Kaş Tatili - 1 Haftalık Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nicholai hel tarafından paylaşıldı.

1. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Gerçekten çok kapsamlı bir rapor ve raporlara değecek güzellikte balıklar ve balıkçılık.

Tebrik ederim, darısı başımıza.:)

2. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Hocam sen ne guzel tatil yapmissin boyle... Harika anlatim ve resimler... İstahimiz iyice kabardi ;)

Tesekkurler....

3. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Süper av olmuş tebrikler, ellerinize sağlık.

Rasgele

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fırsat bulamayınca böyle oluyorsa bulunca neler olur? Hemen her türlü taktik-takım, günü her saatinde denenmiş. Neredeyse Akdeniz sakinlerinin tamamı yoklanmış, bir sarıkuyruk eksik bir de kılıç. Belki de direkten döndüler kim bilir.:eek: :D

Yetmedi bir de Kızıldeniz'in sakinleri, Asker balığı,(Naylon balığı) Balon ve benim de tanıyamadığım diğer kırmızı/antenli tür.(turuncu mu yoksa?)

Dostlar bir arada, ne güzel. Hafta su gibi akmış, en güzel zamanlar doyasıya yaşanmış. Daim olsun Aykut, gönlünce olsun abici.:)

5. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    tek kelimeyle muhteşem bir tatil, tebrik ederim :) özlettiniz bana oraları :)

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler sevgili Aykut.

Kapsamlı raporunu hayli keyf alarak okudum.

Bence günün şartlarına göre başarılı geçmiş avlarınız.

O cinsini bilemediğiniz balık bir Berber balığıdır.Derinlerde ve özellikle kayalık diplerde bulunur.Aslında levrek familyası ile akraba bir türdür.

Maalesef oltaya gelip yukarı alındığında muhakkak vurgun yer ve yaşamaz.Eti az olmasına rağmen beyazdır ve yenilir.

Berberi bulduğunuz yerde Karagöz ve Mercanda bulursunuz.

Sevgimle kal

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hakikaten nefis bir haftaydı. Aklımızda balıktan başka birşey yoktu. :) Çok güzel kafa dağıttık bu sayede.
    Daha güzelleri size nasip olsun.

Teşekkürler. :) Aldığımız keyfi biraz yansıtabildiysek ne mutlu.

Çok keyifliydi. :) Daha keyiflileri senin olsun.

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler.
    Hanımın ömründe ikinci av günüydü o gün :) Birincisi de geçen sene yine Kaş'daydı. :) Yine verimli geçti bana göre avı, "ay ay ay tıklıyo bişey var bunda!" şeklinde çekti yine güzelleri :D

Teşekkürler Osman abi. Elmalı üstünden hiç gitmedim Kaş'a, hep sahil yolunu kullandık. Beymelek lagününde mola vermeyi adet haline getirdik, çok güzel bir yer orası da. Finike'den sonraki virajlar da sürücü için pek hoş olmasa da yolcular için eşsiz güzellikte manzaralar sunuyor.
    Ama tavsiyenle o rotayı da deneyeceğim mutlaka. :)

Çok haklısın. Kaş'da kıyı avı bile şehir merkezlerine göre çok çok verimli oluyor. Hele bir de tekne varken, seçenekler doğal olarak çoğalıyor.

Orada uzun müddet kalsak, hele bir de balık bulucumuz olsa, mevsim sonbahar olsa, gerçekten hayalimizdeki avlar rutine dönüşebilir. Potansiyeli oldukça yüksek bölgeleri var. Hemen her türlü ava uygun meralar sunan bir coğrafya.

Daha iyileri hepimize rastgelsin. :)

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hepimizin hayalindeki tatiller gerçekleşsin inşallah. :)
    Teşekkürler...

Teşekkürler İbo abi. :)

Bir boşluk ayarlayıp en azından git bir gör derim. :) Güzel yer Kaş.
    Av çeşidi bol, şu anda turna, tral var. Ağustos sonundan itibaren palamut da alınıyormuş önü hızlı derinleşen kıyılardan. Aynı yerlerde kuzu, sinarit, grida ihtimali de var. Tabii bunlar sadece kıyıdan atçek için. ;) Bir tek levrek biraz sıkıntılı, dere yok çünkü. Ama yakınlarda dereleri olan başka köyler var. Bilmiyorum tabii senin Side çevresindeki avlakları bırakıp gidilecek kadar verimli midirler? :D

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler. :)

Yalnız ben de şöyle bir saydım şimdi, 7 de değil, gece gelen son naylon balığını da sayarsak balıklı geçen 8 ayrı rapor yazmışım. Tek konu için rekor mudur acaba? :D

Bu yazdıklarımın dışında da avlarımız olmuştu. Pek ilginç bir şey olmaması ya da fotoğrafsızlıktan yazmaya gerek görmedim. Mesela sargoz ve turnaların olduğu fotoğrafta bir de mırmır görünüyor, raporda geçmişi bulunmayan :D

Teşekkürler ilginize...

