KAZAKISTAN'DAN ILK SAZANLAR 8 TANE 4.100 kg

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kazak MURAT tarafından paylaşıldı.

1. sedatk

sedatk Sedat

tebrikler murat aileye hoşgeldin.Yeni raporlarını merakla bekliyor olacağım.

2. fishdream

fishdream hüseyin

.

harika avlar.muhteşem.paylaşım için tşk

3. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Tebrikler güzel balık eline sağlık.

4. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Tebrikler murat kardeşim..tavsiye ettiğin sistem harika bir şeye benziyor , av hayatımda duyduğum yeni bir sistem ..yalnız bir husus var ! kıyma makinesi :)

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Murat kardeşimize tekrar teşekkürler. Ufaklığı da Allah analı babalı büyütsün. Kıyma makinesi konusunu ben de düşündüm de acaba diyorum ufak rondo diye tabir edilen blenderlarda denesek nasıl olur?

6. ferhat_78

ferhat_78 ferhat özgür

Favori Kamış:
    shımano tribal
    Favori Makine:
    shımano
    Murat kardeş tebrikler çok güzel bir av olmuş.Allah bağışlasın yeğenimizide öp bizim için.Bu arada tavsiyelerin için teşekürler,1 temmuzdan sonra bizde deneriz burda.:)

7. köroğlu

köroğlu ZAFER HASAN

Favori Kamış:
    270cm DAM Effzett Spin
    Favori Makine:
    Shımano Gatana
    En İyi Avı:
    Turna 5.350 kğ
    kardeşim çok güzel av olmuş eline sağlık resimlerde harika Allaha emanet ol

8. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    hay maaşallah,
    Bir sazansever olarak(her ne kadar adamakıllı bir sazanla haşırneşir olamasam da şu ana kadar :p ) seni esefle kınıyorum.
    Yapılır mı kardeşim bu eziyet bize.
    Daha 34 gün var .
    bu da eder 816 saat-48960 dakika...(aslında kulaga saat bazında kısa geliyor yav)
    Şaka bir yana da sevgili dost,balıklar ,bebe ve manzara süper,başarılarının devamını dilerim.
    Not: Şu senin sazan yayına kıyılmış haşlama mısır fikri bizzat tarafımdan bu yaz denenecektir:D

9. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    çok teşekkürler Murat kardeş
    senin kullandığın yay biraz büyük bir yay mı
    yoksa bizim Türkiyede olan sazan yaylarından mı ?

10. carp

carp Mehmet

Tebrikler! Herşey son derece güzel. Benim bir kenara bırakmış olduğum sazan yaylarına iş çıktı sayenizde. Sezonda mutlaka kullanacağım bu yöntemi. Devamını bekliyoruz. Rastgele...

11. kazak MURAT

kazak MURAT MURAT

Favori Kamış:
    SPRO italia
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    yayin 80 kg
    Kiyma Makinesi Sazan Icin

Ben Sirf Misirlar Icin Elektirikli 1900 Walt Kiyma Makinesi Aldim ..ama Burda Elle Cevirilen Kiyma Makinesi Var Bilmiyorum Belki Ordada Vardir ,,benim Bu Taktigi Ogrendigim Yasli Amca Kaynamis Misirlari Balik Tuttugu Yerde Makinadan Geciriyordu...bense Hepsini Evden Hazirlayip Gidiyorum ...sazan Yayi Fazla Buyuk Degil Birazdan Forarafini Cekip Atarim Raporlara ......arkadaslar Abiler Gosterdiginiz Ilgiye Ccooook Tesekkur Ederim Hosbulduk Saygilar

