Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. gokhanunsal44

gokhanunsal44 Gökhan ÜNSAL

Herkese Slm. Organizasyonunuzu takip ettim, ancak sizlere tavsiyem Kartal Koçtaş önü derim. Sabah gün ağaırken şans varsa istavrit rahatlıkla alınıyır. Dip oltası yemli yapılırsa irice mezgit alınıyor. Zaten kefale diyecek yok, zargana çeken çok. Ben sabah 6:30 da orda olacağım. Şididen kendi çaparilerimi hazırlamaya başladım. Şansı arttırmak için kısa köstek 15'li hazırlıyorum. Sabah buluşmayı bu noktaya alırsanız daha verimli olur sizin için. Ben ordayım gelen arkadaşlarıda beklerim. Balık çıkmaz ise nasıl çapari takımı yapıldığını öğretirim, muhabbet sohbet takılırız. Herkese rast gelsin

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Şu Koçtaş'ın önünden kıyıdan mezgit almayı bir türlü başaramadım.. sandalla çok kolay da kıyıdan attığım zaman ne kadar uzağa atarsam atayım serseri kaya balıkları oltayı talan ediyor ve hep onlar yakalanıyor :mad: akşamları istavrit alınıyor çapari ile ama yetersiz tabi.. zarganaya yemli mi atıyosun, turuncu ipekle aldın mı hiç? Kefali çekmek çok keyifli ama oradan çıkan kefali yiyebileceğimi zannetmiyorum :)
    Bu arada unutmadan yarın "G.G. Sağanak Yağış" var ama sabah mı gelir öğlen mi bilemem.. dikkatli olmakta fayda var..

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Gökhan kardeş sana seve seve katılabilirim. Pazar sabah 06:30 gibi kayık kiralayarak açılmayı düşünüyordum. Geçen hafta çok iyi istavrit yaptı açıklarda . Olmadı kıyıdan da atçek e uyarım . Tanışmış oluruz , ayrıca tecrümelerimizi de paylaşabiliriz .

4. gokhanunsal44

Geçen Hafta sandalla aldığım balıklar

5. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    yarın için daha da bilendim şimdi :) umarım benzer bir raporu yarında ben yayınlayabiliirm , kısmet ..

6. gokhanunsal44

Bu hafta yukarıda ki organizasyon için kıyıda kalayım dedim. Aslında sandalla 2-3 saat takılsan daha verimli av alıyorsun. Aslında olaya şöyle bir açıklık getirelim o zaman

1:) Sandalla (Atalar Migros Önü (Işıklar))açılarak sabah 6:15 - 10:15 arası
    2:) Kıyıdan saat 6:15 - Ucu açık kalan kalır.
    3:) Sandalla açılarak sabah 6:15 - 10:15 arası daha sonra kıyıdan devam

gelebilecek arkadaşlar görüşlerini paylaşsın. Daha organize olalım. Atalar sahil diğer noktalara göre daha derindir ve mezgit ile istavriti ayrı ayrı alınabilir. Mezgit dip balığı olduğu için dipten alınır, istavrit orta su balığı olduğu için ya yüzeyde yada su derinliğinin ortalarınadır.

7. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    1 numaralı seçeneğe varım. istavritin yanısıra mezgit alma şansımız olsun. tadını özlemdim walla

8. gokhanunsal44

Geçen hafta 20 tane aldım ve 1kg civarındaydı, iyice etlenmişler ve ne hikmetse yemsiz yeşil çapariye tabiricaizse atladılar. 20 nin 8'ini 1 seferde aldım. Çekerken sağlambir yosun çekiyorum dedim ancak su yüzeyin 3-4 m kala yavruları görünce gözlerime inanamadım.

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Sabah yağış başlamazsa size katılabilirim.. ama başlangıç 06:00 daha iyi olmaz mı? saat 10'a kadar balığın devam edeceğini zannetmem, en geç 08:30 - 09:00 gibi keser gibi geliyor bana..

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Nasıl.. Mezgit mi aldın çapariyle 8 tane? Kıyıdan mı? :eek:

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    ya mezgiti ben de çok severim ama oradan çıkan mezgiti yeme falan diyorlar, dip balığı ya ondan :( temizlerken de biraz mazot kokusu falan alıyorum, kafam karışık yani.. turması kolay ama (özellikle sandaldan).. ben mezgite daha çok tavuk derisi kullanıyorum, yemi iğneden çıkartamıyorlar, bir de yem beyaz olduğu için suda çok net görünüyor atlıyor şaşkınlar..

12. gokhanunsal44

Sabah fazla açılmadan kıyıdan 150 - 200 m 8:00 - 8:30 arası takılacan, daha sonra 600 - 700 m arası açılarak 10 ' a kadar ava devam edilebilir. Ancak yarın hava yağışlı diyor. Bence yağmurlukları yanında bulunduracanki balık avı dahada zevkli bir hal alsın, yağmur + lodos = balık bana göre

13. gokhanunsal44

Hayır kıyıdan değil sandalla geçen hafta aldım, yukarıda resimlerin olduğu av

14. gokhanunsal44

Arkadaşlar bu akşam saat 18:00 - 00:00 arası guneybatı dan rüzgar 15 km hızla esecek, bu güzel bir lodos demek, ben 17:00 - 20:00 arası Kartal Koçtaş önü çocuk parkının tam önünde olacağım. Kızım oyun oynarken bende balığa takılacam. Gelebilecek arkadaşları beklerim.

Not: Yarın sabahki organizasyon hakkında görüş ve katılım hakkında bilgi bekliyorum. Ben orda olacağım gelen arkadaşlarıda beklerim.

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Yarın sabah yağış başlamazsa sandalla açılmak ve kıyıdan avlanmak arasında kararsızım.. idk
    Yağış olursa zaten çıkamam.. bilemiyorum idk havanın durumuna göre kararımı vericem reeling

16. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

7 deki buluşma nerede olacak tam olarak bellimidir..

17. gokhanunsal44

Yazdığım bu fakat görüşlere açık önemli olan elimiz boş dönmeyelim

18. gokhanunsal44

Benimde sandal kiraladığım nokta orası Sandalcıda Hüsamettin abi

19. rockteppat

rockteppat Fuat

En İyi Avı:
    4 kg levrek
    Yolu yaya ve de yüklü vaziyette katettiğim için koçtaşın oralar falan bana baya bir uzak ama ilk plan uygulanırsa sema hastanesinin oralar falan olursa seve seve gelirim.

20. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İŞ ÇIKIŞI YETİŞEBİLİRSEM GELECEĞİM . PAZAR SABAHIDA RÜZGAR VE YAĞMUR DURUMUNA GÖRE SANDAL DİYORUM . LODOSTA KÜREKLE AÇILMAK ÇOK MANTIKLI DEĞİL AMA , HADİ HAYIRLISI