Kaz Dağları Mücevherleri

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Sennur.
    Arada tatısu avından bahsetmemin iki sebebi vardır.Bunlardan ilki,Anadolumuzun geniş yüzeyinde sayısız akarsu ve göllerinde,deniz balıkcılığıyla uğraşanların fevkinde avcı olduğunu sanmam,bunlarla ilgili olarak yeterince mesaj trafiğinin olmaması ile,bilfiil tatlısu avının kendine özgü keyfini kişilere tanıtmaktır.
    Bu konudaki cabalarım sürecektir.İlgi ve destekleriniz elbette yardımcım olacaktır.
    Sevgiyle kalınız.

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Beyhan
    Ben alabalık derelerinin mümkün olduğunca bilincli avcılarca tanınmasından yanayım.Sizide böyle gördüğümden anlatayım.
    Son gittiğimde Kaz dağlarının üst kısımlarında yol olağanüstü bozuktu.Normal arabayla gidilemez görünmekteydi.Hususi araba tuttuk öyle erişebildik.
    Siz arama,kurtarma ekibi olarak Kaz Dağlarının inanılmaz zor parkurlarının kolayca üstesinden gelirsiniz.
    Ben gecen avımda Edremitten hemen evvelki Kadıköyden girerek Zeytinli Irmağının üst bölgeleri ve kollarında avlandım.Avlanacağımız mahale 2,5 saatte erebildik.Oralarda rastlayacağınız her derede alabalık vardır.Bazı hallerde arabanızı bırakarak vadi iclerine inmelisiniz.Cok karışık labirent gibi yolları vardır.Ben rehber nezaretinde dereleri bulabildimdi.Mamafih sizin ekip adı üstünde arama ekibi olduğundan,Kadıköyden giripte üstlere doğru yolu takip ederseniz azimli bir aramayla bulabilirsiniz.Ancak bilinizki derelere ilk rastladığınız,kolayca erişebileceğiniz yerlerde alabalık yoktur.Cok ytukarılara cıkmalısınız.
    Sevgiler

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Ömer
    Kefal icin zannederim resimlerini yollamıstım.Tekrar edeyim.Son zamanlarda ben bu balıkları kendimin böcek rapalaları diye adlandırdığım muhtelif böcek taklidi kandırıcılarla avlıyor ve harika neticeler alıyorum.Bunlardan hem Ankarada hemde İstanbulda bulabilirsin.
    Kefal icin Yo-zurinin Aile Goby'si, Rebelin Hellegremite',Cekirge ve Crawfish'i
    gibi.Ksık BalıkcılıktSpotta vardır.
    Alabalıkta ise spinnerler kullanıyorun.Meppsin Black Fury'tipi Panther Martin tipleri ile Vibrax Blue Fox spinnerleri.
    Bunların 1 ve 2 No'larını kullanmaktayım.

4. ömer tan

ömer tan Ömer Tan

Teşekkürler Vedat Amca, önerdiğin malzemelerden çantama koyacağım...
    Sağlıcakla kal...

5. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Vedat abicim, Seni takdir etmemek elde değil.
    Edebiyat ve Halkbilim dallarında yıllardır uğraşan biri olarak ; Bu akıcı anlatımın ile Çevreci-Doğacı düşüncelerini gerçekden içten minnetdarlık duyuyorum.
    Sağlıkla kal.

6. beyhan

beyhan beyhan karaca

teşekkür ederim vedat abi ben ve ekipteki arkadaşlarımız gerçekten doğa tutkunu birer ATATÜRK evladı zarar vericeksek biz yolumuzu bile değiştiririz sağ ol abi:)

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sana inanıyor ve güveniyorum Sevgili Beyhan.Elimden geleni yapacağıma emin olunuz.
    Sevgiler

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Muharrem
    Bu siteyi seviyorum.Yöneticilerinide,üyelerinide.Oysa bazı yerlerde mücadelem hem sürüyor ve hemde yeniliyor gibiyim.
    Oysa anlattıklarım aynı,cabalarım aynı.Ama ah bazıları yokmu-o bozguncular-o kıskanclar.Üstelik haylide varlar,bakalım bana ne yapacaklar.
    Sana sevgi ve saygılarımı sunuyorum,kıymetli kardeşim.

