Kasım 2010 Çinekop-Sarıkanat-Lüfer avlarımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 3182 tarafından paylaşıldı.

1. 3182

3182

Teşekkürler. Sizlerede rastgelsin.

2. 3182

3182

Teşekkürler. Benzer konuşmalar aramızda da geçmiyor değil boş gidip geldiğimiz günleri unuttuk 10 balığa yok diyoruz .:D

3. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Evet haklısın 10 adet balık kimi zaman çok kıymetli olabiliyor. Özellikle dün sanıyorum ya 9 ya 10 adet yakalayabildim ve gerçekten çok kıymetliydi. Ancak 50-60-80 gibi rakamlara eriştikten sonra 8-10 gibi rakamları görmek insanı biraz şımartıyor haliyle :) Önceki günlere kıyas olarak balık yoktu demek istedim..

4. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mevsimine göre yerine göre değişiyor, balığın huyuna suyuna göre değişiyor bu işler Kadem abi. 2. ve 3. günleri hatırlatırıım, rapala ile bir kaç balık alınırken sonrasında tek balık vurmazken yemliyle çift çift kaldırıyorduk balıkları ;)

Ama sahte ile avlanmanın tadı bambaşka.

Son düzenleme: 23 Kasım 2010
  5. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dün öyle birşey yoktu :)

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Dün zaten yanımda şıkır şıkır rapala atan tek kişi vardı :D

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Arkadaşlar, katliamcı gibi söylemler hiç bir amatör balıkçıya yakışmaz lütfen biraz daha ağırdan alalım.... bu tür söylemler hakaret sayılır ve site yetkili arkadaşları zorda bırakmayalım.. site kuralları belli tebliğe uygun avlar yazıyor ben bu siteyle tanıştığımdan beri bu ve bunu çok iyi ilerletiyorlar kafamıza göre o balık raporu olmasın bu olmasın gibi şeyleri biz belirleyemeyiz hiç birimiz bu işin profesörlüğünü yapmadık amatörüz ve kimse bunun altından kalkamaz bunun düzenini kimse sağlayamaz.. hep istiyoruz ama siteyi modere eden arkadaş sayısı bir elin parmaklarını geçmez... şu halde bile zar zor yetişiyorlar herşeye... sitem edeceksek bunun daha ılımlı yolları var... beğenmiyorsak yazmak zorunda değiliz bende zamanında çok sert yazışmalar yapıyordum ama gerçekten karşıdan bakınca ayıp oluyor...

Balıkları salan arkadaşların buna zorunlu olmadığı gibi alıkoyan arkadaşlarında suya geri salma zorunluğu yok... herkes aynı düşünmek zorunda değil doğruyu yanlışı tartışalım ama her konunun yeri var... 50 tane açılmış başlık var bunuınla ilgi raporlara kadar sıçramayalım artık.

8. iksye

iksye hakan

Amatörce av yapan, haftasonlarını sahillerde veya teknelerde geçiren, iş stresini bu şekilde atan, günde 15-20 tane balık yakalayan insanları boş yere eleştiriyoruz. Bu insanların yakaladığı balıklar balık neslinin kurumasına neden olmaz. Tepkimizi bilinçsizce avlanan, tonlarca çinekopu bir seferde yok edip, balık neslini asıl kurutanlara gösterelim.

9. mahmutignak

mahmutignak mahmut

Favori Kamış:
    Unicast
    Emre ve Kadem harika avlara imza atmışınız.Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.

10. efe can

efe can engin

Favori Kamış:
    sprıt surf lıneeffe
    Favori Makine:
    okuma vsystem
    En İyi Avı:
    çupra 2.250gr
    ellerinize sağlık süper bi av olmuş rasgele tebrikler

11. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Tebrik ederim sizi.Ağ atsanız bukadar balık çıkmaz herhalde.:)

Size sorum olacak.Mantarlı dip oltasında yem olarak ne kullandınız? Ayrıca yem adındanda yazdığı gibi dipte sabit mi? saygılar.

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    burada kimse bilinçsiz değil birola katılıyorum kıyıdan ve haftasonları tekneden yapılan avlarla balık nesli tükenmez. benim 10 seneden tuttuğum balığı adam bir günde yakalıyor gırgırla. bunun mücadelesini zaten veriyoruz ama hükümetle ilgili problemler var. bize göre yanlış olan onlara göre problem değil bunun tartışması burada bu konuda yapmak yanlış.
    konuya bu şekilde sert eleştriler yaparak değil de , tebrikler ama keşke ufakları salsaydınız şeklinde daha nazikce yaklaşabilirdiniz. biz sadece haftasonları av yapıyoruz bir de her Allah ın günü kilolarca kreçe yakalayanlar var onlara dışarıda tepki gösterecekseniz onlara gösterin. buradaki herkez bilinçli kimse balık nesli tükensin istemez. evet belki bize göre fazla balık yakalanmış olabilir ama kadem abi belkide ayda yılda bir av yaptı her zaman bu kadar çok balık tutacak diye birşey yok. ben de haftasonları birşeyler yakalıyorum sırf sizin sert eleştrilerinizden yayınlamıyorum ki benim yakaladığım eve getirdiğim en fazla 20 parça sarıkanat çinekop ve bir iki kilo istavrittir. gırgırlar troller zaten büyük sorun bazen sırf bu yüzden yabancı ülkelere özeniyorum güzel kanunlar çıkartıyorlar bunlarla ilgili.
    bu konuda herkezin fikri olabilir ama lütfen bunların tepkisini bu şekilde vermeyelim ben sizi çok iyi anlıyorum fakat tepkileriniz çok sert.

13. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Kadem& Emre tebrikler güzel avlara imza atmışsınız verilen gayrete çekilen eziyete deymiş doğrusu..Fakat öte yandan
    Bu balılar mundar MİYAVVVVVV keşke salsaydınız MİYAVVVVVV.....:) :D :D :p

14. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    bu sene gordugum en guzel sey bu tebrıkler ama bızde ısterız:))

15. electronico

electronico levent

Vay be bu suskunluğunuz fırtına öncesi sessizlikmiş meğerse.Ellerinize sağlık okuması bile çok keyifliydi.

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sizi gidi katliamcılar sizi.:D
    Hem ayrıca ben İstanbuldayken hemen her sezon 1000'in üzerinde tuttuğum bu balıkların adedinede yaklaşıyorsunuz öylemi?:mad:
    Balıklar bitince buraya gelin.
    Ferhatın bıraktığı yerden devam edelim.
    Koca sinagritler,tranca ve akyalar.Çeşni olarak koca kasnalar veee
    Dev T.S.Turnaları ne dersiniz.
    Bekliyorum,tebrikler vede sevgiler

17. 3182

3182

Teşekkürler.

18. 3182

3182

Mahmut daha iyi avlarda buluşucaz yine inşallah. Teşekkürler.

19. 3182

3182

Eyvallah size de rastgelsin. O çupra neydi öyle çuvala sığmıyodu maşallah.

20. 3182

3182

Bakın bu doğru adamlar boğaza evet boğazın tam ortasına ağ attılar desem inanırmısınız bizde inanamadık ama maalesef boğazın ortasına geceden atılmış ağı toplarken seyrettik 3-5 tane balık vardı ağlarında :)

Mantarlı dip oltasına yem olarak istavrit kullandık evet sabit fakat yemli takımla av yaptığımız gün dipte sabit kalacak boşluk olmadı hiç yem dibe indiğinde 10 saniye içinde ya yem gitmişti ya balık vardı oltada o denli balık vardı.

Teşekkürler sizede rastgelsin.