Kamışlar, surf atçek spin göl alabalık kamışları ve çeşitleri..

Konu, 'Kamışlar' kısmında Yakamoz tarafından paylaşıldı.

1. mors

mors

Favori Kamış:
    Artık bir çok olta malzemesi demeliyim...
    En İyi Avı:
    İSTAVRİT 10 KİLO CİVARI (1985 YILINDA)
    Merhaba arkadaşlar,
    Bu gün Üsküdarda ki Cengiz balıkçılığa uğradım daha önce bahsettiğim 4.20 lik turna fresh kamışım arabamın bagajına sığmadığı için (Kapalı hali 138cm) 3.90 ile değiştirmeye gittim. Ellerinde şu anda 3.90 Turna fresh yoktu ve ben de cellalenip lineaeffe unıcast 4.20 kamışla dükkandan çıktım. Kapalı hali (1.20) Tabii satıcı arkadaşların sonsuz tavsiyeleride çok katkıda bulundu bu kararıma :)
    Esas bahsetmek istediğim konu ise çinmi orjinalmi muhabbetiydi. Dükkandaki sohbetimize göre Türkiyeye gelen tüm lineaeffe kamışları çin malı. Önceki mesajlarımda bahsetmiş olduğum italy desing yazan yerdeki italyan logosu yerine elmas logosunun olmasının sebebi de gümrük problemlerinden dolayıymış. Kısacası Türkiyeye gelen lineaeffe ler çin malı ve artık italy desing yazan logoda italyan bayrağı yerine elmas logosu olacakmış. (Mevcut italyan bayrağı logolular eski mallar) Umarım bahsi geçen marka kamışlardan almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olur bu bilgiler.

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    bende 4 metreligi var model nosu 4004 ve italyan bayragı var kemeraltından almıştım...gayette memnunum. 4 parça ve 4 halkası oldugundan sürtünmesi az
    oluyor ve misina daha rahat çıkıyor.
    sende hayırlı avlarda saglıklı günlerde kullan kardeşim

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Serdarcım zaten normal bir makinanın arkasında kaloma vidası var bir çok kimse bunun ayarının farkında değildir.bunun gevşekliğini senin sopanın esneme ve misina gücüne göre tahmini yaparsın olur biter.. birde gramından fazla kurşun takma. tamamdır.
    ben senelerdir tatlısu kamışlarına halka/porselen ve makina yuvası takarak kafama göre aksiyonlu sopalar yaptım..balık tutuyorum bir gün bile olta kamışı kırmadım..
    korkma birşey olmaz..

4. ilkermalay

ilkermalay balina

bendede bir çin malı makine var bir arkadaşım şahsen kendisi getirdi 7. kata defalarca tuğla çekdim ne bir titreme ne bir sıyırma nede bozulma oldu çoğu arkadaşımızın dediği gibi kaliteli çin mallarıda yok deyil diyeceksiniz neden tuğla çekdin be adam.tanıtım kitabında 1 kiloluk ağırlığı bağlamış çekiyordu bende tuğla bağladım o an elimde o vardı gerçekdende çok kuvetti ama sürekliliği olurmu işde o tartışılır

5. mors

mors

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Valla sayın üstadım en güzeli aslında sizin yaptığınız ezbere bilmeden almak yerine işi bilip yeni şeyler üretmek. Aldığım kamışı biraz önce evde hazırladım yarın için (Makarayı filan taktım..) Açıkçası yakından inceleyince bir sürü hata yine bulunuyor onca para verdiğim kamışta bile. Mesela makina yuvası altında lineaeffe lerde marka sticker i olur benimkinde yapıştırmayı unutmuşlar. :) Kapalıyken takılan ve kamış halkalarını koruyan plastik kafa da süper dandik. İade ettiğiminki daha farklı ve çok daha kaliteli bir malzemeydi, sımsıkı tutuyordu. Eğer orada farketseydim eksikleri, stickeride yapıştırılardı plastik kafa korumasını da kalitelisinden verirlerdi. Bir ara uğrayıp değiştiririm. :)
    Kısacası zaten bu markalı dediğimiz kamışlar bile al takke ver külah olayında nasiplerini fazlasıyla almışlar. Siz bari bilinçli olarak birleştirip, değiştirip üretiyorsunuz. Eminim bizim tonla para saçtıklarımızdan çok daha kullanışlı ve kaliteli olmuşlardır.

