Kasım 2010 Çinekop-Sarıkanat-Lüfer avlarımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 3182 tarafından paylaşıldı.

1. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Bizde bu çocuk nere diyorduk :)

2. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aynen koca lüfer tam kaldırırken gitti. İşin enteresan tarafı koca hayvan vurgun yemiş gibi kıvrana kıvrana dibe doğru düştü sonra kendine gelip gitti herhalde..

3. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler harika balıklar afiyet olsun

4. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler darısı başınıza.

5. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    28 Kasım Pazar Avım

Bu avdada sahte ve yemli metodu kullanılmıştır. Mera tam bir rezalet kıvamında kalabalık olduğundan geçmiş avlarımdaki sayılara ulaşamadım saldıklarımla birlikte 45 kadar balık alabildim, elde ancak 37 adedi kaldı.. Bndan sonra iyi havalarda pazar günleri balığa gidip gitmeme konusunda daha temkinli olacağım. Tam bir işkence..

6. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Kadem gözlerimizi bayram ettirdin tebrik ederim, şahane avlar, nefis balıklar.

7. 3182

3182

Eyvallah. Darısı başınıza. Cumartesi 49 + Pazar 65 balık yakaladık ama rapor açarmıyım bilmiyorum.

8. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Amannnn !!
    Kadem kaç kişi yakaladınız o kadar balığı, az sonra form polisleri basar buraları :rolleyes: :cool:

Hafta sonu bende tekneden avlanırken, sen geldin aklıma, Kadem bu akını kaçırmaz kötü hava koşulu falan dinlemez kesin bir yerlerde sahte ile çalışıyordur diye geçirdim aklımdan.

9. balikoltasi

balikoltasi Birol

Cumartesi Telafet Team'in balıkta olduğunu duyunca ee bende gidip biraz olta atayım dedim.:p 13.30 gibi meradaydım.
    İzdiham içinde rapalamı suyla buluşturdum. Akşam 17.00 a kadar Maria Princess 7 cm rapalam ile 17 balığı kandırıp evin yolunu tuttuk.

10. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yeni rapor açmaya ne gerek var ektiğin bi iki resmi koy buraya işte daha kasım ayı bitmedi :D

11. 3182

3182

Tebrikler birol. Bu sene güzel avlara imza atmaya devam ediyorsun yine. Emre nin zaten maşallahı var suda balık olmasada her daim onun kovası doludur. Allah nazarlardan saklasın. Cumartesi çok iri balık yaptı pazar nispeten daha ince balık vardı . Cumartesi günkü balıkları arkadaşa verdim oda facebookta yayınlamış gören lüfer diyor maşallah. Aşağıdaki fotoda pazar günkü balıklar var yaklaşık 10 kilo kadar balık 65 tane. Mehmet şenel usta ile güzel bir av günü gerçekleştirdik.

12. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Doğan,
    Sportif ve/veya amatör balıkçılık,
    Bir gün misafirimiz olursan bunları yüz yüze tartışırız.
    Arkadaş artık olmuyor böyle, her konuya resmen korsan saldırı düzenliyorsun.
    Gel misafirim ol, çayımı kahvemi iç, teknemizle açılalım boğaza, sportif balıkçılığını icra et, derdini anlat, bizde düşüncelerimizi senle paylaşalım
    ama
    bu böyle olmuyor artık.

13. balikoltasi

balikoltasi Birol

Sportif balıkçılıkta yakala-bırak'ta görülmez, amatör balıkçılıkta görülür.

14. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yemlik tutan arkadaşımızdan allah razı olsun :) o olmasa yem içinde uğraşacaktık..

Rıdan usta deme bana balıkların kafasını da koparmış ayıklarken mundar etmiş balığı, ağlamıştır balıklar sofrada hüngür hüngür : ))

Bu resim iyi çıkmamış hem balıklar ufak görünüyor hemde kovanın derinliği falan belli değil kötü çıkmış.

Son düzenleme: 29 Kasım 2010
  15. ilker_a

ilker_a İlker

Çok dosthane, hiçbir sataşma olmadan açıkça soruyorum. Bu başlığı açan insan Kadem bey değil de ben olsam burada aynı tepkiler verilir miydi? Kendi fikrim bence kesinlikle verilmezdi( 2 senelik forum üyesiyim atıp tutmuyorum izlenimimle yorumluyorum). Ne bulduysan toplamışsın, onlar yavru balıklar da vb. bence de doğru; olması gereken laflar edilirdi;ama edilmiyor.

