Kac adet olta makinesine sahipsiniz?

Konu, 'Makineler' kısmında mehmetc tarafından paylaşıldı.

?

Sahip oldugunuz olta makinesi adedi?

1. Bir adet var hep onu kullanirim..

4,4%
  2. 1-3

26,3%
  3. 3-6

32,1%
  4. 6-10

28,5%
  5. Hatirlayamayacak kadar cok..

8,8%
  1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Ben daha bu işte yeni sayılırım takım taklavat başlangıç olarak 100 tl civarı bir set kurdum kendime. Onu bile 50 tl dedim eşime. Siz yanmışsınız:D

2. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Bu nedir arkadaşlar milletvekili malvarlığı beyanımı:)

Herkesin oltası makinesi sahtesi inşallah en güzel ve en iyi trofeleri tutar.

Fikirlere,yapılan yotrumlara saygım sonsuz ama hoş görün gereksiz gördüm.gövde gözterisi gibi olmuş....

Beni yanlış anlamayın......

3. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    valla konuya bakınca çok fazla para harcayanlardanım konuyu açınca kendime kızacam die düşündüm ama değilmiş tek deli ben değilmişim :)

alabalık için
    makina;

spro do 605 2 adet
    okuma trio 30

kamış;
    shakespeare ugly stik 210 2 adet
    spro prion power 210

sazan

kamış;

LINEAEFFE S-CURVE 10 KILOS 3,90 MT CARP 3 LBS 4 adet
    carbolino wildie 3.90 3 adet üstüne kamış görmedim kesinlikle favorim bi arkadaşımdan zorla aldım :)

makina;

Fox Stratos FS7000E Carp Reel 4 adet

tabi daha saymadığım rahat bi 10 adet kamışla 6 7 tane daha makinam var onlar çok beyenmediğim için yazmadım çokta anlam ifade etmiyor

4. korsann52

korsann52 cemil

Mert gercekten bunlarin hepsine sahipmisin? Imrendirdin beni.Bnde cok para harciyorum bu ise diye bazen kafaya takiyordum rahatlattin beni (ciddiyim saka deil).Ayrica 1 senedir düsünüyorum stella makina edinmeyi hanimdan tirsiyorum sende maasallah sadece stella makinalarla orta halli bi araba alirsin.Allah en güzel avlarda kullanmayi nasip etsin.Ya almisken bir de fox stratos ve penn atlantis de al ve bu ise noktayi koy. saygilar.(senin iki kusak cocuk torun yasadi valla)

5. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Katılıyorum, ama yeni shımano makinası ile veya okuma surf kamışı ile övünmeyecek pek kişi tanımıyorum :) balığa giderken o takımı açıp şöyle bi baksa dahi koltukları kabarır lakin hiç bir balık bu takım shımano bu sahte rapala diye atlamaz :D

Elinin altındaki ürünün değerini bilen insan,onun nasıl işler başaracağını bilir ve o takıma ihanet etmez , örneğin elinizde shımano dan kurulmuş bir spin takım var kamış atarı 10-30 makina 40lık siz şimdi kalkıp okuma sea spin (20-40)alıp okuma trio 40lık makina ile takım yaparsanız bu gereksiz bir takıntıdan öteye geçmez ikiside aynı özelliklerde 2 farklı takım hediye değilse ne gereği var:confused:

Evet bu bir tutkudur,bu bir aşktır balığa gitmek te balığa gitmeden önce hazırlık yapmak da başlı başına bir zevktir.Fakat unutulmamalı ki Türkiye'de bizim satın aldığımız o jigging malzemeleriyle 2 ay geçinen aileler var.Biz değilmiydik komşun açken tok yatılmaz diyen.Peki elimizde varolan bir takım varken aynı özelliklerdeki başka bir takım yaratmak gereksiz bir takıntı değildir de nedir?

Belki fazladan alacağınız 300 liralık bir spin takım,dar gelirli bir üniversite öğrencisine burs olarak yansıyabilirdi (devlet bursları inanın bundan fazla değil)
    Belki alacağınız jigging master marka kamış ile 2 ailenin 1 aylık erzak ihtiyacını karşılayabilirdiniz.

Şimdi soruyorum size,hangisi sizi daha çok mutlu ederdi yeni takımınızı sahilde açarken duyduğunuz mutluluk mu? Yoksa asgari ücretle 2 çocuğunu okula göndermeye çalışan babanın yüzündeki mağrur tebessüm mü?

Beni yalnış anlamayın lütfen ama bazen etrafımızdaki olan bitenlere o kadar da iyi bakamıyoruz değil mi ?

6. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Arkadaşlar hiç bu kadar cihazı bir arada görmedim.

Yazıyla değilde topluca bir fotoğraf koyarmısınız.
    Merak ettim şimdi...

.