Son düzenleme: 30 Mart 2007
  6. mors

mors

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Geçen yaz acemiliği atlatana kadar trakyalı bir satıcının tavsiyesi ile alba beta 60 makara aldım. Makara artık çiziklerden görünmez durumda resmen ama hala saat gibi. Ha bakımını yaptım yapmasına ama yine de iyi dayandı. Hala ilk günkü gibi ne dişlilerde bir kaçırma ne de yalpalama v.s. var. Saat gibi hala maşallah. Sanırım işin doğrusu markaya gitmek değilde. Balık malzemesinin nasıl kaliteli ve sağlam olabileceğini bir an önce üstadlar dan iyice öğrenip ona göre malzeme almak.

7. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Spin Kamişlar (at-çek Için)

Affınıza sığınarak yeni konu açtım.Kamışlar hakkında bir sürü konu olmasına rağmen SPİN kamışlar fazla ele alınmamış.
    Kıyıdan at çek için genelde hepimiz standart yüksek atarlı kamışlarımızı
    kullanıyoruz ama rapala,kaşık , suni yem (silikon) gibi ağırlığı düşük olan ve ek ağırlık olmadan atış yapabileceğimiz 10-40 gr veya 20-50 gr gibi atarı olan teleskopik veya 2 parçalı spin kamışları hakkında bilgisi olan lütfen aydınlatsın.
    sahil kesiminde akıntının olmadığı yerlerde levrek ,sezonunda lüfer ve benzeri balık avında suni yemlerle (rapala,kaşık) yapılacak avlarda kullanılmak üzere ;
    210 veya 240 cm boyunda 10-40 gr veya benzeri atarı olan marka-model önerirmisiniz.Fiyat aralığı olarak 50 YTLye kadar modellerden hangisini önerirsiniz.
    Alırken neye dikkat etmemiz lazım?

8. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Bir kamışın spin kamış olduğunun ilk belirtisi halkalarının çaplarının büyüklüğüdür. Casting tipi kamışlarda bu halkalar fazla sayıda ve daha dardır. Piyasada çok çeşitli kamış var biliyorsun. Benim yavsiye edebileceğim ve kendiminde kullandığı bi kamış olan shaekspear ugly stick dir. Elbette bu konuda çok daha güzel ve faydalı şeyler söyleyecek arkadaşlar vardır.. Özellikle Serdar'ın söyleyecekleri daha belirleyici ve açıklayıcı olacaktır. Fakat bir uyarım olacak. kesinlikle internetten alma bu kamışı. Yani eğer benim dediğim kamışı almayı düşünürsen ve karar verirsen. Çünkü çok pahalı. Bence dükkanlara sorup bizzat bakmata fayda var. Senin için bir kaç link vereuyim. Bu kamış hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.

http://www.shakespeare-fishing.com/products/ugly.shtml
    http://www.shakespeare-fishing.com/products/rods/ugly_2007.shtml

9. MuratReis

MuratReis

Favori Kamış:
    LineaEffe Atlantica ve Daiwa Emcast 5500
    En İyi Avı:
    Lüfer (Tartmadım)
    merhaba arkadaşım aradıgın fiyat aralığın da ve özelliğe sahip kamış var bizzat gördüm yanlış hatırlamıyorsam markası seamaster idi beşiktaş ilkay balıkçılıkta var hatta konusu olmuştu dolgu kamış hızlı aksiyonlu ve fiyatıda 35 ytl idi pazarlık yaparsan daha da ucuza alabilirsin diye tahmin ediyorum elinde başka markalar da olabilir

10. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    senin ugly Stick'in meşhur zaten bu forumda :D
    Linkleri incelerken dikkatimi çekti Ugly stick tatlı su içinmiş.
    Tuzlu su için başka seriler varmış.
    Sen kullanıyormusun denizde?

Zaten Ugly stick alamam en az 100 YTL isterler.
    Ben yarı fiyatlı bir model istiyorum

11. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta

Meşhur olmasına meşhurda daha bir şiftahı yok. Olursa esas olay o zaman olacak:)
    Evet tatlı su için. Ben denizde kullanıyorum. Bir iki defa tuzlu suya girdi. Şu an bir sorun yok. Zaten dönüşte tatlı su ile yıkar ve temizlersen sorun olacağını sanmıyorum. Ben temizlemediğim halde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Aklıma glmişken yıkayayım eve gidince:D )
    Fiyatına gelince ben İzmir'den 70 ytl ye almıştım. Fotoğrafların tarihinden anlayabilirsin ne zaman alındığını. Çok farklı olduğunu sanmıyorum.
    Benim için alırmısın dersen hayır derim. Çünkü bu kamışı senin görerek eline alarak satın almanı isterim. Ha başka yerde bir model beğenirsin bana söylersin o şekilde olur tabiki.