Bu siteye üye olalı çok oluyor. Ama hiçkimseyle tanışma durumum olmadı çok niyetlenildi fakat ne yazık ki olmadı.

Sitenin belirli bir arkadaş grubu var ve bunun haricinde yazılan herşeye tepki veriliyor. Yani tam anlamıyla objektif bakılamıyor konulara. Arkadaşların eleştirdiği konuya nasıl hak verilmiyor anlayamıyorum. 500+ çinekop az bir miktar mıdır? günde 60 70 lere vuran rakamlar bir amatör balıkçı ve balık soylarının tehlikeye girmesinin karşısında olan bizim gibi insanlar için çok değil midir? Bilinçli amatör balık sevdalısı olan insanlar için az bir rakam mıdır?

Ben 25 yaşındayım kalender tarabya taraflarında avlanıyorum ve inanılmaz balık olduğu zaman bile tadında bırakıyorum,bırakabiliyorum. Nedeni herkesin " yahu gırgırlar bitiriyor balığı benimkinden ne olacak" mantığında davranıp o gün fazladan tutulan balıkların miktarının gırgırınkiler kadar olmasıdır veya raicinden çok çok fazla olması.

Toplumsal konularda genelden özele indirgenmelidir sorumluluklar. O zaman çıkalım dışarı yerlere de çöp atalım? bireysel sorumluluktan bu kadar uzak davranacak isek o zaman da belediye çalışmıyor arkadaş deriz.. Aman ha rica ediyorum saldırı amaçlı yazılmasın denmesin yazıma ben sadece düşünüklerimi dile getiriyorum.

"Lüfer yok lüfer yok" diyoruz boşa demeyelim bence olmaz tabi. Dünyada da böyledir bir malın piyasada talebi var ise o ürünün pazarı artar. Çinekop için de artıyor artacak da böyle giderse. Boyutsal olarak istavritten büyük olsa da Lüferin kraçası olduğunu da unutmamak lazım bu balığın.

Saygılar.

Son düzenleme: 3 Aralık 2010
  16. balikoltasi

balikoltasi Birol

500/7=71/2=35.7 adet kişi başı = yaklaşık 3,5 kg balık
    günlük yasal limit= 5 kg
    3,5 kg< 5 kg
    bence normal.

ama yinede kurutmuşsunuz taşlardaki son anaç balıkları:D

17. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Birol uzun yıllardır forumlarda paylaşım yaparım, az çok avcılık forumlarında emeği geçmiş olan insanların büyük kısmı beni şahsen tanr. Yaklaşık 2 senedir gerek av raporu gerekse bilgi anlamında paylaşım yapmıyorum böyle bir karar almıştım.

Benim gibi birçok forum emektarı insanında forumlardan elini eteğini çektiğini görüyorum.

Uzun süre sonra renk olsun diye açtığımız bu av raporu neticesinde eçmişte verdiğim kararda ne adar haklı olduğumu görmüş oldum.. Ve benim gibi uzun süre forumlara emek vermiş insanların da forumlardan el etek çekmekte ne kadar haklı olduklarını görmüş bulunmakayım.

Buranın bir avcılık sitesi olduğunu unutup kendini başka amaçlara vakfeden insanları ben Hayvaları Koruma Derneğine üye olmaya ve o doğrultuda faaliyet gösteremeye davet ediyorum.

Unutulmasın ki bizim avlayıp raporladığımız avda yada avlarda yasalara aykırı hiçbir unsur yoktur. Buna rağmen yazılıp çizilenler bir avcılık sitesi üyelerine yakışmayacak kadar anlamsız. Eğer bazı sıkıntılarınız varsa bunu müstakil konularda dile getirebilirsiniz, mideniz bulanınca elalemin evinin önüne istifra etmeye hakkınız olmamalı.

Söyleyeceklerim bundan ibaret, herkese pardon avcılara bol ve keyifli avlar dilerim.

Son düzenleme: 3 Aralık 2010