KEFAL GÜNLÜĞÜ-BÖLÜM-5 BAHARA MERHABA

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında gümüş06 tarafından paylaşıldı.

1. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

ercan bey resimlerden avımızdan o samimiyeti size yansıtabildiysek ne mutlu.keyif alacağın dostlarla avlanmak oralarda olmak beraber olta atıp yemeğimizi paylaşmak muhabbet etmek gibisi yok.teşekkür eder.gönlünüzce güzel avlar yapmanızı dilerim.

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tebrik ederim resimler ve balıklar şahane.

3. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

teşekkür ederim.sizede keyifli ve güzel avlar dilerim.:)

4. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Ahmet dizi filmin kaldıgı yerden devam ediyo
    Ekibi ve seni tebrik ederim süpersiniz
    Aynı derenin yukarılarını başka bir tür icin 1 ay evvel bizde yokladık
    Her zaman rastgelsin

5. izzetonder

izzetonder izzet önder

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull LRC Spin 270 cm
    Favori Makine:
    OKUMA RAW RA-1130
    Ahmet Bey ile tanışmamız internet sayesinde olmuştu.Ben aslında alabalık avcısıyım.Diğer balık avlarından pek anlamam(turna hariç).Ahmet Bey ile Ankara 'da bir kere ayaküstü birkaç saat görüştük.Ardından Arkadaşım Ahmet oldu.Örnek avcıdan asla kötü insan olmaz görüşündeyim.Şimdi benim için Ahmet Kardeşim oldu.
    Çok değerli bir insan bana kefal avını öğretti.Benim ilk böcekle kefal denememdi.Aslında onlar iki kuzen trofeleri alsalarda , bozulan moralimi yakaladığım 7-8 ufagı suya bırakarak birazda olsa toparladım.3 balıkta alıkoydum ama onlarınkinden küçüklerdi :D
    Parkuru öğrenmiş oldum.Suyun durduğu yerler, mera,kefal nasıl yerde yatar, böcek nasıl çekilir.Şunu bilir savunurum her balığın farklı bir tarzı var.Ben alabalıktan alışmış olduğum için kaşık ile ilk vuruşu hissettiğim anda çarptırıp hızla asılmaya, bayağı zorlandım. Çünkü bu balık önce böceğe kafa atıyor :S hissettiğin anda asılıyorsun..Malum alabalık reflexi.Halbuki çok ürkek bir balıkmış.Kafayı atında bir tartıyor yemi bekliyor sonra ısırıyor.Sanırım birkaç av sonra kefal avına alışacağım.
    İnşallah kardeşlerimle nice trofeli ve eğlenceli avlar geçiririz..

6. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

tuğgin abi teşekkür ederim.bu sene çekimler erken başladı umarım daha güzel avlar yapmak nasip olur.1 ay önce şimdiki su seviyesinden daha azdır diye düşünüyorum.son yağmurlar biraz yükseltmiş debisini.çok yağmur yağmazsa 15 20 gün sonra çok keyifli av verir abi.abi bu sene turnalardan selam getiremedin henüz merakla bekliyorum.:)

7. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

halkısın şimdikinden su daha azdı ,turnanın zamanı gelsin selam getirecem elbet bu aralar antreman(yakala - bırak ) yapıyoruz , verim artsın senide turnaların yanına götürecem :)

8. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

eyvallah abi sağolasın.beraber av yapmak keyifli olur.kefalede gidebiliriz turnayada.sevgiler selamlar abi.:)

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler harika bir av olmuş, manzarada tablo gibi çıkmış maşallah :)

10. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

beğenmene sevindim isa abi.teşekkür ederim.sevgilerimle.:)

11. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    Başarılı avınız için tebrikler. Manzaralar ve fotoğraflar da harika.

12. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

teşekkür ederim.erken gelen baharın keyfini çıkarmaya çalışıyoruz.sizinde keyifli avlarınızın devamını dilerim.sevgilerimle.:)

13. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

izzet kardeşim insanın yanında keyif alarak avlandığı sohbetini muhabbetini aradığı dostlarıyla zamanınını paylaşması çok değerlidir.sende onlardan birisin.elimizden geldiğince doğaya saygılı bilinçli avlanmaya çalışıyoruz.benim senden seninde bizden öğreneceğin mutlaka şeyler vardır.muhabbetle kalman dileğiyle.sevgilerimle.daha nice avlarda görüşmek dileğiyle.Allaha emanet ol.sevgilerimle.:)

14. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Çok güzel bir av olmuş ve de çok da güzel bir doğada olmuş gördüğüm kadarı ile etraf da temizmiş buna da çok sevindim her zaman böyle güzel bir ortamda avlanmak sizlere vede bizlere nasip olsun.

15. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

erkan teşekkür ederim.doğası çok güzel.bizde insanların biraz daha az uğradığı bölgelerde avlanmaya çalışıyoruz.umarım çevremiz daha da fazla kirlenmez bu güzellikleri hep görme şansımız olur.sevgilerimle.:)

16. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Avınızı tebrik ederim,Bereketli olsun.

Her ne kadar bereketli avlar yapsak ta, örnek teşkil etme acısından seyirciye, takipçiye kalıcı olan mesajlar vermek amacı gütmemiz gerek diye düşünüyorum.
    Sürdürülebilir av yaşamı için uymamız gereken kurallar var, yasalar, limitler ve sirküler den her daim haberdar olmak, bu kuralların dışında da vicdani limitleri de geliştirmek gerek.

17. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

teşekkür ederim.yaptığımız avlarda limit altı ve üstü bir çok balığı geri bırakıyoruz.ben yemek için alıkoymuyorum kefal balığını özellikle.ancak balık götürmek isteyen arkadaşlarımız için birazını alıkoyuyoruz.yakala bırak yapıyoruz çoğunlukla.ilginize teşekkürler.sevgilerimle.

18. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Olumlu yaklaşımınız için teşekkürler. Ben şöyle bir öneride bulunmak isterim, kefal balığının en lezzetlisi 25-30 cm olanlarıdır, daha irileri pek lezzetli değildir. Yasal limiti 20 santimdir, siz bu limiti 25 e çıkarın 30 olduğunda da bırakın böylelikle bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. 30 cm üstünü salarsanız hem üreme açısından kapasitesi yüksek,yumurta hacmi daha çok olanı bırakıp populasyona ekstra katkıda bulunmuş olursunuz.Bu balığın 40 cm üstüne raslamak ve onu kandırmak epeyce bir maharet ister ki siz bunu başarmışsınız resimleyin yada videolayın gözümüz gönlümüz şenlensin, sonrada salın populasyon bayram etsin,gelecek görsün kendinde. Unutulmasın bu sadece bir öneri,kaldı ki avınız da yasal olmayan, yada etik olmayan hiçbir durum sezmiyorum. Zate doğru bir yoldasınız, Tekrar tebrikler.

19. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

fikirleriniz mantıklı.kefal avında 20-25 cm olanları direk bırakıyorum.avlandığım yer itibariyle suya düşme ıslanma durumu fazla olduğundan vede araçtan uzakta olduğumuz için yanımıza telefon camera almıyoruz.güzel boylarda bir balık aldığımızda da onu resimlemek sizde takdir edersinizki biz amatör avcılar için önemli.yakında bir action camera almayı düşünüyorum onu alırsam kayt et bırak sistemiyle avlanmaya devam ederim.sevgilerimle.hoşçakalın.