Bence çokda sorun etmemeli bu tür kamışları. Çok daha ucuza belki çok daha iyi kamışlar bulabilirsin. Ben, bende var olan bir kamış olduğu için söyledim yada örnek verdim diyeyim.;)

12. hobbytime

hobbytime

ugly stick -pelistick

bahse konu uzun fiber yapılı kamışın aynısı tr de pelistick london adı ile satılıyor

fiyatı 32-40 ytl civarı hiç tereddüt etmeden alabilirsiniz

http://www.oltatakimi.com/productDetail.php?PRODUCTID=3120240&TAPED=A&INTYPED=specs_3

aynı modelin casting tipi kamışı dır
    spin kamışı daha ucuz ve çok kaliteli

bende bir set var çok memnumum tavsiye ederim.hiç para harcamaya gerek yok çok uygun fiyata çok kaliteli malzeme

şimdi spin kamışında linkini buldum işte bu
    http://www.oltatakimi.com/productDe..._3&PHPSESSID=b636e6c33374090f94f256fbc3391075

Son düzenleme: 4 Nisan 2007
  13. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
  14. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Selamlar ;

Bende kafamı karıştıran bir konuyu sormak istiyorum müsadenizle.Emre kardeşimizin verdiği linkte kamışın atarı olarak 20-40 gr. yazıyor.Bunun anlamı 20-40 gr. kurşunla atım için uygun olduğumudur ? Eğer 20-40 gr. kurşun atımı için uygunsa, sağlam ve güçlü bir kamış olduğu belli olan bu kamışla daha ağır kurşunla atmanın dezavantajı nedir ?

Saygılarımla.

15. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Bunun anlamı rapala gibi hafif seyleri efektif atmaya yarar. agır madde mesela kurşun atarsan en uç kısmı kırılır. max.atarın üstüne cıkma,kamıs dayanmaz.mesela şişme bota fiziksel olarak 10 kişi sığar ama 2-3kişiden fazla taşıyamaz,batar

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Lineaeffe' nin kamışları için çok sağır diyorlar. Yani yemli balıkta oltayı atıp gerip sabitlediğimiz zaman, balığın vuruşunu pek anlayamıyormuşuz.

Turnafresh, olyster, freestyle

bu 3 kamışı kullananlara soruyorum, uç noktanın hassasiyetinden memnunmusunuz ?

Cengizdeki arkadaş freestyle en iyisi demişti.

17. mors

mors

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sevgili Emre,
    Mesela bende Lineaeffe 7 metrelik carbon halkasız kamışı var inanılmaz esnek ve hasas ama gelgelelim kıyıdan atış tarzındaki modellerinin hemen hemen hepsi dediğin gibi sağır modeller. ( Son aldığım unicast de dahil ) Genelde uzak atış için tasarlandıklarından dolayı bu gayet normal aslında. Kıyıdan yemli için açıkçası bende başka markalara bakıyorum. İlk aldığım Albastar carbostar 3.30 luk kamış bile Lineaeffeler den çok daha esnek kamış ama aşırı ağır ve esnek olduğundan dolayı at çek için hiçte uygun değil. Lineaeffe ler genel anlamda kıyıdan uzak atışlara uygun sağır kamışlar. En azından benim kullandığım ve gördüklerim öyle. Mesela Üsküdar da ki Cengiz balıkçılık dan daha önce de silver starın blazer kamışı almıştım. 3 metre, çok hafif, işçiliği çok güzel bir kamış. Alış amacım bagajda kolay taşınabilen fırsat bulunca hem at-çek hem de yemliye kullanabilmek içindi ama inanılmaz sağır bir kamış oda. Mesela mezgit e denediğim de yem yedirmekten başka bir işe yaramadı. Emektar carbostara dönünce mezgitleri alabilmiştim. :) Eğer hafif esnek yemliye uygun iyi bir kamış bulurda yazabilirsen ben de almak istiyorum doğrusu.

18. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Selam Serdar bey,

Ben albastarın leader kamışını kullanıyorum 3metre.
    İleri atış için 3 metre kısa kalıyor. Yazın ve sonbaharda Lüfer için Avlandığımız iskelede genelde arkadaşlarım ve abilerim 3.9 - 4 metre kamış kullanıyorlar ve ben onların attığı mesafeye ulaşamıyorum, gerçi bende yakın atmama rağmen balık alıyorum ama daha uzağa atmak istiyorum. Benim alba kamış hiç sağır değil 100-115-125 kurşun takıp gerdiğim zaman bayağı bir gerebiliyor ucu bayağı esniyor. Ama diğerlerinin kamışları bu kadar esnemiyor.

