Kamışlar, surf atçek spin göl alabalık kamışları ve çeşitleri..

Konu, 'Kamışlar' kısmında Yakamoz tarafından paylaşıldı.

1. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Dostum ben büyük ihtimalle üsküdardakicengiz balıkçılıktan alıcam. Genel olarak müşteri ilişkileri çok iyi ve lineaeffe nin distribütörü olması lazım. Adamlar sahte falan değil malları herşey taş gibi. Ama insna beşerdir şaşar bende şaşabilirim. ama şaşmadığımı düşünüyorum, ordan alıcam.

2. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dostum ben büyük ihtimalle üsküdardakicengiz balıkçılıktan alıcam. Genel olarak müşteri ilişkileri çok iyi ve lineaeffe nin distribütörü olması lazım. Adamlar sahte falan değil malları herşey taş gibi. Ama insna beşerdir şaşar bende şaşabilirim. ama şaşmadığımı düşünüyorum, ordan alıcam.

3. soda

soda

Favori Kamış:
    F=m.a
    En İyi Avı:
    dolu çapari
    Öncelikle parça sayısı neye yarar:
    Mesela tek parça 4m lik bir kamış düşün, kamışı biraz büktüğünde çok çabuk kırıldığını göreceksin. Ama parçalı bir kamışta, birleşim noktalarında bir miktar dönme olacağından; kamış parçaları daha az eğilmeye maruz kalacak. Buda kamışı dayanıklı yapacak.

Ha dersenki kamış parçalı olsun ama halka niye???
    Misina bu noktalarda yükü kamışa aktarıyor.
    Yine 2 halkalı bir kamış düşün. Halkaların biri başta biri sonda.
    Misinayı çekiyorsun. Kamış yarım çember misali eğildi. Misina nolur?
    Kamışa paralel olmaz, çemberin çapı gibi bir şekil alır. Sen misinaya asıldıkça kamışı iki ucundan bükmeye çalışır, sonunda kamış kırılır.

Parça ve halka sayısı artması bir bakıma dayanım açısından sağlıklı ama, çok fazla parçada kullanım açısından iyi değil. Yani her halkada misina kırılıcak, uzağa atmayı zorlaştırıcak, balık keyfi düşücek yani ;) ;)
    İki yönlü bir olay. Bence olta üreticileri bile az kafa yormamıştır bu işlere..:D :D

Ben mesela kamış alırken, öncelikle kullanıma bakıyorum. Yani çok yer kaplamasın, hafif olsun, keyif alıyım. Sağlamlık için en iyisi üzerinde yazan gramajlara güvenmek, ama çin mallarında gramaj falan tutmuyor tabii...:D

Son düzenleme: 27 Nisan 2007
  4. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Paylaşılan bilgiler için öncelikle çok teşekkürler.Benim de sormak istediğim bir konu var;

Karbon kamışların tehlikelilik oranı nediri? Ben genellikle bulutlu ve yağmurlu havalarda avlanmayı tercih ediyorum kıyıdan.Acaba bununla ilgili bir olay yaşayan ve bilen var mı? Korktuğum için karbon yerine fiber aldım.Fakat onun da kullanımı çok rahat değil,epeyce ağır geliyor.

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Halkalarin adedi ve genel halka genisligi genel olarak iki katagoriye hizmet
    etmek icin ayrilir, Karadan balikcilik ve tekneden balikcilik. Karadan balikcilikta
    atis mesafesini artirma arayisi, mumkun oldugunca az ve genis halkali uzun kamislar dogurdu. Aksi olarak tekneden kullanilan kamislar cok halkali ve dar ceperli halkalari olan kamislardir. (misinayi daha iyi kavrasin diye) Bunun disinda Fly(sinek) Balikciliginda yada esnekligin , hafifligin ve kavrayisin cok gerekli oldugu fly benzeri kamislarda halkalar yaysi goruntu icindedir.
    Her kamis hammaddesi ve niyet edilen tarza gore bir egilme kalitesine ve karekterine sahiptir. Bunu farkli egilme merkezleriyle yapar. Bir kamisin uzerinde pek cok egilme merkezi vardir. Surfcasterlarda bu merkezler mumkun oldugunca az tutulurken (dolayisiyla halkalar), Tekne balikciliginda mumkun oldugunca artirilmistir. Unutmayin agirligin bir kamisa 2m yayilmasiyla, 5 m yayilmasi farklidir. Agirligin bir kamisin ozel agirlik merkezlerine yayilisi cok dengeli olmalidir.Aksi taktirde kamis bu merkezden kirilacaktir.

