Kaş Tatili - 1 Haftalık Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nicholai hel tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tekne imkanı olabilir ama pahalı kaçar. Özellikle yaz sezonunda. Orada Mehmet kaptan var, Limanağzına ring yapan teknecilerden biridir. Genç bir arkadaştır. Jig konusunda bildiği yerler var, Garmin balıkbulucusu da var. Ama kooperatife bağlı olarak sürekli çalıştığı için hem vakit bulamaz, bulursa da çok yüksek fiyat çeker. Ama onun aracılığıyla eli boş, yine konudan anlayan başka bir tekneci bulabilirsiniz belki.

Ama öyle konuya vakıf ve teknik ekipman sahibi bir tekneci bulamazsanız iş büyük ölçüde şansa kalır. Bizim gibi spor yapmış olursunuz. :)

Elinizdeki ekipman av partnerimle aynı. Ama işte balığı bulamadıktan sonra isterse ekipman en iyisi olsun. :rolleyes:

Eğer atçekte geçmişiniz varsa o tarz bir takım götürün derim. Jig avından çok daha yüksek ihtimalle güzel balıklar avlayabilirsiniz. Hele de önü hızla derinleşen iskele, kayalık burun gibi yerler bulursanız. Dip takımlarıyla da kıyıdan çeşitli balıklar alabilirsiniz o bölgede. Benimki gibi sürpriz güzellikler de gelebilir. :)

İnşallah keyifli bir tatil olur. Dönüşte raporunu görürüz. :)

2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Belgesel gibi rapor olmuş:) Güzel anlatım ve balıklar için tebrikler..

3. emreksk

emreksk Karsiyaka

Favori Kamış:
    remixon katana
    Favori Makine:
    penn 345 gti 2
    En İyi Avı:
    1.200 gr kalamar
    Gerçekten şahane bir rapor olmuş,tebrik ediyorum....

4. armaganb

armaganb armagan

Açıkçası atçek geçmişim İstanbul boğazından istavrit avı nadiren de çinekop için rapala ile sınırlı.. 410 luk bi lineaefe kamış var aslında ama hem onu hem diğerini götürmek zor olabilir benim için.. Bir de jig ekipmanlarımı yeni aldığımdan biraz hevesliyim açıkçası tekne mutlada bulup denemek istiyorum :) spor da yapsam farketmez açıkçası :) umarım birşeyler çıkar da ilk raporumu geçerim.. Çok sağol bu arada Mehmet kaptanı mutlaka bulucam :)

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler. :) Daha iyileri size rastgelsin.

Beğendiyseniz ne mutlu. :) Teşekkür ederim. Rastgelsin.

Sen de bizim gibi "Go big or go home" diyorsun yani, güzel. ;) Ama biz o konuda "go home" yaptık sonunda paşa paşa :D , inşallah sana o devler rastgelir. :thumb:

Mehmet Kaptan'ı bulmak sıkıntı olursa telefonunu verebilirim. Ama küçük yer zaten orası, kime sorsan gösterir. :)

İyi tatiller şimdiden...

6. malawiking

malawiking Çağrı

Tebrikler orti çok güzel rapor olmuş.Keşke burunun ucundan alamadığımız 80-90cm'lik zarganaları zıplatan o şeyide yazsaydın:D :D :D

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Vaay benim ortak da teşrif etmiş sonunda :clap2: :p

Evet o koca zarganayı o kadar can havliyle uzun süre kovalayan canavar olsa olsa iri bir kuzudur, oralarda kılıç olamıcağına göre. :eek: :eek:

Sahteye atlatamadık onu ama hatırlarsan "inşallah bu canavar bizim sahteye gelmez" diye dua etmiştim. :D
    0.14 fc ile sargozu çektik ama öyle bir kuzuya trio atçek makinası ve üstündeki 0.14 ip fazlaca iddialı kalırdı. :D

Daha yazmadığım, ilk gün mercana giderken sırtıda kaçırdığımız grida da var ama bir rapora 8 farklı av yeter. :)

Yeni rapor geliyor birazdan. Dün geceki kolyoslar. ;) mrsparkle

8. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Aykut cok ama cok guzel bir paylasim olmus.resmen yok yok.Keske herkes boyle isler cikartsa.Resman Kas ta balik tuturdun bana.Tadi damagimda kaldi.Hel o sargozla mucadelen ancak bu kadar guzel anlatilir ...Saptamalarin cok dogruydu.Hafif takim, ince misinayla bir sargoz marlin olur,insanin keyfine keyif katar.O baligi tasa kacmadan taktirmadan 014 misinayla cikarmak buyuk is.

