Arkadaşlar 6 7 gündür gidiyorum toplam 6 tane kefal anca tutabildim her gittiğimde de en az 5 6 saat kalıyorum nerede yanlış yapıyorum biri bilgilendirebilir mi?
Yanlış birşey yok kısmetın o . kendını gide gide geliştirceksin avlak falan değiş ama kısmetin neyse odur
Bunu söylemen çok iyi oldu kadir abi o kadar gittim bakıyorum kocaman kefaller kıyıda iğneden ekmek yiyor ama takılmıyor acaba neyi yanlış yaptım diye düşünüyorum direk kaç gündür. Bir kıbrıs takımının mantarına ekmek sarıp iğneleri üstüne saplıyorum Bir kıbrıs takımının iğnelerini serbest bırakıp tek tek ekmek içi takıyorum Birde bu 3 lü siyah iğneler var onları kullanıyorum bunların hangisi daha etkilidir.
Anıl merhaba Kadıköy bölgesinde kefalden başka balıklarda var, ben daha önce balık tuttuğum yerleri sana tarif edeyim bir şansını dene derim. Haldun taner sahnesin arkasında ve vapur iskelesinin diğer tarafında ilk büfeyi geçince (yani iki yerin arası 100 mt) güzel zargana yapar aynı yerlerden gümüş balığı ve kefalde alabilirsin, hala yapıyor mu bilmiyorum ama ido arkası mendirek tarafında kırlangıç yapıyor, tabi mevsiminde ( Bu yerleri bir araştır derim hatta vaktin varsa denemeni öneririm, şansın bol olsun.
Orası aklımdaydı her defasında haydarpaşa ya gidiyorum fakat sabahtan akşama kadar anca 2 tane tutabiliyorum kefal kaynadığı halde sürekli ekmek dağılıyor yada yiyorlar kıbrısı mantara dolamadan saçaklı olarak atıyorum bu sefer mekanım dediğiniz yer olacak birde orada deniyeceğim teşekkürler.
Birde benim dediğim şekilde yapmanı önereyim. Balıkları canlı tutmak için denize sarkıtılan sepetlerin içine bolca ekmek koy bayatta olsun tazede bayatlar dağılacağı için sepetin etrafındaki balıkları cezbedecektir. Yalnız sepet bu şekilde dalmaz içerisinede ayrıca ağır kurşunlarla beslemeyi unutma dibe batması için. Yapacağın klasik 2'li yada 3'lü izmarit yemli takımı gibi yalnız sağlam köstekli bedenli takım yapman/alman gerekecek. Galata köprüsünde satılan kurtlar vardır onlardan temin et ve bu takıma tak. Bulamazsan Uskumruları balıkçılar temizleyip iç organ ve kafalarını atarlar onunlada olur ama en iyi sonucu kurt ile alırsın. Sepet yaklaşık merada kefal varsa yarım saatte etrafında doluşurlar sarkıttığın takımla at çek yaparsın imkanın varsa denemeni öneririm.
Çok güzel fikir bugün öğleden sonra deniyeceğim peki ben kefallere oltamı atmadan suya çeyrek ekmek veriyorum bunu yapmam doğrumu balıklar doyduktan sora benim oltama gelirmi ki birde bazılarını görüyorum 500 750 gr. arası geliyor iğneye kafa atıp ekmeği düşürüyor
Malesef yer değiştirdim denilenlerin hepsini yaptım ama balık olduğu halde tutamıyorum öğlen 1 den aksam 7 ye kadar anca 2 tane tutabildim birde şöyle birşey var yaklaşık 4 5 cm 8 parça ekmek atıyorum en ufağı 20 cm içlerinde 30 cm den fazla olanı bile var geliyor ekmekleri yiyor oltamı atıyorum ekmek tam iğnenin ucunda emek bitiyor iğneye takılmıyor defalarca oldu bu nasıl böyle bir şanssızlık olabilir anlamış değilim
İğne numaralarını biliyor musun peki? Belki iğneler büyük geliyordur, en fazla 4-5 numara olsun iğnelerin, daha büyükleri ile tutamazsın. Çoğu zaman bizim de balıktan boş döndüğümüz oluyor, bence tutamıyorum kısmını bir tarafa bırak, belki de içindeki bu hırstan vazgeçince yaptığın hatayı bulup düzeltme imkanın olur. Bir tiyo daha, ben taş fırın ekmeği kullanırım Kefal avında sütlü ekmekler hemen dağılıyor. Taş fırın ekmeğini sıkıca sararsan 2-3 defa aynı ekmekle atabilirsin. Rast gele.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim iğnelerim 6 numara kendim yapıyorum kıbrıs yapıyorum ve 3 köstekli yapıyorum bugün gittim 3 4 tane tutabildim heralde artık tutamıyorum kısmını geçtim dediğim gibi hırs yaptım baya tutamıyorum yapamıyorum hırsı. 6 numaralı 10 tane iğneye tek tek ekmek takıyorum kıbrısı saçaklı olarak kullanıyorum ekmek de taş fırın kullanmaya başladım oltayı denize atıyorum çay içiyorum sigara içiyorum muabbet ediyorum fazla ilgilenmeyince balık ile kendisi geliyor .) Bugün 2 kutu 6 ve 5 numara iğne aldım ve 25mm beden için misina takımları yapıp yarın yine gideceğim 6 saatte en fazla 4 5 tane tutabildim daha da ilerleyeceğim ***.
