Kasna(Tatlısu bereketi)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler
    Üzerinde israrla durduğum ve sıkca vurguladığım husus,balıkcılık olgusunun bir bütün olması gereğidir.
    Benim hic işim olmaz gibilerinden tabirlerle,balıkcılığın sadece bir yada birkac tipine odaklanmak,sairlerini yok saymak,en azından önemli bir keyfi ıskalamaktır.
    Kaldıki yapılacak bir istatistikte,görülecektirki yurdumuzdaki avcıların büyük coğunluğu tatlı sucudur.Forumumuzun hızla yükselen ivmesinde,ileriki günlerde önemli bir sayıda bu kabil avcıların ithali söz konusu olabilir.
    Müşahedelerime göre forumumuz ve benzerlerinde tatlısu avına hic ilgi olmayışı serzenişleri vardır.
    Şahsen ben kendi çabalarım doğrultusunda ,avının ayrı bir ruhu,zevki ve heyecanı olduğuna inandığım ve bizzat kerelerce yaşadığım bu çeşit avlarıma devam edeceğim,sizlerle paylaşacağım ve sizleri elimden geldiğincede teşvik edecek ve ilginiz doğrultusundada,geldiğinizde avına götüreceğim.
    Bülent Yurteri kardeşimizin ilgisi ve ustalığı konusunda bilgim vardı.Neticede kendisiyle,bu kere planladığımıza uygun bir av yaşadık.Geceleyin ırmağın gölcük yaptığı kıyısında,adeta bir karavana dönüştürdüğü minibüsünde yattık,gece boyuncada devasa sazanları combalak sesleri arasında sabırsızca sabahı ettik.Hayıflandığımız nokta yanımıza sazan takımlarımızı almamış olmamızdı.
    Evvelki akşamüstü başladığımız avımıza aynı keklik sesleri arasında,sabahın erken saatlerinde tekrar başladık.
    Belirtmeliyimki kendisi gördüğüm en usta tatlı su avcılarından biridir.Gayet gözüpek davranışlarla suya icabında yarı beline kadar girebilen,spin kamışını ustalıkla kullanabilen,avda kendisini gizleyen,bir,ikisi haric az ufak balıkları suya iade edebilen bir avcıdır.
    Böylesine yaman bir tatlısucu ile avlanmaktan büyük keyf aldım.
    Son zamanlarda levrek avınada ilgi duyan bu kardeşimizin,ileride cok önemli bir levrekci olacağına inancım tamdır.Elbetteki elimden geldiğince kendisine yardımcı olacağım,yeterki zaman ayırabilsin ve sıkca gelsin.
    Olabildiğice ince misina kullandığımız avımızda o ve ben 1,60 civarında spinn kamış ve minik makaralarımıza sardığımız 0,18 mm Mitsubishi misina ve bendeniz 0,04 Berkley FireLine Crystal ile avlandık.
    0,04 mm incelik abartı gelebilir.Ancak ambalajında normal mono misinalardan 3 kat daha kuvvetli olduğu yazan,esneme kabiliyeti pek olmayan ip ve normal misina arası bir görüntüye sahip bu Crystal Line'dan pek memnun kaldım.Herhalde 0,06 mm'liğini edinecek ve levrek sırtısı avlarımda ve belkide atceğindede kullanacağım.
    Kullandığımız sahtelerimize gelince Bülent 2 No Mepps,bendeniz böcek rapalalarımı bir tarafa bırakarak Strike Pro'nun 5 cm'lik rapalalarını kullandık.
    Öyle ya rapala kullanarak sanki azıcıkda levrek avlar havasında olmak istiyordum,levrek avında nerde bu kadar vuruş,saldırış ve yakalanış yaşayabilirdimki.
    Bence avımız cok başarılı gecti.Onlarcasını saldığımız ve özellikle bendenizin kacırdığı iki katınıda sayarsak yüz adede yakın balıkla haşır,neşir olduk.
    Bülent kardeşim kendi rekorunu hayli gececek olan bir ikisini talihsizlik nedeni ile son anda kacırdı.Ustayız ya illaki bir iki laf edeceğiz.Tuttum tenkidi bastım.Bülent balıkla biraz daha oyna,paldır,küldür dışarıya almaktan vaz gec deyiverdim.Ne yapsın Bülentki böyle bereketi belki gencliğinde görmüştür.Ya o benim kacırdıklarımı görse ne derdi.Dedide zaten.İğnelerini bir numara büyüğü ile değiştirmeyi unuttuğum minik rapalalarımın zayıf kalan bazı iğnesi ya acıldı ya kırıldı ve devasa kac tanesini alma aşamasındayken kacırıverince,abi hic olmazsa iğnelerini biraz ac büyük hale gelsin önerisinde bulundu.Dinledim bu ustayı ve neticesinide aldım.
    Pazar olmasına rağmen kilometrelerce boyunca hic başka avcıya rastlamadık.Yaban ördeklerinin başımızın üstünden ıslık calarak suya konuşlarını,kendilerini göremesekte her iki yamactan birbirlerine serenat gecen kekliklerin seslerini dinleyerekten,normal balık yapma zamanının hayli üstünde halende balık ve vuruş alaraktan,isteksizce avımızı noktaladık ve döndük.
    İlişikte bazı kareleri sunuyorum.
    Sevgi ve saygılarımla

2. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    D.A.M Allround Tele Spin 240
    En İyi Avı:
    Levrek (800gr),Çupra (550gr)
    Tebrik ederim Vedat Abi. Ne güzel keyifli bir av günü geçirmişsin.

