Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    İşte Kartal henüz beklenen bereketi vermeye başlamadı, balık boğazda daha yeni çoğaldı, Kartal'a da gelecektir elbette.. bu aralar balığı almak isteyen boğaza gitmeli..

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bakın Kuleli Kandilli tarafları bu sabah ta coşmuş, dün ben nasibimi almıştım, bugün gidenlerin de yüzü gülmüş.. üşenmeyin sabah atlayın otobüse gidin, arabası olan arabayla gitsin, sabah yarım saat sürer en fazla bomboş yolda, hatta şimdi atlayın gidin diycem ama saat beş olmuş bir saat sonra hava kararacak.. hava kararınca herkes yatırıyor kamışları, lüferciler kızıyor çaparicilere, şimdi yemli lüfer zamanı..

3. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    balik bogazda cok fazla var bogazda suan her balik var bence :)

4. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

bakalım inşallah bi üsküdara geçiş yapıcam bi akslık olmassa.

sabah kaç gibi istavirt yapıyor? en geç 5:00 gece pendıkten cıkmam gerekecek.

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    İşte biz dün Kandilli'de çapari ile istavrit alırken bazen arkadaşların çaparisindeki istavritler yarım geliyordu, hatta istavrit çaparisine atlayan ve yakalanan çinekop bile vardı.. çinekop çaparisi atmayı da düşündüm ama boyları yeterli büyüklükte olmadığı için vazgeçtim.. çinekop çaparisi atsaydım 100 metrelik atışlarla 15-20 çinekop almak işten bile değildi..

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Berkan bey, dün sizin Kandilli avınız benide aşka getirdi.Bugün hanımıda aldığım gibi doğruca Vaniköye koşturdum.Lakin dünkü balıktan eser yoktu. Ancak 4-5 tane iri istavrit, kıraçalar suya iade...Derken Kuleliden lüfer haberleri gelince Ekrem abiyle oraya gittik.Kuleli mahşer yeri gibi, kurşundan kafası yarılanlar, benim gibi kıyıdan geçen teknelere rapala takanlar ve gerçekten lüfer alanlar...Balık işi gerçekten kısmet işi, ne zaman nerden çıkacağı belli olmuyor.Bu gece şansımı birde Ömerlide denemeyi düşünüyorum, ya nasipreeling

7. kenan vural

kenan vural kenan vural

Mrb. Bugun saat 17:30 20:30 kartal sahıle gıttım. hazır 10'lu beyaz tüylü caparı ve turuncu sim ile attım hic bişe çıkmadı... Etrafta tek tuk ınsanlar vardı kımse bişe tutamadı. 19.30 avı sonlandırdım ve atalar'a kadar sahıl boyunca yurudum kımsede bısey yoktu yemlı mezgıt ıstavrıt ıcın ve şamandıralı atanlar vardı. dönüşte urfalı bı abıyle tanıstım oda balıkcıdan 8 10 ıstavrıt almıs parçalayıp buyuk balık ıcın attı bırde şamandıra ile hırsızlı atıyodu 30 dk bekleyip ondanda bişe göremeyince eve döndüm. saygılar....

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Hay Allah gerçekten üzüldüm :( inanılır gibi değil, bir gün önce çılgın gibi balık olsun, bir gün sonra böyle olsun.. neyse nasip işte, inşallah size de bol balık denk gelir.. biz de çok ümitle gitmemiştik cuma günü ama kısmet işte bize denk geldi.. balığın çoğunu da ilk 2 saatte aldık zaten.. büyük bir sürü geçti herhalde o anda..

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Demiştim ya ben Kartal'da kıyıdan yaptığım denemelerde 5 taneden fazla istavrit alamamıştım, o yüzden boğaz da boğaz diyorum ya.. boğaz balığın geçiş yeri, oradan geçecek başka şansı yok, geçerken de bir kısmı yakalanacak..

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Dediğimiz gibi, balık kısmet işi...Saatten saate farkettiği gibi, 20 mt.de bile farkedebiliyor.idk

11. celal75

celal75 celal

Favori Kamış:
    VİRAX
    Favori Makine:
    RAZOR 60
    En İyi Avı:
    MEZGİT 2 KG
    Kartal

Herkese merhaba,

Bugün Kartal sahil Koçtaş önü.Sabah saat 5-10 arası (yeni saate göre) 2 kişi,5 adet istavrit.Zargana yok,lüfer yok.Yok,bi dahaki sefere deniz müsait olursa sandal ile açılıcaz. idk

12. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    küçükyalıdaydım saat 2 ile 4 arası zarganaya ve istavrite attım ama hiç bişey yoktu

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    yapma ya cyr ne olacak buraların hali :(

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    haftasonu sahile hiç inmedim, tat vermiyor.. bayram sonrası haftaiçi yine Kandilli taraflarına gideceğim, bu sefer rapala da denemek niyetim, boğazın bereketi bi başka..

15. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    berkan abi bayramdan sonraki c.ertesi pazar gidersen eşlik ederim sana. :) birde kaça kaç takım kaç gram kullandın :confused:

16. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Gerçekten hafta sonları nedense balık yönünden kısır, kalabalık açısından bereketli oluyor.O yüzden bende pazarları pek sahile inmiyorum.Gidersem sakin Şile gibi yerleri tercih ediyorum.

17. ilkerpamukcu

ilkerpamukcu ilker pamukçu

Selam arkadaşlar forumda yeniyim ama balık avcılığında değil :) Bugün Kartal Bülent Ecevit Kültür merkezi önünden ( Balıkçıların Pendik kısmına bakan taraf) üç arkadaş saat 15.00 gibi çapari ve zargana denedik, tık yoktu. Hava kararırken rapala denemeye başladım ( 6 cm'lik ve İlk rapala denemem) 2 saat tek vuruş bile alamadım. ( Klips kısmına yukarıya 25 gr kurşun taktım ve ancak 30 mt. gibi gitti ve gördüğüm kadarıyla 2 kulaç gibi daldı. Yanımda aynı boydan rapala deneyen bir arkadaş vardı ama o hiç kurşun takmıyordu ve tahmini 20-25 mt gibi atıyordu. Az değil mi? dediğimde balık olsa bu mesafe yeterli dedi, ama ondada tek vuruş olmadı. Bizim guruptan arkadaş şamandıralı ve ışıklı ince takım çapari ile istavrite attı. 5 tane orta boy istavrit aldı, sonra Kartal Koçtaş'ın önüne gittik. 8 kişi falan İşkina'ya yemli atıyordu ve toplam 2 tane tuttuklarını söylediler, 1 tanesini de biz oradayken aldılar. Bizim gurupta istavrit tutan arkadaş Asansör sistemini denemek istediğini söyledi. Takımını hazırladım 75 gr. kurşuna abandı ve gayet güzel oturtu. Canlı istavriti saldık ve bir süre dibe gidisini izledik. Fakat o bölgede akıntı olmadığından ve derin de olmadığından ( Sanırım 3 ya da 4 kulaçtır) balığın ne kadar dibe ve ileriye gittiğini bilmem. Sonuçta canlı balıkla asansör sistemini 2 saat kadar denedik ama tek vuruş alamadık. Malzemeciyle sohbetimde abi burası asansör sistemi için pek uygun değil dedi zaten. Vuruş almadığımızdan ve kimsede de vuruş olmadığından yemli yani mantarlı takım da denemedik. Şimdi acemi bir rapalacı olarak sorum şu. 6 CM.lik rapala ile (25 gr kurşun) 30 mt nasıl bir mesafe. Ayrıca ben boğaz'a gitsem ve bu rapalayı kullanmak istesem takıma ortalama kaç gıram kurşun takmalıyım. Normal yani akıntısı aşırı olmayan bir yeri baz alalım.. Mesela 50 gr. ile 50 mt atabilsem kaç kulaca indirmeliyim, ya da daha ağır kurşun mu denemeliyim?

18. ilkerpamukcu

ilkerpamukcu ilker pamukçu

Rapala: Oskar Magician
    Model No: OSK-901
    Colr code: CH 888
    Size: 70 mm.

19. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    aynen hemde ne sürü. ertesı gun tekrar gıtmeyı dusundum abı ne yalan solım ama fırsat olmadı.

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bayramdan sonraki cumartesi sabah erken saatte gidebilirim sanırım ama fazla uzun kalamayabilirim, bayram sonrası hafta içi de gitmeyi düşünüyorum şirket tatil 9 gün :) akıntıdan dolayı ağır kurşun (100 gr) kullanmak zorunda kaldığımdan kopmasın diye 0.30 beden kullandım, köstekler 0.12 ve 0.10.. kendi yaptığım takımda 0.10 kullanıyorum.. Bu arada artık bedenleri 0.28 fluorocarbon kaplama misinadan yapacağım, Asso marka aldım bir tane 100 metrelik makara, daha fazla randıman alacağımı düşünüyorum.. 2-3 tane çinekop çapari takımı da aldım, bazen yanımızdakilerin çektiği balıklar yarım geliyordu, demek ki dişliler geziyor istavritle aynı yerlerde, onları da çapari ya da rapala ile kovalamak niyetindeyim :)