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Arkadaşlar.
    Madem bu kadar geniş bir malzeme sahiplik listesi var.
    Diğer arkadaşlarımızında bilgilerinden faydalanması için
    neden sahip olduğunuz malzemeler hakkında yorum yaparak
    bu kütüphanenin dahada genişlemesi için katkıda bulunmuyorsunuz?
    Unutmayınız ki bilginin zekatı paylaşmaktır.
    Haydin bakalım hep beraber canlandıralım şu kütüphanemizi...

Ekipmanlar Bölümü Dahada Geliştirilebilinir mi
    http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=27729

.

8. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

:D:D:D mehmet abi bede nerdeyse senin durumundayım evde annemden babamdan saklıyorum hatta eve bile götüremiyorum annanemin evinde bi kısmını dayımın evinde muhafaza ediyorum hepsini aynı yere toplayınca :D çok görünüyor göze batıyor sadece 9 adet makina sayısını bilmediğim kadar kasnak 6-7 tane kamış.;) artık elimde yeni bişey gördülermi ya daymın diyorum yada onu çok eskiden almıştım hiç kullanamadım diyorum :D :D yapacak bişey yok

9. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sevgili dostlarım,acizane 20 kamış 18 makinam var hepsinin marka ve modellerini yazmaya üşendiğimden böyle kabul ediniz lütfen.Kocaelinin malzeme arızalısı ben sanıyordum ama Sn.Mert bey benden daha vahim hastadır kefilim dostlar.Sn.Violinist Deniz bey de aynı bizim sınıftandır.
    Sn.Mert bey lütfen beni bağışlayınız,saygı ve sevgilerimle.

Son düzenleme: 5 Mayıs 2011
  10. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Sevgili kardeşim haklısın ama okadar çok şey varki bu yersiz olur şimdi.Olayın bu boytuda var ama Kimseye birşey diyemezsin.Adam çalışır kazanır 100 tl likte makina alır 2000 tl likte.Hir birşey diyemezssin.Bu keyiftir zevktir.

Benim anlatmaya çalıştığım bu değil.Ama sonuna kadar haklısın.

Keyiftir zevktir karışamazsın.Ben sadece şunum var bunum var gibisinden durumların hoşuma gitmediğini belirttim.

Mesela malzemelerden şundan bundan var olacağına.Şu makina şu devirde ,şu draglı falan gibi olsa millet daha bilgilenir daha saglıklı harcama yapar......

11. kıyı gezgini

kıyı gezgini ercanertürk

Favori Kamış:
    gold fısh dolphın 4.20
    Favori Makine:
    okuma espına el-80
    En İyi Avı:
    lüfer
    çooooook eskiden denizlerimizde balık varken veee bu kadar kamış makina ekipman yooookken insanlar balık tutmaktan malzeme almaya ihtiyacları yoktu zaten malzeme deyoktu el oltaları ile gayet zevkli balık tutuyorlardı bizler şimdiki zaman da balık bulamadığımız zamanlar soluğu malzeme satan dükanlarda alıyoruz can sıkıtısından o makina güzel bu makina daha güzel al maşşşallah bizim ki balık tutma astalığndan çooook malzeme alma hastalığı olmuş bedede 4 adet srf kamış 1 adet sprng kamış 1 adet normal kamı ve bunlara uygun makinalar var almayı düşündüğüm parçalı surf kamış ta var yanı sizin anlıyacanız bu bizde takıntı olmuş işimiz çooooook zor tiyaki olmuşuz

12. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Evet abi,bende zaten farklı bi konuda fikrimi sunmak istemiştim, zaten yukarıda da bunun ayrı bi zevk olduğunu belirttim sizinde söylediklerinizi doğru buldum ve katıldığımı belirttim.Benim hayat görüşüme uygun olmadığını söylemek isterim sadece yani ben 2 tane araba alacağıma 1 arabaya sahip olur diğer arabanın ücretini daha gerekli gördüğüm yerlere harcamaya özen gösteririm gösteriş olarak söylemekten ziyade hayat görüşümü açıklamak için böyle bir örneğe başvurdum ki zaten 2 araba değil 1 araba dahi alamıyorum şuan :) ama elimden geldiğince bunu savunurum ve uygulamaya çalışırım.Bence 2 elmaya sahip olmaktansa bir başkasını 1 elma sahibi yapmak çok daha güzel ve zevkli benim için bu konuda kimseye de dayatma yapmak doğru değil tabi ki herkesin kendi zevki.

13. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

düşüncenize katılıyorum olayın farklı bir boyutu ama kimsenin 6-7yaşındaki cocuklar gibi senin makinan - ebnim maknamın gibisinden diyolaklara girmez . :D Marka model vermek luzum suz olmuş o ayrı bir mevzu ama güzel ve ince düşünmüşsünüz

14. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu inceliği anladığın için teşekkür ederim...