Teşekkürler Reis. :)
    Tevazu gösteriyorsun. Sen raporlamıyorsundur bile böyle avları. ;)

Ben teşekkür ederim. İştah kabarması iyidir, iyi bilirim. :D
    Daha iyileri sana nasip olsun inşallah...

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler. :) Size de rastgelsin.

Teşekkürler Nuri Abim. :)
    Elimizden geldiği kadar, sizlerden gördüğümüz kadar efektif olmaya çalıştık, kafa yorduk.

Açık denizde ortasu sırtısı yaparken aldığımız vuruşlar da oldu hani, yine nasip değilmiş demek ki avlamak, ama belki de bir torikle, orkinosla şenlendirebilirdik bu raporu. ;)

Ama acelemiz yok, sırayla gidiyoruz. Hedefte iri sarıkuyruklar, orkinoslar, en üstte de kılıç var elbet.
    Önce yaklaşan sezonda, olmazsa ileriki yıllarda deneyeceğiz. Yeri ve zamanı geldiğinde onlarla da buluşacağız inşallah. Kısmette varsa, biz elimizden geleni yapıp peşlerinde olacağız.

İnşallah böylesi güzel zamanlar sana da sevdiklerinle beraber nasip olsun.
    Hatta inşallah birlikte nasip olsun. :)

Sen artık Antalya'dasındır Volkan. O kadar zor değil senin için. Otogar'dan 20 liraya gidiyor dolmuşlar. :) Ya da birkaç arkadaş ayarlayıp tek araçla gidip çok güzel tatil yapabilirsiniz.

Görüşmek üzere. :)

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler Üstadım.

Mevsim itibariyle aslında çok da ümitli değildik bu tatilden. En durgun sezon sayılır sonuçta Haziran ayı bizim kıyılarda.

Yine de tam takım, ful ekipman gittik tabii. :) Özel eşyalarımızdan çok av malzememiz vardı. :D

Dediğin gibi, bizim de beklentimizin üzerindeydi bazı avlarımız. Bazı şeyleri düzgün yaptığımızı görmek de sevindiriciydi. Özellikle geçmişte hiç tecrübemiz olmayan jig avında vuruş almak bile iyi geldi. :) Demek ki o güzelleri çekeceğimiz günler çok da uzakta değil. :rolleyes:

Berber balığını arattım, kesinlikle haklısın. Güzel bir berber balığıymış.
    Dediğin gibi hemen arkasından da mercan gelmişti. :)

Heyecanla ve hızlıca çektiği için mercan dahil gelen balıklar vurgun yemiş olarak çıkıyordu. Ama berberin dediğin kadar hassas olmasına üzüldüm. Yememiştik de. İleride bir avda tekrar gelirse bu güzelliği yaşatabilmeyi ve geri salmayı umuyordum. Her ne kadar göçmen de olsa insan böylesi güzel bir balığa kıyamıyor.

Hatta okuyan arkadaşlara, google'a "anthias anthias" yazıp değişik renk varyetelerini görmelerini öneririm. Müthiş bir balık.

Görüşmek dileğiyle, saygılar, sevgiler Üstad.

13. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    yok abi hala kıbrıstayım, yaz okuluna kaldım. antalyaya döner dönmezde staj başlıyacak, sonra normal dönem başlıyacak, ara tatilde bitirme projesini tamamlıyacağım, sonra ikinci dönem.... bana önümüzdeki 1 yıl boyunca rahat yok kısacası :) vakit olsa gitmek problem değil. onun haricinde antalyada bir fırsat oluşturabilirsek ufak çaplı bir balık organizasyonu yapabiliriz beraber :) balık zaten kesat, bari bir yandan da sohbet ederiz :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Mükemmel bir rapor Aykut. Bunca zamandır sessizliğini güzel bozmuşsun. Heleki Sargozu ince takımla nasıl çektiğini öyle bir anlatmışsın ki, benim kalbim küt küt attı :)
    Tebrikler, niceleri rastgelsin... :)

15. fuat33

fuat33 fuat

Abi seni hiç tanımasamda senin adına çok sevindim. Herkesin tatili böyle olsa keşke. Bende Mersinliyim. Henüz öğrenciyim ama aklıma karpuz kabuğu soktun şimdi. Mesleğe çıkınca Kaş'a tayinmi istesek:D:D. Avlarının devamını dilerim. Rastgele:).

16. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Aykut gerek anlatımın, gerek fotolarla gözümüzü gönlümüzü şenlendirdin, tebrikler :clap2:
    Kaş'a hayatımda bir kez gittim, tek kelime ile HARİKA bir yer..

17. armaganb

armaganb armagan

Tebrik ederim.. Harika bir paylaşım.. Ben de 4 - 11 ağustos arası tatile çıkıcam açıkçası bu yazıyı okuyunca Kaş'a gitmek istedim :) acaba hangi otelde kaldınız.. İskele falan varmış.. Hoşuma gitti..