12. kazak MURAT

kazak MURAT MURAT

Favori Kamış:
    SPRO italia
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    yayin 80 kg
    S.aleykum arkadaslar oncelikle benim avlandigim yer kazakistan/almatida ili nehri coookk kuvetli akiyor.ilk is olarak baliga gitmeden bir gun once misirlari suya yatiriyoruz,misirlar suyu emdigi icin arada bir su koymak lazim,baliga gitmeye 2 . 3saat kala suda beklettigimiz ve sismis halde olan misirlarimizi 1 saat kadar yada yumsak kivama gelene kadar kaynatiyoruz.kivama geldikten sonra atesten indirdigimiz misirlari soguk suyun altinda biraz tutuyoruz suyunu suzdukten sonra
    KIYMA makinesinden bir kere geciriyoruz(gecirdigimiz misirlarin icindeki yapiskan sularla birlikte muthis bir kivam elde ediyoruz,,bi diger ozelligise cokkkk ama cooook keskin bir misir kokusu cikiyor,suyun altinda bu kokuyu dusunebiliyormusunuz sazan varsa o bolgede hemen basina geliyorlar)
    sonra bu misir puresini sazan yayinin icine sikica basiyoruz hemen yanina 25cm bir kostek 35cm yukarsina bi tane daha ve iynelere butun misir yani makineden gecmemis misir,ben burda sazan icin ozel aromali misirlar var onlarda kullaniyorum .iyneye tek bir misir takiyorum kancanin ucunu asla gostermiyorum.misiri tek takma sebebim eger kancayi misirla doldurursaniz balik rahat kusuyor,tek takarsaniz kusamiyor
    demin dedigim gibi benim gittigim nehir cok guclu akiyor genisligi 500mt civari benim kullandigim sazan YAYI bos hali 170, 190 gram bide misir puresini basinca 300 gram civari oluyor.atarken biraz zorlaniyorum ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,attiginiz yaydaki pure bir sure sonra dagilmaya basliyor kokusuda oyle ,,iki iside ayni anda yapmis oluyorsunuz yani yemlemeyi ve balik tutmayi..bu taktikle ortalama 20 veya 30dakikada bir balik vuruyor ve her attigimda ayni noktaya atmaya calisiyorum haliyle 3 . 4atmadan sonra baliklar orda toplanmaya ve 5 .10dakika icinde vurmaya basliyor ,,,,,,,bu duzeni pek burda yapmiyorlar bende yasli bir balikcidan ogrendim ve ilk denedigimde oglenden aksama kadar 6 'tisazan aldim ..o bolgede benden baska sazan alan olmadi sagimda solumda yasli kurt rus balikcilar vardi hemde benden bir gun once gelmislerdi ovunmek gibi olmasin herkes balik yok kurumus diye aglarken(en kotu zamanda) ben 5, 6 tane tutuyordum ALLAHIN(cc) izniyle ......bu sistemi denemek icin ucu kalin ve saglam kamislariniz olamasi lazim ve ben her gidisimde 10 kilo civari pure yapiyorum ......................................ANLATACAKLAR IM BU KADAR YARDIMCI OLABILDIYSEM NE MUTLU BANA HERKESE RASGELE BU TAKTIGI MUTLAKA DENIYIN PISMAN OLMUYCAKSINIZ .................................................. ......KAZAKISTANDAN SAYGILAR SELAMLAR

13. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    foruma renk kattiğin için teşekkür ederim .güzel av lar yapmişsin sazan yayina genelde hamur falan konur burda misiri kaynatip koymak 100 yil düşünsem aklima gelmezdi bende misir takarken elimin sık sık yapiş yapiş oldugunu görürdüm .senin yazdiklarini okuyunca aklima geldi aslinda misir suyuda koyacağimiz hamura kariştirabilir hem yapiştiririci özelliğinden hemde kokusundan faydalanmak için. alma ataya selamlar.biz sezonu bekliyoruz bakalim kismet

blender falanda iş görür tahminimce ama denemek lazim

Son düzenleme: 28 Mayıs 2008
  14. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    benim mesaj gene silinmiş :D :D :D
    bundan sonra imza kısmına silinen mesajlarım diye yer açacam :D :D :D :D

15. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Resimler harika Güzel av olmuş tebrikler Murat Sezon açılsada bizde av resimlerimizi paylaşsak :D

16. ^^e_sin^^

^^e_sin^^ Erhan Demir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    murat kardeşim teşekkürler verdiğin bilgiler için

17. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Murat kancanın ucunu neden göstermiyosun.
    Balık görür diyemi

18. sazan58

sazan58 S.Şeref

paylaşım için teşekkürler

19. sokolna

sokolna günay

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    tebrik ederim güzel av olmuş

20. KSK/34