalyaya idam fermanı çıktı. Ticari avcılığı düzenleyen 3/1 tebliğde değişiklik yapıldı ve genel av içinde izin verilen limit altı boydaki balık miktarı, ağırlıkça %15'e yükseltildi. Bazı dostlarımız bunun sayıca yüzde 50'ye denk geldiğini hesapladı. Buyurun, okuyun ve forumlarda yakınmak yerine bir imza ile olsun destek verin. Denizler hiç kimsenin malı değildir, herkesindir. Resmî Gazete Sayı : 28826 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 3/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/65)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/60) MADDE 1 – 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (Tebliğ No:2012/65)’in 17 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(2) Avlanabilir asgari boyları ve ağırlıkları belirtilen türlerden; hamsi, sardalya, istavrit ve lüferde ağırlıkça %15, diğer su ürünlerine ise ağırlıkça %5 oranında küçük boylara istisna tanınır. Bu istisnanın tespiti, kontrol edilen ürün miktarı üzerinden yapılır.” MADDE 2 – Aynı Tebliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “c) Bu türleri (b) bendi kapsamında 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasındaki dönemde avlayacak balıkçı gemileri için ek-2’de yer alan avcılık "İzin Belgesi"nin alınması ve avlanan ürünlerin ek-5’te belirtilen yerlerden karaya çıkarılması zorunludur. Bakanlıkça, bu yerlere ilave karaya çıkış noktaları belirlenebilir.” MADDE 3 – Aynı Tebliğin ekinde yer alan ek-8, ekteki şekilde değiştirilmiştir. MADDE 4 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 5 – Bu Tebliğ hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.
Şimal kardeşim,o bildiğimiz fırdöndü yav ,neyse,o amaçlı kullanılacak daha farklı malzemelerde var,onlardan kullanırız.Atış yaparken normal olarak savuruyorsunuz değilmi farklı bir aksiyon hareket varmı.