turna için kurumaya başlamış çayda elimde 30m misina ucunda bir kaşık ile at çek yapıyorum. attım attım derken elimdeki misina birden gerildi. belli ki ucunda bir pehlivan diğer tarafında ben. başladık güreşmeye. bir o çekiyor bir ben. ve göründü bizim pehlivan. yaklaşık 50 cm lik bişey. benim o gün aceleyle attığım düğüm aklıma geldi birden. zorlamaya başladı sanki pehlivan bunu anladı mı ne? gerildi gerildi gerildi benim misina ve birden bir boşlama. 3 m önümden hızla geçti selamını da vererek ağzında kaşıkla bizim pehlivan. ben elimdeki boş misinayı toplarken pehlivanı düşündüm birden ne yapar ağzındaki kocaman kaşık ve 3 lü kancayla... birkaç gün sonra bir arkadaşımın haberiyle biraz olsun rahatladım. bizim pehlivan bir başka oltayla kendini tavalara salmış ve ağzındaki kanca geldi bana tekrar yeni pehlivanlarla güreşmek için...
Namık abi bende kasnağa sarılı misina ile ucunda sahte at çek yaptım hatta malzemeleri aldığım usta sağolsun bana küsbede vermişti denizde kullanmak için : acemilik işte
Acemi malzemeci dedinizde aklıma geldi. Baraja gideceğiz ali 45 le bigün. Alide araba var o zaman bende yok. Ona dedik ki, git bize 1 kilo küspe al kalabalığız, yedekte olsun dedik. Ali 45 yarım saat sonra elinde bir çuvalla geldi. Kilosunun 0,30 ytl olduğunu görünce utanıp yarım çuval almış. Almışda nasıl küspe almış. İneklere yem diye verilen toz halindeki küspeden almış. Tabii biz gülmekten krize girdik. Hangi akılla bunu aldın deyincede verdiği cevap şu oldu. Nebileyim siz bunu barajın suyuna sepeleyip balıkları çekmek için yapacağınızı düşündüm. Çok balık çıksın diyede yarım çuval aldım diye cevap verdi. Ali45 den bir anıı. Paylaşmak istedim.
yok arkadaşlar şaka falan değil gayet ciddiyim. Yaşanmış bi olaydır bu. Organizasyonda bilfiil kendisine anlattırabilirsiniz. Ama serdarcım o eski ali kalmadı artık. Tam erdi o artık. Rahat rahat git sen balığa onunla...
Oda güzelmiş icemaster ama eksikleri tamamlayalım. Babadan klma 10 tane ev olsun ki kiraya verip geçinelim. Kayın pederden kalma yazlık denize sıfır olsunki alacağımız tekneyi önüne bağlayalım değil mi. Böyle olursa işsiz kalamaya bende razıyım.