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Sana kolay gelsin o zaman Volkan kardeşim. Dersleri aksatma da, balık avı her zaman olur. Bak ben 11 yıldır Antalya'dan uzaktım, ancak tatillerde geldiğimde kısa sürelerle av yapabildim. Ama şimdi döndüm, hayatım düzene girdi ve uzun bir aradan sonra sahalardayım. Düz koşulara başladım diyebiliriz, sezon başlarken takımdaki yerimi almayı planlıyorum :D
    Ama eğitim ve iş hayatında böyle bir lüksümüz olmuyor. :cool:

Organizasyon işini ayarlarız. Haftaiçi mesai sonrasında ve bazen gece çıkabiliyorum (kolyos ve sardalya çıkıyor bu aralar). Ya da haftasonu yaparız birşeyler. Haberleşiriz. :)

(Bu arada iki Volkan'ın arasına girmişken bir dilek tutayım... Tuttum, dev bir kılıç avlamak istiyorum! :D)

Sen bir de benim kalbimi duyacaktın :D Çok keyifliydi gerçekten. Şu balık avıyla ilgili bilgisayar oyunları falan olur ya, kocaman balık bir o tarafa bir bu tarafa kaçar yakalanınca, sen onu görerek uygun hamleler yaparsın, tam o şekilde bir avdı. :) İskeleden, yukarıdan bakıp derinlik de maksimum 1.5 metre olunca, gece de olsa restorandan denize vuran az bir ışıkta balığın deparlarını izleyebiliyordum. 10-40 spin kamışımda koca turnaların veremediği keyfi yaşattı. Bir de ince takım kullanmam adrenalini tavana vurdurdu.

Keşke daha sık yaşayabilsek bu avları. Hepsini yakala bırak yapardım. :)

Daha güzelleri sana rastgelsin kardeşim. :)

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çok teşekkürler Fuat kardeşim. :) İnşallah iş hayatında deniz kıyısında bir ilimizde olursun da, Kaş olmuş başka yer olmuş çok da önemli değil. Bazı yerler şüphesiz daha verimli olsa da tüm denizlerimizde sürprizlerle karşılaşmak mümkün. Bilinçli, şartları iyi okuyan ve en önemlisi sabırlı bir avcı olmak lazım. Mutlaka mükafatı olacaktır. :)

Abi hakikaten yurdumuzun cennet köşelerinden biridir Kaş. Hızla büyüyor ama, inşallah bozulmaz. :(

Daha güzel tatiller sana nasip olsun umarım. Teşekkürler. :)

Teşekkür ederim. :)
    O tarihlerde Kaş oldukça sıcak olacaktır, öncelikle o konuda uyarayım. Gerçi eğer Antalya kıyılarını düşünüyorsanız her yer aynı şekilde olur o tarihlerde, yazın en sıcak günleridir.

Kaş'da otel seçeneği çok ve birçoğunun da kendi iskelesi oluyor. Merkezdekilerin kumsalı olmadığı için zaten iskelesi olmayan otel yok. Kayalıkların üzerinde yer alıyor oteller, iskeleler kullanılıyor denize girmek için.

Eğer tekneyle çıkma şansı olmayacaksa ve kıyı avı yapılacaksa Çukurbağ yarımadası üzerindeki otelleri tavsiye ederim. Merkeze göre daha sakin ve bakir, av yapmaya daha uygun kıyılardır. O tarihlerde atçek avı da yemli avlar da keyifli olabilir.

Bizim kaldığımız yere kara ulaşımı yok, merkezden teknelerle ulaşım sağlanıyor. Bizim kendi teknemiz olduğu için sıkıntı olmuyordu, ama öyle bir imkan yoksa ancak belirli saatlerde merkeze gidip gelebiliyorsunuz.

Av yönünden aslında Çukurbağ daha verimli olacaktır konumu itibariyle, bizim kaldığımız yere göre. Biz de tekneyle çıktığımızda o tarafları tercih ediyorduk. Önü açık deniz olduğu için özellikle atçekte daha çok seçenek sunar. Palamut da başlayacaktır o dönemde. Turna da daha aktif olacaktır.

Daha detaylı bilgi isterseniz elimden geldiğince yardımcı olurum.

Bu arada üyeliğiniz iki yıldan fazla ama ilk mesajı bana yazmışsınız. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. :)

Rastgelsin inşallah...

20. armaganb

armaganb armagan

Rica ederim :) Sizlerin arasında çaylak sayılırım o yüzden bunca zamandır bolca okuyup azlıkla konuşuyorum :) Yardımınız için çok teşekkür ederim.. Bu arada Aquapark Hotel 'den rezervasyonumu yaptırdım.. Çukurbağ yarımadasının tam ucunda gibi.. Aslında tekne imkanı olsaydı jigging yapmak isterdim tüm ekipmanlarada sahibim.. Bakalım orada teknesiyle beni balığa çıkarabilecek birini bulurum umarım.. Bunun dışında Okumanın 1,80 lik jig kamışı ve Okuma Salina SA 2 16000 ile birlikte gitmeyi düşünüyordum.. Şimdi siz atçek iş yapar deyince bir de surf kamışı da alayım mı diye düşünmeye başladım :)