Sevindim o zaman. Köstekli takım normal takıma göre daha avcıdır, sirkülerde yasak mı değil mi bilmiyorum ama ben kefal için 15 iğne bağlar atardım atarken. Ekmek de Serçe parmağımdan çok az büyük olurdu. Şimdiki balonun oradan atardık biz de Kefal' e zamanında, o taraf daha iri balık verir benden söylemesi . Hala gözetleme istasyonun oradan olta atanları görüyorum bazen. Ama dip atmak lazım, su üstü için Rüzgarın Lodostan gelmesi lazım o tarafa bir de akyem kullanırsan Kırlangıç balığı da alma ihtimalin çok yüksek olur orada. Gece gidilse Eşkina bile vardır orada ama deneyen yok . Zargana sebil orada zaten, hem iskele gibi canlı gümüş de istemiyor balık.
Merhaba Anıl, her gittiğinde kefal almaya başlamışsın artık, tebrik ederim.Birde bu kefallerin tadı ve nasıl yaptığın hakkında bilgi verebilirmisin? Zira tek sevemediğim balık kefaldir, o yüzden tutmakla hiç uğraşmadım, kaza ile gelenleride hep saldım. Ayrıca Sabrinin dediği gibi Moda burnunu denemeni tavsiye ederim, tabiki kefal takımı ile değil, mantarlı lüfer takımı ve taze istavrit bulundur yanında
Öner abi deneyen yok demişsin ama hepsini deniyeceğim balonun oraya 10 dk haydarpaşaya 5 dk mesafem var yürüyerek. Balonun orada istavrit kaynıyormuş kefal yokmuş ben şuan haydarpaşanın akıntılı olan bi yeri var kara trenin ordaki çay bahçesi ile vapur iskelesinin tam ortasından atıyorum vallahi 30 cm den büyük balıklar görüyorum ekmeye bi kafa atıyor birdaha defalarca atıp ekmeği düşürüyor kefale salak diyorlar ama istavritten izmaritten daha akıllı.
Yok abi haydarpaşa da değil istavrit balonun orada. Eniştemin haydarpaşada teknesi var o daha iyi bilir oraları geçen bi yere götürdü kıbrıs takımım ve şamandıra birden tamamen batı çekmeye çalışırken makinanın o sarmak için tuttuğum kolu koptu sora elimle çekmek zoruna kaldım daha sonrada takım koptu yaklaşık 3 kilo birşeydi en az kimi lüfer dedi kimi kefal dedi ama kefal o kadar ağır olmaz heralde.
Abilerim kardeşlerim artık hiç bir sorunum kalmadı avlak yerimi değiştirdim kadıköy vapur iskelesinin oradayım mussad ın 5 numara siyah iğnelerinden kullanıyorum 1 takımı 3 köstekli olarak dip atıyorum diğerinide saçaklı olarak kıbrıs atıyorum en son avımda yaklaşık 30 40 cm arası 4 kefal 20 30 cm arası 5 kefal ve 10 15 tane istavrit tuttum.
Kadıköyden başka istanbulda bolca kefali nerede avlayabilirim unkapanı avcılar haliç diye tahmin ediyorum.
Teşekkürler birisi de beşiktaş vapur iskelesini tercih etmişti bostancıdan sonrada oraya gideceğim avcılar istikametinde de iyi kefal varmış o tarafları bilen bir arkadaş var mı avrupa anadolu farketmez balık olsun yeter.