kefal avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında okyar5 tarafından paylaşıldı.

1. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    bol fotografli guzel bir rapor olmuz,rastgele

2. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    av güzel aceba keneyi takıp deneseniz gelmezmiydi birşeyler diye takıldı aklıma bizim derede kayaların altından çıkarıp balık avladığımız böceklerde keneye benziyor balıklarda o böceğe bayılıyor.

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Okyar ilk önce avların için tebrikler, ben daha çok resimlere takıldım, ilk olarak teker izi olan ilk karede yol kenarındaki karın üstünde parlayan kristaller çok hoş , ikinciside , Nuri abimin raporlarındada belirtiğim üzere baraj ve göl çevresi hemen hemen hiç ağaç olmayan bir yere benziyor , halbuki 5. 10 tane bile ağaç olsa onlara tünemeye gelecek küçük kuşlar bu lanet keneleri temizlerdi. Belki biraz konu dışına çıkacağım fakat kırsalda olan tüm dostlarımıza tavsiyem, eskiden 10 tane tavuk besleyenlerin bundan sonra enaz 30 tavuk beslemeleridir, gerekirse şehirden makina civcivi alın ama ne olursa olsun tavuk sayısını artırın yoksa bu kene illetinden başka türlü kurtulamayacaksınız.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tekerlek izlerinin olduğu resimlere bir daha bakıver abicim. Orası yabani kavak ve çamların kuçak kucağa olduğu bir ormanlık. Gölün güney kısımları hariç hemen her yeri orman.:)

Kırda-bayırda (avlağın başında) tavuk beslemek :eek: Sen hele başla, göster nasıl olurmuş, biz de ardından geleceğiz söz.:D :p

5. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Bu keneyi tam av dönüşü arabanın yanına vardığımızda gördüm..Açıkcası avlandığımız suyun kıyısı genelde çamurlu bir yerdi. sanırım arabaya doğru giderken yoldaki otlardan bulaştı ..

6. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    Merhaba Nuri Abi,
    Hafta içi balığa gidebilmek için 3 gün ıstirahat aldım.Zira 15 mayısa kadar hafta sonları bile çalışıyorum.(yaşlı teyzelere okuma yazma kursu açtım.)Artık 15 mayısa kadar balığa gidemeyecem.Zaten 15 mayısta da yasak dönem başlıyor..
    Artık ağustos ayını bekleyecez sanırım bu gidişle..

7. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    Nuri Abi bu arada MODERATOR arkadaşların raporuma yorum yapmamalarını (erdem hariç) neye bağlıyorsun.Bir fikrin var mı?Zira benim raporun bir üstündeki rapora bayağı yorum yapmışlar.Sanırım bana küsler:( :( :( :(

8. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Nuri abim kırsaldan kastım , yeşil olan her yerleşim biriminin olduğu yerlerdi , haaa tabi sen çantanda veya arabanda civciv yada tavuk gibi canlıları taşıyacaksan o başka.Taşırmı taşır vallahi.:p:D:)

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Okyar kardeş tebrikler. Daha iyi avların olur inşallah.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Abicim, Okyarım

Bu gün bu rapor olur başka bir gün başka bir paylaşım. Yazılır, yahut bir değerlendirme yapılmaz ancak bunları küskünlük ve kırgınlıklara hamletmek için bir neden olmadığına inanıyorum. Bizler de öyle değil miyiz sevgili kardeşim. Her konuya yazmıyoruz/yazamıyoruz ancak bu demek değildir ki insanı yok sayan, görmezden gelen bir tavır içerisindeyiz. Hayır bu böyle değil, olamaz da.

Bildiğim ve tanıyabildiğim kadarıyla -ki, bazılarıyla şahsen müşerref oldum, tanışmaya imkanım olmayan kardeşlerimle de inşallah tanışmak isterim;) - yönetimdeki arkadaşlarımızın her biri bir diğerinden değerli, özverili, anlayışlı, sevecen ve yüreği geniş seçkin insanlardır.

Hiç birinin forum içerisinde husumet, kin ve küskünlük oluşturacak veya bu yola tevessül edecek vasıfta kişiler olmadığına yürekten inanıyorum. Bu insanlar, bu yuvayı değerli kılan, sıcak ve samimi olması yönünde gece-gündüz gayret sarf eden candan insanlardır.

Sevgili hocam lütfen müsterih olalım.:) ;)

11. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    çok güzel ya kefal benim favorim gerisi yalan :) tebrik ederim

12. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    keyifli bir av olmuş tebrikler. kene için kekliklerin çoğalması lazım. tedbirli davranarak ve kenenin resmini çekerek bence çok hayırlı bir iş yapmışsınız çünkü resimleri gören herkes kene konusunda sayenizde çok daha fazla tedbir alacaktır.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    O kadar beklemeye can mı dayanır?:eek: :D

Tortum için haklısın, kapalı sezonda 16 Ağustos'u beklemek lazım. Ancak Kuzgun'da kasna ve gökkuşağına olta atmamak için bir sebep yok zira, bu türler göllerde yıl boyu serbest.:)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Belki de ilk kez duyacağın, bazılarına oldukça ilginç gelebilecek bir bilgi vereyim. Geçen yıl basından haberim olmuştu: Türkiye Kuş Haritası çalışmaları neticesinde, ülkemizde en fazla kuş türü ve popülasyonu en çok olan ilin Erzurum olduğu tespit edilmişti.

Kene bağlamında bu bilgi neye yarar, nasıl yorumlamalı dersen, Senin değerlendirmeni daha çok merak ediyorum; buyursunlar.:rolleyes: :)

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Canım abim eczanelerde ilaçtan geçilmiyor fakat eczacılarda hastalanabiliyor. sen şimdi bunada birşeyler bulursunya neyse.:p;) :D:D:D:D

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :p :)

İlaçlar dahi hastalanırken/bozulurken, di mi ama?

Bu vesileyle bir düzeltme yapmak farz oldu. En fazla kuş türü ve kuş nüfusu için ifade ettiğim bilgi yanlış galiba. Fazla gaza gelmiş olmalıyım ki Erzurum'un "Kuş Cenneti" -ki bu doğru- olduğuna dair yapılan tespiti abartılı bir iddia ile iddia etmişim.:eek: :(

:D :D

17. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Dileğim odurki , memleketimiz komple kuş cenneti olsun , varsın Erzurumda buna liderlik etsin .:)