Son düzenleme: 27 Nisan 2007
  6. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Selamlar ;

Emre kamışı almadıysan senden bir ricam olacak.Bu kamışın 3.50 boyunda olanı varmı, birde bahsettiğin Üsküdar'da ki dükkanda hangi kredi kartlarına taksit yapıyor öğrenebilirmisin ? Sanırım internetten satışları yok.Eğer zahmet olmazsa sana bu bilgileri paylaşırsan çok sevinirim.
    Kamış olarak bunda karar kıldım diyebilirim.Makine olarak Banax çok hoşuma gidiyor ama hem forumda bahsedilen oksitlenme problemi, hemde internetten satış yapan mağazalarda bulunmaması sebebi ile sanırım başka bir ürüne yöneleceğim.

Saygılarımla.

7. aldıgınyer

aldıgın yer bilinenbir yerse muhtemelen taklit degildir. hemen tum markalar çinde imalat yaptırıyor artık. esas olan üzerindeki markanın garanti şartlarına uygun yapılması. eger marka ve logosunda bir falso yoksa çinde italya adına yapılmsıtır.Ve markanın garntisini taşır. İlla kalitesiz diye birşart yok.

Kalitesiz çin mallarını " piyasayı kırmak adına" ithal eden biziz. Yoksa adamlar illa çürük yapmıyorlar. Ancak içime sinmedi dersen başka bir markayla değiştir. Fakat bildigim kadarıyla kimse artık bu tip şeylerin üretimiyle uğraşmayıp çinlilere imal ettiriyor. Yani diger aldıgında çin imalatı çıkabilir.

8. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    CENGİZ BALIKÇILIK
    Eski keresteciler Cad.No:2,
    Tel: (0216) 492 67 34
    Balaban,Üsküdar, İSTANBUL

Buradan istediğin bilgiyi detaylı olarak öğrenebilirsin. (Yardımcı oluyorlar)

9. leopar27

leopar27

Favori Kamış:
    makine,kamış
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 kg

mehmet bey ben de geçenlerde ugly stick in custom graphite 2.40 m 5-25 gr atarlı bir modelini aldım.ancak orjinal mi eğil mi konusunda kararsızım.Satıcıyı da iyi tanıyorum ve ithalatçı firmanın adresini katalogtan verdi.firma izmirde.

fabrikanın da hollanda olduğu söylendi. orjinal olup olmadığını nerden anlayabilirim?

10. alperalg

alperalg

Peki mesela max atar olan 40 gr kullandık. Tuttuğumuz balık 500 gr olursa kamışı kırmaz değil mi? Yani atarken kırılabilir ama çekerken kırılmaz anlamına mı geliyor?
    Şimdiden teşekkürler.

11. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    atarla çeker farklı şeylerdir.
    Öyle olmazsa ancak kraça çekmek gerekirdi bu kamışlarla.
    Zaten aslına bakarsan balığı kamış değil,makina çeker.
    İyi bir kamış varsa sende o zaman makinaya binen yükü,
    kamışada paylaştırabilirsin.Kamışın ucunun ne kadar eğileceği ve kırılma noktasının ne olacağı atarına göre değil,kalitesine bağlıdır.
    500 Grlık balıklar ise çerezdir,bahsettiğim olay çok kilolu balıklar içindir.Tabii balığı kıyıladığın zaman kamışın ucunda havaya kaldırma ,kepçe ile sudan alıp çıkar...

12. alperalg

alperalg

Düşündüğüm gibiymiş teşekkürler.
    Ama kafama takılan bu spin kamışlara monte edilen makinelerin de kafalarının küçük olması aynı zamanda. Demek ki makinenin kendisi küçük olmasına rağmen çekeri fazla. Güzelmiş...
    Bu spinlerden almak istiyorum ama hadi hayırlısı saçma sapan, işime yaramayacak bir şey almam inşallah.:)

13. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Dam'ın var 20 YTLye ,Bende de o var ve yazlıkta sahilden 20-30 metre uzağa atıp-çekiyorum levrek için .Daha yeni aldım zaten ve 1 kez denedim.

14. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Makinaların küçük seçilme mesela 40lık kafa, nedeni hafif olmasıdır.
    Zira spin kamışlar zaten 100-200 gr arasında bir ağırlıktadır.Üstüne 600 gr lık makina takarsan 5-10 at-çekten sonra kolun yorulur.
    O yüzden güçlü ve hafif makinaları takmak gerekir....

15. soda

soda

Favori Kamış:
    F=m.a
    En İyi Avı:
    dolu çapari
    Evet öyle de denebilir. Atarken merkezkaç kuvveti ile gelen bütün yük kamışa biniyor. Çekerken ise bütün yük misina ve makinede.
    Bu sebeple kamışlar atarına göre, misina ve makinalar çekerine göre satılıyor .;) ;)

Bu atarı denen şeye gelince, atarı kamışın rijitliği ile doğru orantılı. Yani kamışın sertliği yada esnekliği de diyebiliriz. Şöyleki; her kamışın esneklik yapabileceği belli bir açı var. Bu açıdan fazla bükerseniz kamış kırılır. Örneğin 100gr max atarlı bir kamışınız var. 100gr takıp fırlattığınızda bu kamışın dayanabileceği sınır eğilmeye sebep oluyor. Yani eğilebileceği en fazla açıda kamışı büküyor.
    Daha fazla ağırlık takıp bu sınırı zorlarsak, kamış limitinden fazla eğileceği için kırılabilir.

Bu yüzden kamışı atarında kullanmak lazım. Çok düşük ağırlık ile kamış esneme yapmaz oltayı uzağa atamazsınız, fazla ağırlıkta fazla esneme yapar kamışı çöpe atarsınız:D :D :D

16. hüseyin.kirez

hüseyin.kirez hüseyin

Favori Kamış:
    karbon kamış. banax sx 3000 makara
    En İyi Avı:
    400 gr sazan
    Tatli Su Ve Göller Için Kamiş Ve Makara önerilerinizi Bekliyorum

merhaba arkadaşlar tatlı sularda ve göllerde çıkan balıklarımız kızılkanat,kaptırga,gömme,kefal ve turna balığı gibi balıkları için tavsiye edebileceğiniz kaliteli ve fiyatı uygun aynı zamanda hafif kamış ve makaralar hakkında bilgi verebilirmisiniz???.bide d.a.m marka çok iyi olduğunu duydum bilgisi olan varsa ve yardım ederse sevinirim.

17. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    en azından bilgim olan markada konuşayım.okur ve aradan elersiniz belki.albanın 12 - 14 ytl civarı 3290 ve 3291 modelleri var.ağır oldukları için sıkıntı yaratıyorlar.makine olarakta herkes banaxı önerdi.şaşmayın derim.damında makineleri var ama nedense geçen limana gittim balıkçılardan çoğu kişi banax al dedi.makinede tercihin olabilir banax.benimkisi önaraştırma sonuçları yoksa kamışı henüz kullanmak nasip olmadı.
    bugün ulaştı elime.:)

18. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Karbon kamışların kapalı ve şimşekli bir ortamda asla kullanılmaması gerekiyormuş.En azından ben öyle yapıyorum. Biryerde okuduğum makaleye göre açık bir yerde olduğumuzdan karbon kamışlar'ın yıldırım çektikleri doğrudur.Böyle olmasa kamışların üzerinde uyarı olmazdı değilmi? Bununla ilgili sanırım Amerikada olacak 1 kişinin yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini okudum. Başkada bir vakaya rastlandığını duymadım, okumadım. Bizler yinede dikkatli olalım. Şimşeklerin çaktığı bir ortamda Karbon kamışlarımızı kapatalım ve evimizin yolunu tutalım. Zaten o havada balık tutmakda çok zevkli olmaz sanırım.

19. redpapillon

redpapillon

En İyi Avı:
    uzun yıllar gemilerde çalıştığım için çok fazla
    Arkadaşlar sadece line effe çinde üretilmiyor bütün büyük markalar işçilik ucuz oldugu için çinde yapılıyor mustad bile en az 6 senedir çinde yapılıyor.1522 serisinin eski paketleri kırmızıydı dikkat ederseniz yeni paketler beyazdır.Bunun yanında dam el değiştirdiğinde beri çinde yapılıyor.

20. Samet Eryavuz

Samet Eryavuz Samet Eryavuz

Favori Kamış:
    Okuma V system 2.40 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar Cy-40
    ARkadaslar SilikoN dolgu kamışlar icin ne soyleyebilirsiniz ?