Teşekkür ederim sabri abicim güzel dileklerin için iri iri kefalleri bulduğum yerde affetmeyeceğim artık sabır işini hallettim iğnesi misinası hangisini kullanmam gerekiyor öğrendim artık tek sıkıntı balıkta Kadıköy vapur iskelesi ile haydarpaşa arasında kararsızım ama istanbul da şurda çok kefal var sürü halinde desin birisi her yere giderim o duruma geldim. 5 gündür gitmiyorum balığa hala bi tercih yapamadım
Anıl, anasayfada sağ üst köşede "tebliğ 3/2" diye bir bölüm var, gerekli bilgileri ordan alabilirsin.Yani herkeskafasının estiğince balık tutamaz. Senin ilgilendiğin kefal için limit; minimum 20 cm. boyunda ve toplamda günlük 5 kg.'yi geçemezsin. Ayrıca geçen kefallerle ilgili bir soru sormuştum sana ama cevabını alamadım
Kadıköyde tanıdığım bir balıkçı daha var oda kefale atıyor bi gün yaklaşıp eğer kefali yiyeceksen bir kaba koy hepsini sonra üstüne sirke dök sirkeli suda beklet 2 3 saat pullarını ve içindekileri kussun daha sonra pişir ye demişti o şekil yapmamı söyledi fakat hiç tadına bakmadım kaçtane tutuyorsam orada biri varsa benden başka onlara veriyorum veya geri bırakıyorum benim maksadım oltama balık gelsin balıkla uğraşayım. Balık avlama kurallarınıda yeni duydum bir çok kişi 5 kilodan fazla balık alıyor çok gördüm bu kural nerden nasıl gelmiş bilmem ama ben 5 kg tutamadım henüz boy olarak da 20 cm den büyüktür tahminimce.
Bilgilendirme için teşekkürler Anıl Bizim derdimiz ve mücadelemizde kurallara uymadan avlanan, denizden her çıkanı kısmetiymiş gibi gören, yavru veya yumurtalı farketmeksizin kovasına atan torbacılarla olmuştur. Son olarak bir sorum olacak, balık hiç mi yemiyorsun yoksa sadece kefali mi yemiyorsun anlamadım.O kadar uğraş verdikten sonra insan taze taze akşam sofrasında tadına bakmak istemez mi? :hungry:
İsa abi ben amatör olduğun halde yavru balığı kümesime sokmam nerde kaldı alıp götüreceğim o olaya siz profesyoneller de şarşısınız ben de amatör bir balıkçı olarak karşıyım. Forumda aldığım balıklara 15 20 cm arası 20 30 cm arası diyordum 15 20 dediğim göz kararı en düşüğünü söylüyorum emin olamadığım için ama bundan sonra metre veya 30 cm lik cetvel taşıyacağım 10 saatimi veriyorum 5 balık tutuyorum 3 saatte 5 balık tutuyorum geri kalan 7 saatbelki gelir diye bekliyorum isyanım buna Balık yemiyorum evet sadece palamut seviyorum onun da mangalını seviyorum ama he birde dardenel ton çok seviyorum
Duyarlılığın için teşekkürler Anıl kardeşim, önemli olan çok balık yakalamak değil, nitelikli ve keyifli avlar yapmak zaten Ayrıca profesyonelik falan yok bizde, yanlış anlaşılmasın, sadece iyi bir amatör balıkçı olmaya çalışıyoruz Herşey gönlünce, avların her daim keyifli ve bereketli olsun Anıl, rastgele :thumb:
Saolasın İsa abi tabiki önemli olan keyifli zaman geçirmek tek gidiyorum sürekli artık haydarpaşa garı kapandı gelen giden pek yok en büyük keyfim balık tutarken mp3 ile şarkı dinlemek sigara kahve içmek birde gelen 5 10 kişinin sorularına cevap vermek birde tuttuğum balıkları kedilerden önce oltadan almak geçenlerde birtanesi balığı alcam diye denize düştü 2 metre yükseklik vardı tırmanamadı diye denize atlamak zorunda kaldım bu durumlar olmadığı sürece hayet keyifli.
İsa abi benimde sana bir sorum olacak ben burası bana yakın diye kefal avlıyorum birde istavrit izmarit gibi balıklardan daha güçlü olduğu için sen ne tutmamı önerirsin rapala veya 10 lu çapari ile palamut veya rapala ile levrek boğazda bunlar olabilir mi. O balıkların nasıl yakalanması gerekiyor ne yapılması hangi takım kullanılması gerekiyor bilmiyorum ama öğrenirim.
Bu gece 11 de balığa gideceğim kadıköy vapur iskelesine sabah 6 ya kadar orada kalacağım sizce gece av olur mu.
Hiç tavsiye etmem Anıl, hem balık verimsiz olur, hemde gecenin ilerleyen saatlerinde, sarhoş tinerci ve her türlü insanla karşılaşman mümkün olur.Kafaları yerinde olmayan bu insanlardan uzak durmanı ve hiç bir yerde yanında arkadaşların olmadan sabahlamamanı tavsiye ederim.
Abi tek gitmeyeceğim yanımda 2 abim de olacak orada tanıdığım esnaf da bol her gittiğimde mahallemden en az 10 15 kişi giriyorum orada yeldeğirmeninde oturuyorum oraya mesafem 5 dakika ıslık çalsam tüm mahalle orada toplanır ))) Düşüncen için teşekkürler Abi.
İsa abi dediğin gibi gece verimsiz balık vurması bile nadir dün gece 12 den sonra 2 3 saat takıldım sonra eve döndüm arkadaşlar gece 12 den öğlene kadar 10 tane iri kefal almışlar ama sabah 7 den sonra en iyisi sabah 6 dan sonra sallandırmak.
Kadıköyden sıkılmıştım sürekli atıp bekliyorsun o da gelirse karaköyde yeni bir yer keşfettim yasak olmasına rağmen kurduğum muabbet yasakları kaldırdı saat 2 ye kadar karaköyde köprü altında oyalandım ama ufakcık istavritler ( kraça ) sürekli çekiyorum 3 4 tane çektiğimide tekrar bırakıyorum saat 2 den aksam 7 ye kadar 9 tane 20 cm den büyük ( ölçtüm ) kefal alabildiM oda oyalana oyalana 9 tane yakaladım ama tam kıyıya çekerken de 7 tane kaçırdım kısmetimiz değilmiş. Bu olay baya iştahlandırdı beni ve şimdi yeni daha güzel ve daha işlevi olan kamış makine beğendim haftaya onu da alacağım yeni av raporlarını da paylaşacağım. YARIN YİNE AYNI YERDEYİM BU SEFER SABAH 8 AKSAM 7