kefal avı (ilk paylaşimim)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında guney tarafından paylaşıldı.

1. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım

evet usdadım. şamandıra ile avlanıyorum.
    mepsle bir kaç denemem olmuştu, evet zeklı oluyor. özellikle akıntı yokarı olta ata ata gezın mek , yuruyuş yapmak, keşpetmek ayrı güzel.
    ama şamandıra ile de zevkı ayrı .bilirsinkı kefal urkek hayvandır. buna istınaden ,şamandıralı takımda da m geziyorum. biraz gurultu yap veya su ya göruntu ver anında balık kalmıyor. büyük balık için soyluyorum. ha birde akarda balıgın nerde oldugunu tahmın etmek, bulmak ayrı bir zevk. acemılik zamanın da munkun deyıl orda balık yok dedigimiz yerlerde en büyük balıkları yakalıyoruz. atcek le oralardan balık almak zor. bu yüzden şamandıra tercıhımdır.

saygılar...

2. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    nuri abi teşekkurler.

dilegin için ayrıca teşekkur.

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Evet :)

Ben hic kasna avlamadim lakin uzunca sure arastirdim,arsivler edindim,bilgiler edindim.Bunun neticesine kasnanin en cok bulunabilecegi yerlerden bir taneside su icinde bulunan agac yada kutuklerin yani diye bilgim oldu daha once.
    Insallah bende yakin bir zamanda kasnaya gitmeyi dusunuyorum burada firsatim olursa .

Rastgele...

4. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    ava gitmden önce,
    okuyup bilgi toplamak, arşivler edinmek hakıkaten cok paydalı. avlakda okudugun bilgileri uygulamak ve işe yaradıgını gormek, ayrı bir keyip. onun oncesınde ; şurda şu yazıyordu , burda neden olmuyor. diyip. neden olmadıgını anlayıp.bu yüzden deyip. tercube kazanmak ayrı bir...
    bunlardan sonra...

kefalı: şamandıralı takımlamı, atceklemi avlasam... derken. sorunun cevabı . suyun kenarında.

elındekı malzeme
    o avakdakı balıgın alışkanlıkları
    suyun berraklıgı, bulanıklıgı
    suyun debisı, kıvrımları, derinligi ve dibi
    suyun kıyısının (toprakla birleştigi) agaçlık (küçük, büyük aagaç)mı, otlukmu, taşlikmi ,
    kıyısının derinlıgı birden mi yoksa yavaşça mi derinleştigi.
    mevsim, havanın durumu,
    diye vs...
    anında kararını verırsın .
    bilgi ve tercube...

bu arada iyişalla h güzel bir avlak buluz sun ve iyi bir av geçirirsin.
    saygılarımla...