Kartal, İstanbul, 2011-2012 Balık Avı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mstfylcn tarafından paylaşıldı.

1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Uğur hoşgeldin merhaba, Kartal ne yazık ki kıyıdan pek bereketli av vermiyor, bu nedenle kısmetimizi boğazda arıyoruz biz de.. Kartalda sandal daha iyi is yapıyor..

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Üstad valla ben de hasta oldum, bu sabah felaket bir boğaz ağrısı ile uyandım :( kaşıntı bende de var ama çıkmaya cesaret edemiyorum şimdi :( biraz iyi hissedersem çok iyi olacak..

3. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...

Teşekkürler sağolun dedıgınız gıbı Kartal ve cıvarında kıyıdan pek av vermıyor bu sabah 7 tane sandalla acılan gordum onlarda da pek ses seda yok gıbıydı zaten saat 09:00 cıvarında gb yonunden kuvvetlıce bır ruzgar cıktı 2 sandal harıc gerı kalanda hemen kıyıya cıktılar.
    Bu sabah ıcın bende bogaza gıdebılme hayallerı kurdum ancak ne yazıkkı arac olmadıgı ıcın sadece hayellerımde kaldı.... Hele bırde forum uzerınde bogazdan Çinekop ve istavrit cıkıyor yazılarını okudukca ne dıyeyım bende ahhh ahhhh dedım durdum neyse artık nasıp dıyelım......

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar bu kamışı almayı düşünüyorum, ne dersiniz.. lineaeffe kalitesi ve fiyat/performans karşılaştırıldığında iyi bir seçim gibi geliyor.. siparişi bugün yarın veririm.. kamış boyu 3.90, carbon malzemeden üretilmiş 150 gr'a kadar atarlı ve en önemlisi de sadece 356 gr olan ağırlığı :)
    aynı fiyata linea'nın 4.20 kamışları var ama buna göre 200 gr daha ağır (550-570 gr civarı).. düşünün şu anda kullandığım kamış 3.60 ve ağırlığı 440 gr, buna rağmen bana hafif geliyor, aralıksız 12 saat avlandım ve yormadı, bununla 24 saat avlanabilirim herhalde :D
    uzak atışta da gayet iyi olduğunu duydum (çok esnek bir kamış, yay gibi).. kapalı boyu da sadece 120 cm.. linea yine kalitesini konuşturmuş..

http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m

..................

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Boğaz özellikle sabah ve akşamları iyi balık yapıyor.. araba şart değil, ben otobüsle gidiyorum, hatta kendimi iyi hissedersem yarın sabah gitmeyi düşünüyorum (biraz soğuk almışım da).. sabah Atalardan 05:35'te geçen 16A 06:10 gibi Üsküdar'da oluyor, ordan da 06:30 beykoz arabasına binince 06:45 gibi oltayı suyla buluşturabiliyorum (tam da zamanı).. dönüşte yine aynı yolu kullanıyorum..
    çinekop lüfer familyası gündüz değil de gece iyi av veriyor, gündüz herkes çapariye (isyavrit) dönüyor.. bu aralar güzel istavrit çıkıyor..
    Rastgele :thumb:

6. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    bende 3.90 kulanıyorum cok memnunum bence süper bir kamış bence kaçirma

7. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Berkan abi 420 si daha iyi deilmi uzak atış için bende 4.20 alba star var uzak atışta iyi oluor ama 1 kilo 200 gr motoruyla. 8 saat boyunca olta attım 15 dkda yorgunluk geçti :D linea kamış güzel kanaatimce 4.20 si daha iyi ki boğazda daha iayi iş yapar diye düşünüyorum.

