baitcasting mi spinmi baitcasting 1800 lü yıllardan itibaren gelişmeye başlamış bir av metodu dur. canlı yem ve agırlıgı nispeten fazla silikon yemler ile crankbait türü yemlerle yapılır. baitcasting makinalar spin makinalara göre daha dayanıklı saglam imal edilirler. eger sözünü ettiğin kamış casting kamışı ise düşük siluetli baitcast bir makina ile kullanabilirsin. ancak cift fren i kullanmak atışta dogru frenleme yapmak lazım. aksi halde her atışta iç mil dönüşe devam edeceğinden misina yada ip karışacaktır.atışa alıştıktan sonra spin makinayı kullandıgın her yerde kullanmaya başlayabilirsin. ama ciddi ugrastırır.
bilgi icin cok tesekkurler.benim kullandigim 7 parcali alti delikli 30-60 gr atarli 2.40 cm lik teleskp kamisim hangi gruba girer ve buna baitcasting makarasi takabilirmiyim yani bu makaraya uygunmu?diger sorum ise:diyelimki 2.40cm,30-60 gr atar birebir ayni teleskop kamis var ama tek fark biri cok parcali(ornegin 6 diyelim)digeri ise az parcali(ornegin 4 diyelim)bu iki kamis arasindaki delik fakindan ve parca farkindan dogan farklar nelerdir ?birde sozunu ettigin casting kamisin standartlari nelerdir?beni bu konuda bilgilendirirsen sevinirim
Minyatür-portatif Olta Takimi Alman E-Bay'de gezerken gözüme takıldı ve paylaşmak istedim. HongKong'lu bir satıcı minyatür bir olta takımı satıyor. Dolma kalem şeklinde ve kapalı uzunluğu 21 Cm kamış. Dolma kalem kapağını açıp kamışı uzatınca 95 Cmlik bir kamış ortaya çıkıyor.... 1 adet makina veya 1 adet çıkrık makina bu kamışa takılıyor ama bu makinalar avuç içine sığan 3-5 cm boyundalar.Yanına 2 adet misina veriyor adam. Hemen al seçeneği ile 5 Euroya satıyor ama yol parası 20 Euronun üstünde .Toplam maliyet 50 YTL. Benim çok hoşuma gitti.düşünsenize cebinizde olta takımını taşıyorsunuz.Canınız sıkıldı ,inin deniz kenarına alın 1 YTLye çapari ,salın denize İşte linki: http://cgi.ebay.de/Ruten-Minibandsp...8QQihZ011QQcategoryZ56711QQrdZ1QQcmdZViewItem
Önerinizi bekliorum http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=23-26-172400 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=18-BZK-11455-400 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-92480401 Arkadaşlar bu kamışlardan kullanan varmı.? eksi ve artı yönlerini yazabilirmisiniz.? İki adet almayı düşünüyorum.
Alaattin Bey, Bu markaların benzer ürünlerini kullananları gördüm yada kendim kullandım. Arıza verecek kadar elimde kalmadıklarını ve uzun kullanmadığımı belirteyim. Eğer Alba kamışlara 20 YTL verip kullanabildiyseniz bu üçünden kesin memnun kalacaksınız. Her üçü de çapari atmada ve göllerde barajlarda sazanda randımanlı olacaktır. Taşıma sorun olursa kapalı halde kısa olanı, uzun atmaya ihtiyacınız varsa en uzun olanını alabilirsiniz.
Kamışın atarı ? Sayın üstadlar merak ettiğim bir konu üzerine size bir sorum olacak: Şimdi kamışların üzerinde atarı gram olarak verilmektedir mesela 30-50 gr, ama biz tekneden avlanıyoruz diyelim, yani kıyıdan atmayacağız, yine bu kamışın atarına sağdık kalmak gerekirmi, yani bu kamışla 100 gr kurşunu hemen önümüzden suya bıraksak acaba problem olurmu yoksa tekneden de olsa 100 gr kurşun takmak için kamışın atarının en az 100 grammı olması lazım gelir? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sevgili alper tekneden 100 - 200 atarlı kursun kullanmanı tavsiye ederim tabiki bu kullandıgın kursunun ağırlığına göre değiştirebilirsin , örneğin 50 gr ise 50 - 100 atarlı kamış tavsiye ederim ,bu deger dustukce kursun ve balıgı asagıdan çekerken harcıcağın güç artar
alper ustam selamlar bahsettiğin kamışa üstündeki 100 gr kurşunda dahil iri bi balık geldiğini düşünürsek kamışın kırılma riski var sen en iyisi işini garantiye al mutlu abiminde dediği gibi atarı küvvetli bi kamış ile balığını yakalaman daha mantıklı rastgelsin abicim...........