Yazdıklarında altını çizdiğin gibi " Avın Her Türlüsü"

Saolsun Babam, bizi bu zevklerden hiç mahrum etmedi. Bacak kadarken tüfeği, barutu, saçmayı, misinayı, zokayı, çapariyi, küreği hepsini yaşattı. O, 64 yaşında, ayaklı bir tarih kitabı.

Sizler gibi büyüklerimizden, daha öğrenecek çok şeyler var.

Saygılarımla.

3. crazybluee

crazybluee ibrahim

Favori Kamış:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    12kg sazan
    baba süpersin...

4. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Oy Oy Oy nedenir başka:eek: :eek: :eek:

5. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Vedat bey merhaba,
    Söylenecek çok fazla birşey yok, okurken adeta yaşadım, inanın orada olmak isterdim,gerekirse hepsini çekerken kaçırmaya veya geri salmayada razıyım, önemli olan at çek'te o heyecanı yaşamak bence.....
    Elinize sağlık, sevgiler........

6. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Vedat abi bende balıkesir gönen de kasna avı yapıyorum.Sizlerden öğreneceğim çok şey var .Güzel bakir avlaklarımızda iri kasnalar alabiliyoruz

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Atıf
    Babana daha nice sağlıklı uzun yıllar dilerim.Avın her türlüsünden zevk alabilmek bulunmaz bir avantajdır.Bu keyfi ıskalayanlara üzülüyorum.Zaten bu tür gizli kalmış yerlerde hayli azaldı.İnsanın en azından makaralı olta ile atışlarını geliştirmesi,balıkla mücadeleyi iyice bellemesi acısındanda cok faydalı bir av şeklidir.
    Zira kıyı levrek avcılığında sergilenmesi gereken bütün taktikleri icermektedir.
    Sevgiyle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili İbrahim

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sahi başka ne denir acaba,sağol sevgili Hüseyin

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İlker
    Hersene bana yüze yakın kardeşim gelir.Bak bu akşam yola cıkarak taa Ankaradan gelen dört tane müstesna avcı kardeşim var.Yarın oralara tekrar gidecek,gece cadır kuracak,Pazar günüde avlanıp döneceğiz.
    Aynen işaret ettiğin gibi atcek icin harika bir ortamdır.Kişi bu şekilde yeni rapalalarını deneyebilir,atışlarını geliştirebilir,balıkla mücadele onu yorma ve dışarı alma becerisini arttırır.Hele o ilk sahteye atlama anı yokmu,asla levrekten aşağı kalmamaktadır.
    Sevgiyle kal

11. sokolna

sokolna günay

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Vedat abi tebrik ederim güzel rapor güzel av olmuş

12. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    İkinci raporunuza yorum yazmaktan mutluluk duydum aynı gün içersinde.Vedat Bey o kadar güzel anlatmışsınız ki,insan mest oluyor gerçekten.Keklikler..ördekler...sazanlar..kefaller...orman..yeşil..ırmak...dostlar...Zaten bu ortamda keyf almamak imkansız gibi.Tatlısu avcılığı da bahsettiğiniz gibi ayrı bir zevk tıpkı diğer tüm balık avcılıkları gibi.Ben de fırsat buldukça avlanıyorum tatlısuda,yavaş yavaş deneyim kazanmaya çalışıyorum.Sizin gibi üstadlardan böyle güzel teknikler öğrendikçe brişeyler tutacağız umarım.Rastgele..

13. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Vedat Amca gözlerimize,yüreğimize bayram ettirdiğiniz için teşekkürler,elinize sağlık...

14. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    çok güzel bir paylaşım Vedat Bey
    elinize sağlık

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aydın.
    İşte bu sabah gene oraya gidiyoruz.Ankaranın usta avcıları misafirim olacak gece orada kalacağız ertesi günde avlanacağız.
    Ben bu kere Crawfish denen bir sahteyi kullanacağım.Harika bir kandırıcıdır.
    Sevgiyle kal

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Günay

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ufuk
    Ne güzel,beeğendiğine sevindim.Doyamadık sabah erken tekrar gidip gecede orada kalacağız.
    Tatlısu avlarınla ilgili olarak bana istediğin her şeyi sorabilirisn.
    Sevgiler

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bende ilgine teşekkür ediyorum sevgili İzzet

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgine teşekkürler sevgili Mustafa

20. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    vedat abi tebrikler çok güzel av olmuş, yazınız da aynen o anı yaşatıyor insana.

şunu sormak istiyorum, bu kadar ince misina kullanmanızın nedeni nedir ?

teşekkürler, hafta sonu için de rastgele.