Bir de şu var tabi balık yeme vurduğu zaman misinamızın esneme payıda çok önemli acaba biz ne kadar daha geç hissediyoruz bu vuruşu. Ben Lineaeffe freestyle 3.90 alıp misina olarak ta dyneema kullanmayı düşünüyorum, dyneema da esneme payı sıfıra yakın olduğundan hatta sıfır olduğundan, kamışın sağırlığı pek önplana çıkmayacktır diye düşünüyorum. Balık vurduğuanda gegin olan dynema esneyemeyerek doğrudan vuruşu kamışa yansıtacaktır. Bu bir çözüm olabilir, dyneemanın da kendine göre handikapları var, oltamızın takılması durumunda çok uğraştırması vs. Ama avlak koşullarına göre ciddi bir çözüm olabilir.

Bir ara lineaeffe kamış alıp en uç kısmını çok hassas bir parçayla değiştirmeyi düşündüm ama bu seferde atarı bozulacak uyumsuz olacak saçma sağan bi şeyde çıkabilir ortaya.

Şöyle olabilir,
    sağır ama iyi bir atış kamışımız var.
    Yemleyip atık, en uc bölümününde ucuna dışarıdan aldığımız hassas ince bir karışlık parçayı evde yaptığımız bir sistemle monte ettik ve bunu atıştan sonra bağlayıp balığı bununla beklemeye başlayabiliriz. Sağırlık problemi böyle aşılabilir belki. Tarifmi anlayan oldumu ?

19. mors

mors

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sevgili Emre,
    Ben albalara sağır demedim zaten. :) Tam tersine bir hayli esnek kamışlar. O yüzden de genelde kıyıdan at çeklere pek uygun değiller bence. Ama Lineaeffeler sağırlar mesela bende 4.20 Lineaeffe unicast kullanıyorum at çek için. Evet oda sağır yemliye hiç gelmiyor. Biraz önce bahsettiğim 3 metrelik silverstar blazer sağır kamışı örgü misinayla da yemliye attım. İnan kamışın ucu hiç kıpırdamıyor. Sadece bir kere tabiri caizse dınnkk diye bir ses duydum kamıştan. Onda da yemi kaptırmıştım. Ne zaman carbostara döndüm makul boyutta mezgitleri alabildim. Mezgit gibi yemi emerek yutan balıklar için örgü misina ve sağır kamış hiç uygun değil, denedim. Ama büyük ve saldırgan bir balık gelirse ne olur bilemiyorum açıkçası. Esneme sıfır olduğu için kamış direk yerinden fırlar sanırım. Mesela ben albastarın carbostarında sufix marka misina kullandım yemlide. Hem misina hem de kamış esnek olduğu için küçük ya da büyük balıkların vuruşlarını çok rahat hissedebildim kamışın ucundan. Hatta hatta küçük vuruşlarda makarayı biraz sararak küçük balıklardan yemimi kaçırma yoluna sık sık gittim. İşin doğrusu esnek kamış ucundan durgun havalarda yeme dadanan yengeçleri bile anlar olmuştum. :) Seninde bahsettiğin gibi bazı arkadaşlar hafif karbon kamışların uçlarını dolgu silikon uçlarla değiştirerek biraz daha hasas olmalarını sağlayabiliyorlar. Gerçi ben yepyeni kamışlarımı bu tip bir modifiye ye tabi tutmak istemiyorum doğrusu. Senin çözümün çok akılcı bence. Bir düzenek düşünüp denemek lazım. Özellikle şu 3 metrelik sağır kamışımın malzemesi kullanması çok keyifli. Senin düşündüğün gibi bir çözülmede sağırlık sorunu giderilebilirse bir nebze, çok hoş bir çözüm olacak en başta benim için.

20. mors

mors

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Aslında buradan öğrendiklerim ve az olan kendi tecrübemle kafamda canlanan kamış çok parçalı ama parçaları kısa olan hafif bir carbon kamış olmalı yemliye. Çünkü parça sayısı artıp parça boyları kısaldıkça kamışın esnekliği de artıyor. İyi bir carbon da olursa ağırlık sorunu da ortadan kalkar kanaatindeyim. Tabii ki bu seferde uzaklara atma sorunu ortaya çıkıyor.