Karidesi tuzlayan balıkçı abime ;tuzlamamaması ,taze yem kullanması konusunda mevcut tecrübelerime dayanarak faydalı bilgiler vermeye çalıştım.Maksadım, onun bu eğilimiden uzak durmasının, ona ne gibi faydaları olacağını düşündürmekti...Yalnızca bir fikir idi.Mevzuyu anlayanda oldu, anlamayanda, istisnalar da kaideyi bozmadı. ... Hep daha iyisi hedefleyen balıkçı dostlarıma... saygılar...
Merhabalar, En güzeli iğneye canlı canlı takmak. Ben kayalıklarda 15 dk da 200 e yakın canlı olarak toplar ve avımı topladıklarımla yaparım. Canlı canlı baya verimli oluyor av. Kolay gelsin...
tuzlayınca yemi tekrar tekrar kullanabiliyorsun ama balığın dikkatini pek çekmiyor. ben tuzlamadan pek verim alamadım. balıkpazarından alınan canlı karedis gibi olmuyor. yani şöyle anlatmaya çalışim. eğer balığı tutma şansın %50 ise bu tuzlanmışta %25 e düşüyor. yani yarıyarıya. ben balık pazarına gidemediğim günlerde tuzladıklarımı atıyorum. balık zamanı el büyüklüğünde çıpra, karagöz, domuz, çıplak gibi balıklar geliyor.
Hasan kardes, Biz insanlarda once tazesine bakarız. bulamaz isek sonra ikinci alternatif olarak, daha once hazırladıgımız dondurulmus yada tuzlanmıs yiyecekleri devreye sokarız. Sanırım balıklarda boyledir. once taze ve canlı yiyecekleri tercih edeceklerdir. Tuzladıgınız karideslerin verimini arttırmak icin size onerecegim bir urun var. ULTRABITE Aromatik karides kokusu. Bu urunun hem tatlı, hemde tuzlu su icin olanları mevcut. Tuzlu su icin olanların uzerinde '' General Sea Fısh '' yazar. 4'lu olarak sık bir kutu icerisinde ( daha sonra bu kutuya igne v.s. gibi ufak tefek malzemelerini koyabilirsin.) 4 adet tup var. Her tupu 50 ml.deniz suyuyla karıstırarak, kucuk plastik bir sprey sisede kullanabilirsin. yemlerini bir gece once hazırlayıp spreyledikten sonra, yem kutunu guzelce kapat ve sonra buzdolabına koy. ( cok agır kokusu vardır. ) Denemeni tavsiye ederim. Tevfik.
tesekkurler isottevfik, ultrabite deneyeceğim, acaba mersinde bulabilirmiyim, malzemeciye gittiğimde bir sorayım.
Merhaba ; Geçen gece Boğaz'da Arnavutköy civarında, markette satılan, ayıklanıp temizlenmiş ve sonrasında dondurulmuş karidesle Gelincik ( Gaya ) tuttum. Yemleri takıp attıktan sonra yaklaşık 10 dk. içinde balıkları aldım. Ben bu konuda biraz üşengecim o yüzden direkt dondurulmuş olanları alıp çözdürdüm ve iğneye gelişigüzel takıp gönderdim. Bu iş biraz da kısmet işi aynı yerde ben bıraktıktan sonra 3-4 kişi yemli attı hiçbirşey alamadılar...