Marka model yazınca teknik bilgide olsaymış daha iyi olurmuş.Hem tüm dostlara bilgi olurdu.Sağlıklı alışveriş yapılır hemde:)

Yoksa kime düşmüş miletin kullandığı malzemeye laf etmek:)

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tarkan bence ekipmanlar bölümü biraz geride kalmis,simdilerde daha degisik modelleri var malzeme üreticilerinin...

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bazı konular lastik gibidir , çektikçe uzar gider , ama bu tür ortamlarda eninde sonunda kopar ve unutulur, tecrübe ile sabittir.;) :)

Aslında Önemli olan :

Kaç tane oltaya sahip olduğumuz değil ,
    Kaç tane dostumuz ile balıga gittiğimiz?
    Sagımızda ve solumuzda kaç kişinin oldugu?:rolleyes: :) :) :)

17. OMMG

OMMG OKAN

:) :) :) :) :)

18. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Yine aynı konu hep aynı konu :) Yahu bırakın insanlar istediği şeye istediği parayı versinler. Duygu sömürüsü yapıp pahalı ekipman kullananlara vicdan azabı çektirmek gibi bir niyetimiz yoktur umuyorum. İş oraya gelecekse 150 gr lık bir kurşun alacağınıza bir ekmek alıp bir açı doyurabilirsiniz. Misinaya vereceğiniz parayla bir yoksula 1 öğün yemek yedirirsiniz vs. Hatta komple bütün hobilerimizi bırakalım onlara vereceğimiz paralarla hayır işleyelim. hayır işlemek düşenlere yardımcı olmak bizim işimiz değildir demiyorum fakat bu aslen devletin sorumluluğudur, amatör balıkçının değil.

Stella'ları boy boy, twinpower'ları 3'er 5'er listeleyen bir arkadaş vardı sorumu cevaplamadı. Herhalde dükkanındaki stok listesini yazmış :)

19. OMMG

OMMG OKAN

:rolleyes: :D :D :D hihi

20. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    ...............Arkadaslar katilimlariniz icin cok tesekkurler, kendi adima konunun amacina ulastigini dusunuyorum, gerekli istatistiki bilgiler isiginda yalniz olmadigimi gormek beni nasil rahatlatti anlatamam :D gecmis yillara bakinca bir tahta parcasina sarili misinanin kac mm oldugunu bile bilmedigimiz oltalarla balik avliyorduk... samandiramiz bile sarap sisesinden olurdu, xxx marka model igne ver demezdik, organizerden isimizi gorecek igneleri alir cikardik... zaman o kadar degisti ki ister istemez bizde kapildik bu ruzgara ama ben sikayetci degilim. Cunku bu durum gosteriyor ki hepimiz doga insaniyiz, dogayi seviyoruz ve baliklarla bir kac saat gecirebilmek icin bu malzemeleri almaktan cekinmiyoruz, aramizda aylik aldigi paranin ucte birini bu malzemelere yatiranlar oldugunu bile dusunuyorum ama hafta sonlari baska bir ugrasin yoksa, gece hayatin yoksa, o bar senin bu bar benim, o cafe senin bu cafe benim mekan mekan gezmiyorsan bence hicbir sakincasi yok. :)

.............Selim agbi koleksiyonunu takip ediyordum ama bu kadar oldugunu bilmiyordum :) sanirim forumda basi sen cekiyor gozukuyorsun :D

........Muharremcim ve Alikemalcim soyle bir yaklasimda bulunabiliriz belki; marka-model seklinde yorum da bulunan arkadaslarimizin mesajlari sayesinde artik o malzemeler hakkinda satin alma durumuna gecersek, interneti arastirmak yerine dogrudan kullanan kisiye ulasip bilgi alabiliriz... Ismail koksal agbimiz de Mert beyin bu malzemelere sahip oldugunu taniyan biri olarak soylemis zaten bence bu sekilde faydalida olmus aksine. :)

Hic sorma Alikemalcim :) acinacak halimize guluyoruz iste :D bisey degil adim eskici mehmete cikacak ondan korkuyorum :eek:

Muvaffak agbicim, en iyi ve hayirli dost baliklardir ;) cunku siz zor zamaninizdada olsaniz, iyi zamaninizdada olsaniz size sirtini cevirmeyen tek canlidir bu evrende, oltaniza takacaginiz bir parca ekmege bile cekinmeden gelirler, sizin kim oldugunuz bile onemli degildir onlar icin, cebinde trilyonlar olan biriyle kurus olan biri gibi bir ayrimda yapmazlar, yemek yiyecek paraniz bile olmaz gun gelir belkide ama onlar yine size sirtini cevirmez. Konu disi oldu ama anlayan anladi herhalde, paylasmak istedim :)