slm kamışlar aslında üzerlerinda yazan değerlerin daha üzerinde kullanılabiliyor. ben 40-90gr atarlı alba kamışı, çinekop avında 100-120gr kurşunla uzun zaman kullandım hiç bir şey olmadı. ayrıca atarı düşük kamışlar daha hassas. tabi ki benim bilgim kısır bir tecrübeden ibaret. yani tedbirli olmakta yine de fayda var.
Hakikaten bolca unicast çatır çatır kırıldı.. Abartmıyorum 7-8 tane en az.. Doğrusu bende TURNAFRESH var ve aldığım günden beri güvenemiyorum, öyle 150 gr ile "haydaa" denecek bir şey hissi vermiyor.. Atarken kamıştan fiyuuv gibi bir ses gelirse, içimden de bir cızırtı yükseliyor aynen, cızzz diye.. Diğer yandan, küçük atarlı kamışa ağır kurşun takıp sarkıtma yaparsanız, tasmalarken ani, sert hareket yaptığınızda vs. kırılma ihtimali olur.. Fakat, kesin değildir. Kamışın aksiyonu önemlidir. Fast action kamışlarda atar düşük olsun, olmasın, çekerken kırma ihtimaliniz yüksektir. Ağır, güçlü bir çekiş için, slow, yani yavaş aksiyonlu kamış tavsiye edilir. Bunlar son hallerini alana kadar yeterince yük kaldırır. Kamışın ucu ile sapı en fazla 90 derece kıvrılmalıdır. Daha fazlası ancak çok özel, pahalı kamışlarda kabul edilebilir.. Bu ilkeye sadık kalırsanız, kamış uzun süre işinizi görür..
Arkadaşlar eski bir konu ama bende geçen hafta sonu ani bir kararla sörf kamışı almaya karar verdim ve Turnafresh 4.20 aldım cengiz balıkçılıktan. Eve gelince altta kalmış barcode li etiketinde çin malı ibaresini gördüm. Kamışı daha hiç kullanmadığım için değiştirebilirim. Bu konuyu tartışan arkadaşlar durumu cengiz balıkçılıkla konuşup inceleyeceklerini söylemişler ve arkası gelmemiş. Acaba son gelişme ne oldu bilgi verebilirmisiniz? Not: İşin ilginci Lineeaffee nin sayfasında Turnafresh diye bir model bulamadım Turna surf var ama Turnafresh yok benmi göremedim yoksa cidden çin malı bir taklitlemi karşıkarşıyayım.
Bir düzeltme yapmak istiyorum. Son mesajımdan sonra Turnafresh i Lineafee kataloğunda buldum ama oradaki resmi incelediğimde. En dış yüzeyin en büyük halkaya yakın kısımda italyan bayrağı logosu varken benim aldığımda bir elmas logosu bulunmakta. Geri kalan kısmı birebir aynı görünüyor. Kullananlardan ve incelemiş olanlardan fikir rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Lineaffee'nin Turnafresh diye bir modeli var. Pack rod olarak geçer. Yani genel amaçlı bir modeldir.. En iyi ihtimal çinde üretilmiş bir lineaeffee kamış olmasıdır. Yani, marka vs. tamam, taklit değil, bunlar çinde üretiliyor.. Bende de var, daha iyilerini çok gördüm ama, verdiğiniz paraya göre makul bir kamış.. Biraz sağır, biraz ağır, o kadar.. 150gr'dan ağır kurşun atmazsanız, memnun kalırsınız sanıyorum..
