karayel estiğinde balık oluyor ,poyraz estiğinde balık olmuyor...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında adra tarafından paylaşıldı.

1. adra

adra

hüseyin abi verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı evet haklısınız ben sadece kendi yöremi düşünerek bu soruyu sordum orda hatalıydım ama hepinize çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilerden dolayı özellikle hüseyin abi yazdığın şeyler bana epey bir bilgi kazandırdı çok teşekkür ediyorum.

2. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Karayel sert estiği için denizin dibini karıştırıp balıklar için verimli bir ortam yarattığından nispeten daha iyidir.En azından bugüne kadar kendi kendime bu yorumu yaptım,ben de genelde karayelde balık yaptığına inanırım.
    Yalnız ayrı bir konu var ki,özellikle kışın soğuk havalarda karayelde kalmamalı,gerçekten çok tehlikeli..

3. adra

adra

teşekkürler ufuk kardeş verdiğin bilgilerden dolayı.

4. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    hemşerim

değerli kardeşim ben de TRABZON luyum denizimizde karayel ilr poyraz arasın da balık avcılığı için pek fark yok sanırım sadece bizde poyraz sert olur denizde barınmak zor olur balık açığa çekilir kıyıda barınamaz senin de yapacağın işlem basit ver sırtını poyraza dön koya bak bakalım balık varmı yokmu biz eskiden beşikdüzü denizli köyü sahilin de el misinası ile poyrazlı havalar da iri istavrit tutardık şimdi ise giresun da poyrazlı havalar da akşamları mavroş (eşkina,lendenoz ) ve levrek avlıyoruz hemde karayelde tuttuğumuz dan daha iri balıklar alıyoruz
    hepimize rastğele

5. adra

adra

gürol abi ben karayelde çok güzel istavrit alırken poyrazda tam tersi oluyor hiç balık vurmuyor bu olay herzaman gerçekleşince bende dedimki karayelde balık genelde istavrit oluyoda hemde iri iri poyrazda niye olmuyo kafama takıldı çeşitli yorumlar aldım bu yorumlardan yola çıkarak bir sonuca varmaya çalıştım...

6. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    bizim orada güllük körfezinde poyraz oldumu akşam üstü iyi çipra olurdu..günbatısı estimide iyi kefal olurdu..Kefal genelde dalga çıktımı iyi vuruyordu..Galiba her yerde farklıdır bu durum

7. score

score yaşar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer
    evet bazı arkadaşlar güzel cevap vermişler gelin şu istavrit zamanı da bende bi deneme yapayım