9. beyhan

beyhan beyhan karaca

sevgili vedat abim biz gittiğimiz yerlere mutlaka küçük ceviz fidanları ekeriz arkadaşlarım eğitimlerini yıkıntı binalar ağır kazalar üzerinde yaparlar bu tür geziler sadece eğlence ve stres atmak için içlerinde balık merakı olan benim 500 km çöp getirdim ben doğaya atmadılar benim dünyam yeşil doğa keşke bizim devletin zirvesi doğaya sizin kadar duyarlı olabilse ellerinizden öpüyorum ve sizin gibi biri olmak için uğraşıcam saygılar:)

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Beyhan
    İnşallah birgün buralara gelirsiniz.Avlanırız,muhabbet ederiz.
    Ben ve eşim bahcemizdeki yabani otları bile kesmeye kıyamayan,o dünyaları icinde yaşamakta olan böcekleri,örümcekleri,cıyanları bile ellemeyen,arada evimizin icine girseler dahi onlarla kımyevi mücadele yapmayan,sadece iki kedimizle kendimizi korumaya calışan kişileriz.
    Şayet ben bir politikacı olsaydım,helede bir bakan,zannederim cok şeyi değiştiridim.
    Sevgiyle kalınız

11. blackcat

blackcat Deniz Karslıoğlu

Değerli Üstadım

Balıkavı.net sitesine üye olalı sanırım bir hafta kadar oldu. Yazılarınızı bugün okuma fırsatı buldum ve okurken nekadar huzur bulduğumu anlatamam. Fotoğrafınız ve yazılarınızdaki enerjinin, binlerce km uzaktaki beni, ne kadar mutlu ettiğini ifade edemem sanırım.

Bazı insanların yüreğinin güzelliği yüzüne vurur derler, sanırım sizin yüreğiniz sadece yüzünüze değil, kaleminize, yaşamınıza kısaca her açıdan sizin çevrenize yansımakta. Bu ışıktan bir parça huzur alabildiğim için çok mutluyum.

Doğa biz onu nekadar korur ve korutursak bize nimetlerini sunar, lakin ülkemizde bu düşünce ile hareket eden insanların sayısının az olması yüzünden, sizin gibi bir şahsiyeti tüm ülkeye nasıl tanıtabiliriz diye düşünüyor insan.

İnanıyorumki okuyan herkesi aynı duygu ile kucaklayan yazınız ile sizin gibi bir üstadın bu yaşam felsefesini ve duygularını paylaşması, birçok okuyucuya düşünme fırsatı veriyordur.

Sizden uzun yıllar feyzalabilmek ve görüşebilmek dileği ile...
    Saygılarımla

12. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Vedat Ağabey.
    İyi Geceler öncelikle.

Hafta sonu Assos da olacağız.
    Kıyıdan avlanacağız.
    Kadırga koyu yada tavsiye edebileceğin bir yer varmıdır?

Saygılar.

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Tarkan
    Bu mevsimde kıyıdan pek birşey alabileceğinizi sanmıyorum.Kadırga koyunu bir deneyin Mırmır denk gelebilir.
    Sevgiler

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Deniz
    Bazen sorarlar,neden her bildiğini anlattığımı,heyecanımı,sevincimi paylaştığımı,ne desemde pek anlamazlar.
    Şu yukarıdaki satırların var ya.Keşke okuyabilseler,manasının beni nerelere götürdüğünü,tüm fiziki sıkıntılarımın bile üstesinden gelebildiğini bir bilebilseler.
    O zaman işte anlarlardı,paylaşmanın,sevipte sevilmenin yüceliğini.
    Sevgiyle kal değerli kardeşim.

15. Aramis

Aramis

Vedat abi özelden size mesaj yazmak istedim ama sanırım kotanız dolmuş:)

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Bora Kotamın dolu olduğunu biliyorum.Bana bir şey sorulacaksa bunun genelden yapılmasını tercih ediyorum,zira başkalarıda faydanabilir diye düşünüyorum.
    Sevgiyle kal

17. Aramis

Aramis

Vedat Abi Pazar sabahı allahın izni ile Tekneyle assos limandan açılmayı düşünüyoruz.Sizde bize katılırsanız çok memnun oluruz.Bunu soracaktım sadece.Saygılarımla.

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Bora cok iyi olurdu ancak o gün misafirlerim olacak,inşallah bir dahaki sefere.
    Sevgiler

19. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    işte balık budur kırmızı benek. gerisi yalan mı olur acaba.. tabi bilmeyen yalan olur der.. ama bir bilse bunun ne olduğunu... tebrikler ustam güzel avmış. inşallah nasip olur bizede..

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Ali Kemal
    Alabalıkla ilgili ne kadar övgü yazılsa bu asil balık bunları hak edecektir.
    Bu nadide mücevheri aslında bir balık olarak bile görmemek lazımdır.
    O sevdası peşinde insanları yüce allahın yarattığı,cennetten köşelere eriştirir.Buz gibi pınarlarından sular icittirir,binbir renk ciceklerini koklattırır,ciğerlerini en temiz havayla doldurtturur.Kuş cıvıltılarının nasıl erişilmez bir senfoni olduğunu dinlettirir.Sevdadır,aşkttır,tutkudur.
    Sevgiyle kal