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Siparişi verdim bile :)

9. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    Bence cok güzel bir kamiş cok kaliteli suana kadar kırılma felan yapmadi galatada kullandim cok hafif insani yormuyor

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    İnan bana Linea'nın 3.90'ı Alba'nın 4.20'sinden daha iyidir.. kamışın hafifliği ve esnekliği çok iyi, ayrıca bunun 4.20'si kalmamış, 4.20'lerin hepsi de ağırlık olarak 500 gr'ın üzerinde, 4 saat avlansan kasların gelişir :) sadece Okuma Salina Telesurf 4.20 ağırlık olarak 400 gıramın altında ama onun da fiyatı 220 TL.. avmarketinden hediye çekim vardı, üzerine biraz para koydum aldım, yani aslında bu kamış bana 12 TL'ye gelmiş oldu :) şimdi heyecanla kamışın gelmesini bekliyorum.. bu kamış benim kendi yaptığım muhteşem çapari takımlarımla birleşti mi ortaya neler çıkacağını düşündükçe heyecanım artıyor.. çok iyi avlara imza atıcam çoook :D

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    aynı modeli mi kullanıyosun? sen de kaliteden anlıyosun hmm :) carbon malzeme sınırları fazla zorlamazsan kırılmaz.. :thumb:

12. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Kendi takımını yapıp kilolarca balık tutup işe yaradığını anlamaktan daha güzel ne olabilirki :D

13. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Linkten Kamışı gordum guzel vede fıyat konusunda da oyle uçuk bır rakam degıl bogaz ıcın alınabılır (saglamlıgı ve hafıf olması sebebıyle) derken hemen alt kısımda bır kac yorum okudum almıs olanlar genelde memnun ama bır kac teknık bılgı ıceren mesajda vardı sanırım onlarıda degerllendırmek gerekebılır..

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    ama inan daha pahalıya malediyorum :( en kaliteli malzemeleri kullanıyorum çünkü.. ama dediğin gibi balığı almanın verdiği haz paha biçilemez :thumb:

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.. yorumların hepsini okudum almadan önce, hatta o yorumlarla sınırlı kalmayıp internetten başka araştırmalar da yaptım, genelde kullanıcı yorumları çok iyi.. sadece atarı beni biraz düşündürdü ama ben hayatımda sadece 1 kere 150 gr kurşun attım o da Şemsipaşa'da rapala ile.. 250 gr atarlı başka bir kamışım daha olduğu için çift kamış her türlü ihtiyacımı karşılayacaktır diye düşündüm..

16. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bence 3.90 kulanıyorum tabi 4.20 daha uzaha atma sansin var ama 3.90 daha ucuz :thumb:

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Fiyat çok da önemli değil arada fazla fark yoktu da 4.20 kalmamış.. diğer 4.20 modeller de çok ağır (550 gr ve üzeri) çok fazla yorar, o yüzden tercih etmedim..

18. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Kamısın her seyı ıyı hem kullanıslı hem saglam 50 gr atarı tek - puanı ben bogaza gıttıgımde (artık benım şansımamı ne) her seferınde delı gıbı bır akıntı oluyor kımı zaman 100 gr bıle kurtarmıyor hele balık bırde kıyıda degılse o zaman daha da zor ılk zamanlarda bende 3.60 mt lık bır kamıs vardı degıl 100 ne taksam yakına dusuyordu herkes balık tutarken ben kursunla denızı dövüyordum baktım olacak gıbı degıl 4.20 lık bır surf kamıs aldım sonra ohh be dııyebıldım bu arada bogaza gıttıgımde genelde kulelı yada cubuklu tarafına gıdıyordum oralara da hafta sonu gıdınce aşırı bır kalabalık oluyor balık tutuyorsun ama onuda oflaya puflaya..

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    bu kamış 100 gr atarken zorlanmaz (up to 150 yazıyor).. ben 3.60 kamışla da gayet uzak atış yapabiliyorum ama yetmiyor, kurşunu kafadan 100 metre göndermedikçe balık almak zorlaşıyor..

20. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Önümüzdekı 1 hafta (p.tesı ıtıbarıyla) yıllık ıznım var onu kullanacagım arac olursa aracla olmazsa 16a ıle uskudar aktarmalı olarak bogaza gıdecegım varsa da ınsallah tutarım bırseyler.