Paylasiminin ve fotolarini ve elbette anlatimini cani gonulden tebrik ediyorum.

Dahasini bekleriz...:)

Bitanesin...Gercekten super...

Dahasina rast gelsin.:)

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Canım Abim, beğendirebildiysem ne mutlu bana. :) Senin kadar usta olamasam da en azından o anı tekrar yaşayarak yazıyorum. Belki de en önemlisi, yazmaktan keyif alıyorum. Umarım uzun yazılarımla bazı dostları sıkmıyorumdur. :)

Bak dünkü mesajlaşmamızda sana gece kolyos avına çıkacağımızı söylemiştim, sen de canı gönülden şans dilemiştin. O güzel gönlünden kopan dileklerin kabul olmuş olacak ki, şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz en verimli kolyos avımızı yaptık. Raporunun dumanı tütüyor şu an. :)

Samimi desteğini esirgemediğin için teşekkürler az kalır canım Abim...

Selamlar, saygılar...

10. armaganb

armaganb armagan

İnşallah.. Temennim o yönde :) Mehmet kaptanı mutlaka bulurum orada.. Yardım isterim.. Bir de kıyıdan at çek dışında yemli takılmak nasıl olur.. Ve yem olarak ne kullanmalıyım ?

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Kıyıdan yemli takılmanın nasıl olabileceğini ilk sayfada sargozlarla örnekledim sanırım. :) ;)

Yem işini Kaş'a bırakırsan tavuk göğsüne talim etmek zorunda kalabilirsin, uyarayım. Biz geçen sene o hatayı yaptık. Orada yem bulunmuyor.

Bu sene yaneç, sülünez ve boru kurdunu Antalya'dan stoklayıp araç buzluğu içinde götürdük.

Kıyıdan sülünez veya boru kurdu, tavuğa göre çok daha verimli olacaktır. Tek sıkıntı onu oraya götürmek. Ama eczanelerde bulabileceğin, soğuk zincir ilaçları taşımak için kullanılan dondurulmuş tüpler vardır, onlardan bir tane alıp poşedin dibine koyup üstüne yemleri koyup poşedi bağlar, onu da bir iki kat daha poşede koyup bağlarsan canlı canlı götürebilirsin yemlerini.

Ama tabii gittiğin yerde yine dolapta muhafaza etmen gerekli. :rolleyes:

Biraz sıkıntılı gibi görünebilir ama balık geldiğinde hepsine değiyor. ;)

12. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    Tamamdır :thumb: 10 ağustos civarı antalyada olmayı umuyorum. O tarihlerden itibaren bir fırsat yaratabiliriz belki :)

13. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    Seninle aynı zamanda kaşta tatildeydim sabah merkez mendirekten yemli denedim ama sonuç alamadım daha sonra tur teknesiyle koyları gezerken yaklaşık 3kilo civarında kallavi bi torik yakaladık. Onun dısında koyarda kuru boru kurduyla bol bol fare balığı 2 tane yavru mercan yakaladım tabı suya iade ettim. Onun dışında bana en ilginç gelen olay merkez limanda tur teknesı bakarken teknelerın altında yaklasık 65 70 cm lik barracudayı gezerken görme fırsatımız oldu kefallerın yanında kardeş kardeş dolaşıyodu hiç bulaşmıyodu baya uysalı denk geldi sanırım barracudayı denizde izlemek büyük bi zevkti.

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Keşke öncesinde haberleşme fırsatımız olsaymış. Çıkardık birlikte. :)
    Gezen torikler vardı, partnerim hanımlara çevreyi gezdirirken 4-5 tanesinin atladığını görmüş, sonrasında akşam suyunda aradık bir süre ama denk gelemedik.
    Seninki aslında bir raporu hakediyormuş. ;)

Turnalar oldukça iriydi o bölgede, öğlen güneşin etkili olduğu saatlerde limanda teknelerin gölgesinde dinleniyorlar. Ben de bir tane 1 metre civarı olanını gördüm. Partnerim de 3-4 tane 70 cm civarı görmüş ertesi gün teknelerin altında. Gün içinde oldukça sakin, av dürtüsünden çok uzak bir ruh halinde oluyorlar. Akşam suyunda ise sahtelere oldukça rağbet ettiler. Aldıklarımızın dışında vuruş alıp yakalayamadığımız da oldu. Kıyıdan atçek ile de av veriyorlardı.

Umarım senin tatilin de keyifli geçmiştir.
    Antalya'da görüşürüz bir ara. :)

15. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    İnşallah :)