Katil silikonlar iş başı yaptı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında 3182 tarafından paylaşıldı.

1. 3182

3182

Evet arkadaşlar bu gün 2 haziran 2009 feridun usta ile harika bir turna avı daha gerçekleştirdik. Ustanın daha önce temizlediği balıkların midesinden çıkan kaya balıklarına benzer silikonlar ile at çek balık aldık desek yeridir. İlk etapta toplam 15 balık yakalayıp mola verdik. Usta balıkları temizleyip güzelce pişirdi , harika bir sofrada afiyetle yedik. Artık sofra resmi yok ! :D .Sonra akşam suyuna bir daha ava çıkıp 4 tane daha yakaladık. Kaçırdığımız balık sayısı ( kaçırdık dediklerim ota kaya ya çarpanlar değil kepçeye 1 metre mesafede görerek kaçırdığımız balıklar) yakaladığımız balıklardan fazladır. Fakat kaçan balıklara hiç üzülmedik birbirimize bakıp kısmet dedik ustayla. 3 tane limit altı çiviyi suya geri gönderdik 1 tanesini silikonu çok fena yuttuğu için gönderemedik. Katil silikonların resimlerinide çektik.

işte resimler

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Tebrik ederim. Kaç kilo balık var orda ya?

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    tebrikler güzel av olmuş :) :)

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    tahminen 20 kg;)
    niyeki:confused: :confused:

5. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    şimdi arkadaşlar öncelikle avınız için canı gönülden tebrikler. çok keyifli olduğu kesin. ancak beni endişelendiren bir olay var. balıkların sayısı limit dahilinde orasına asla sözümüz yok. ancak oradaki balıklar tahminimce en az (bi balık yemek için 2 kişiye yeter hesabıyla) 28 kişiye yeter. büyük balıkları da fazladan sayarsak 30-35 kişiye. o balıkların hepsi yeniyor mu yoksa çöpe giden balıklar var mı? hassasiyetimi anlarsınız inşallah. yani diyeceğim o ki yemeyeceğimiz balıkların canını alıp Allah katında çok büyük bir vebal altına girmiş oluruz. yani sebepsiz yere bir cana kıymış oluruz. bir balık bile heba olsa onun hakkını vermek imkansız. lütfen bunlara dikkat edelim.

6. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    tebrik ederim terkosta mı avlanıyorsunuz acaba....

7. metrocarşısı

metrocarşısı aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    94 cm 6 kg turna
    tebrikler güzel av olmuş ama limit durumu ne (adet) olarak turnada acaba:confused:

8. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    tebrikler abicim tioları aldım turnalar kaçın geliyommmmmmmmmmm:D :D :D

9. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Valla bu balıkları gördükten sonra tebrik etmekten başka diyecek sözün olmaması gerekiyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Haziran 2009
  10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

20 kilo olsa kaç balıkçı var bilmiyorum ama yorumla 3 desek sirküler aşılmış olur. 15 kilonun altında olmalı. Feridun arkadaşımızın sirküler dışı avlandığını düşünmüyorum elbette. Ancak bu kadar balığı bir arada görünce Kemal arkadaşımızın bahsettiği endişeleri içimde hissetmedim dersem yalan olur.

Sözüm meclisten dışarı ama sınırlı balık populasyonu bulunan tatlısu avlaklarında yakalanan fazla balıkları komşuların çocuklarına dağıtmakktansa, onlara büyüdüklerinde yakalayacak balıklar bırakmak daha doğru olur kanaatindeyim.

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Biraz acemice konuşmuşsun.Burada öküzün altında buzağı aramakta bahsetmek için balık kültürünü,sitemizin çizgisini biraz daha özümsemen gerekiyor.

Bazen 1 cm boydan bile ,500 gr fazladan avlanan balıktan bile eleştiriler gelebiliyor. Bu nedenle biraz daha hassas davranmanız gerekiyor.

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Alperen özellikle tatlısu avlaklarında yakalanan balıkların balık populasyonuna etkileri konusundaki hassasiyetinizi anlıyor ve taktir ediyorum. Limit dahilinde olsa dahi bazı avların etik değerlerimizi zorladığını da biliyorum. ;) :)
    Ancak tebliğe göre günlük kişi başı turna avı 40 cm ve 10 adet olarak belirtilmiş. Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere de bakılmayacağı ifade edilmiş. Faraza, kabaca bir hesapla bırak 20 kg yi, yakalanan her bir balık 3 kg olsa ve 3 kişi avlanmışsa, toplamda 90 kg balığı bulmak mümkün. Ancak kendimizi öldürsek te yasaldır tebliğe göre.:rolleyes: Daha da uç durumlarda –mesela-7 kg lik balıklar gibi- 210 kg yi bulmak mümkün. Kişi sayısının 8-10 olduğunu düşünelim bir de ? (hayır düşünmeyelim, Allah korusun:eek: )

Bu açmazın müsebbibi, tebliği hazırlayan zihniyetindir. Yayınlanan raporları hissiyatlarımıza gerekçe göstermek konuya çözüm olmuyor maalesef.:eek:

13. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Nuri abiya katılıyorum.Bu konularda ne kadar çok hasassiyet göstersekte asıl sorgulamamız gerekenler bu sirküleri hazırlayan şahıs ya da şahıslar.

14. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bi soru sormustum terkos golumu dıye ama cvp gelmedı.....
    bence durustlukte onemlı 20 balık tutup 3 unun resmını cekıp yollansa dursut olmazdı en azından ne tutlduysa solenmıstır....
    tebrıkler

15. emrahkaya

emrahkaya emrah

Favori Kamış:
    remıxon
    Favori Makine:
    technostar
    En İyi Avı:
    turna 5 kılo
    tebrıkler avınız daım olsun

16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Feridun Bey av yerini söylemeyez Pek. O söğüdün altı dediği bir avlağı var. Ancak Terkosun Balaban Bölgesi civarı olduğunu tahmin ediyoruz.

17. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    resimlerden terkos oldugu belli zaten emin olmak icin soruyorum...
    ama bu nedir ya anlamıyorum insanlar neyi kimden saklıyor hic sevmedigim bir sey nokta kordınat sormadım sadece gol olarak terkos mu dıye sordum son 2 sene pek av vermedi bu sene av vermeye basladı mı dıye merak ettim sadece...
    kesfedilmemiş bir avlak degilki bu nedir boyle sinir bozucu bir davranıs ...

18. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Kadem güzel bir av güncesi oldu....Asıl beklentim karadeniz palamut avı şafak 60..:) :)
    Güzel yorum ve temennide bulunan arkadaşlara teşekkürler...

Eleştiri babında mesaj yazan arkadaşlar bu iş sevda meselesi emek yoksa balıkta yok evde oturma ile balık tutulmaz....14 göl 1200 km yol yaptım turna avı için pm ye gelen 94 msj soru aynı "BİLADER BALIKLARI NEREDE YAKALADIN"
    Tayakadın Sazlıbosna Akpınar Terkoz İmrahor..Hepsinde TURNA mevcut şimdiden rastgelsin...

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kardeş takma kafana rastgele;)

20. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    nasıl kafaya takmam dünkü yapmış olduğum av ile ilgili pişmanlık duymaya başladım......niye limiti doldurmadım diye....;) ;)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Haziran 2009