Serdar üstadım evet buldum bende sonradan. Son mesajımda da dediğim gibi katalog daki resimden farklı olarak italyan bayrağı logosu olan ve italy desing yazan yerde bende elmas logosu ve yine italy desing yazısı var. Cengizdeki arkadaş bana önce oystercast göstermişti sanırım ama turnafresh in birebir aynısıydı neredeyse. Oda kalite olarak aynıdır dedi zaten. Ben eva saplı diye turnafreshi tercih ettim doğrusu. Eğer bir karışıklık eseri çin taklidiyse aldığım değiştiririm hemen diye düşünmüştüm. Sağolsun satıcı arkadaşlar hiç üzmediler beni bu güne kadar diyebilirim. Ama siz benden çok daha tecrübeli ve bilgilisiniz. Siz öyle diyorsanız gönül rahatlığı ile kullanırım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
O oly sırf kamışlarda değil herşeyde var. Evvel zamanında ..rçelik ten fakz almıştık. AF 2000 yazıyordu modeli ve ..rçelik markası amblemi basılıydı üzerinde. Sonra bir tanıdığın işyerinde aynı faksı gördüm marka .eko idi model BF 2000 di ve .eko markası basılıydı. Bu çin mallarında masa telefonlarından tut televizyonlara, kamışlara kadar hep böyle. Hatta aynı model eşantiyon kalemin üzerinde farklı firmalaın basılması yada çakmakların üzerine firma amblemi basılması gibi birşey. Çine gidin, bir fabrikaya lineaffe nin bir kamışını beğenin bunun üzerine benim resmimi basıp 1000tane yolayındeyin anlaşın alın aynı kamışın üstünde sizin resminiz.
Sevgili emre bahsettiğin konuları IT sektöründe sıkça yaşıyoruz yıllardır aslında. Hatta en son aldığım mikro dalgada bile aynı şey oldu kore malı bir .eko marka mikrodalga almışız evde kurunca farkettim Ben balık malzemelerinde henüz yeni olduğumun için mümkün olduğu kadar az hata yapmaya çalışıyorum. Tabii buda sizlerin sayesinde oluyor cidden. Açıklamalar rahatlattı beni doğrusu. Çok teşekkürler
tabi tabiaslında günlük el altında kullandığımız şeyler bunlar, masa telefonları kalvyeler mouseler fırınlar kamışlar kalemler cetveller ataçlar kısacası bir çok şey. O bakımdan için rahat olsun, ayrıca asıl dünyayı kasıp kavuracak olan şu, Çin bir kaç yıla kadar hep kalitesiz mal üretti, ve sevilmedi. Ama artık kaliteyide ucuza yakalama aşamasındalar, işte asıl dünyanın başına yeni yeni bela olmaya başlıyorlar, ekonomik yönden. Bence için rahat olsun güle güle kullan, bende yeni bir makine ve kamış alacağım ama ne alırsam alayım herhalde çin olacak.
Haklısın dostum Tayvan malı bilgisayar donanımlarının piyasayı ele geçirmesi de aynı mantıkla olmuştur zaten. Büyük IT firmaları yıllar önce ucuz iş gücü için tayvana gittiler üretime ama hesaba katmadıkları şey tayvan halkının akıllı olması ve çok kısa süre de işi öğrenip o büyük firmaların başına bela olmalarıydı. Temennin için teşekkür ederim dostum, bende şimdiden almayı planladığın ekipman adına hayırlı olsun güle güle kullan demiş olayım.
Neden bozulsun dostum maksat doğruyu bulmak. Şimdi nerden almıştın diye klasik bir soru sormak isterim sana ben hemen. Samsundan bile almış olsan büyük bir ihtimal İstanbuldan gelen bir maldır. Biz burada made in italy yazanını pek göremiyoruz. Çünkü başka bir forumdada benim gibi düşünen bir arkadaşın dün çin malı diye değiştirmek için aldığı yere gidince tüm lineafee modellerin çin malı olduğunu görüp eski kamışına tekrar kanaat getirdiği yazmaktaydı. Bilgilerin benle birlikte bir çok arkadaşında işine yarıyacaktır emin ol. Sevgiler,
Çin malı olayına takılmayın fazla.Zira dünyada birçek mal (iğneden ipliğe) artık çinde üretiliyor.Tüm büyük firmalar ya çinde fabrika açıyorlar yada bu işi yapan fabrikalarda fason ürettiriyorlar. Tabii kendi kalite ve teknolojileri ile yaptırıyorlar bunu.. Biz bugüne kadar hep Çinin ucuz-kalitesiz mallarını,1 milyoncularda tanıdık ama adamlar çok kalitelide mal üretiyorlar. Eskiler daha sağlamdı,kaliteliydi vs... doğrudur ama globaleşmeninde etkisiyle artık rekabet o kadar sert olduki ,firmalar daha ucuza orta kalite malları ürettiriyorlar....